0 oy
1,074 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde tarafından
Ebeveynlerin öfkeyle bebeklerini sallamaları sonucu oluşan sendromda bebeklerin dörtte biri ölüyor, hayatta kalanların büyük çoğunluğu ise nörolojik problemli olarak hayatlarını devam ettirmek zorunda kalıyor.

söz konusu sendromun, anne, baba, bakıcı ya da bebeğin bakımını üstlenen bireylerin, bebeğin sürekli ağlaması sonucu çileden çıkarak, bebeği göğsün iki tarafından tutarak ileri, geri ve yana yaklaşık 240-260 derece sallaması sonucu ortaya çıktığını belirterek, şu bilgileri verdi:

''Sarsılmış bebek sendromu daha çok 1 yaş altı çocuklarda görülmektedir. Bir yaş altı çocuklarda beyin gelişimini henüz tamamlamamış ve kıvam olarak daha yumuşaktır. Aynı zamanda bebeğin boyun kasları yeterince güçlenmemiştir. Sinir hücreleri etrafını bir koruyucu madde gibi saran miyelin kılıf gelişimini tamamlamamıştır. Damar yapısı yeterince sağlamlaşmamıştır. Çocuğun bu özelliklerinden dolayı, meydana gelen bir sarsmada beyni ciddi hasarlar görebilmektedir. Bu sarsmalar neticesinde kafa içi kanamalar meydana gelmekte, sinir sisteminde kopmalar oluşmakta, göz içi kanamalar ortaya çıkmakta, kemik kırıkları oluşabilmektedir. Genel olarak bu çocukların dörtte biri ölmekte, hayatta kalanlar da ise nörolojik problemler ortaya çıkmakta, körlük, hidrosefali, havale, mental gerilik durumları oluşabilmektedir.

stresinizi nasıl kontrol edersiniz, sürekli ağlayan bebeğinizle nasıl baş edersiniz veya bebeğinizi nasıl zarar vermezsiniz) gibi konularda birçok video veya metin bulmak mümkün. Örneğin (Çocuğunuz sürekli ağlıyor. Altını değiştirdiniz susmadı, beslediniz susmadı, doktora götürdünüz bir şey yok, ama hala ağlıyor. Siz çok gerginsiniz, birkaç gecedir aynı durum olmakta ve çok yorgunsunuz. Ne yapacaksınız?) Bu süreçte annenin, babanın ya da bakıcının bebeğin yanında kalması ona daha fazla zarar verebilir. Bu durumda çocuğu beşiğine bırakın ve odadan çıkın. Ağlasın. Siz yanında kalırsanız daha fazla zarar verebilirsiniz. Hatta siniriniz yatışmadıysa dışarı çıkıp dolaşın. Çocuk odasında ağlasın. 5 dakika ağlaması sizin yanında kalıp kendinizi kontrol edemeyerek yapacağınız bir durumdan daha fazla zarar vermeyecektir.''

4 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Orda bebek ağlarken disarda dolaşmasın katilmiyorumda, gerisi doğru. Güzel bilgi teşekkürler 
tarafından
Rica ederim:)
-Reklam-
0 oy
(78 puan) tarafından
Teşekkür ederiz bu güzel bilgi için
tarafından
Rica ederim:)
0 oy
(287 puan) tarafından
Sarsılmış Bebek lerin belirtilei neler acaba
tarafından
Sarsılmış bebek sendromu, bebeğin düzenli olarak maruz kaldığı travmalar sonucunda oluşan bir durumdur. Kafatasının kapandığı 6 – 12 aylık süreçte, bebeğin bu tip sıkıntılara maruz kalması; uzun dönemde zeka ve gelişim geriliği, motor fonksiyonlarının bozulması, hatta epilepsiye neden olabilmektedir.

Aşırı huzursuzluk, tiz sesle ağlama, uykuya eğilimli olma, solunum problemleri, iyi beslenememe, titremeler, kusma, solunum güçlükleri, solgun ya da mavimsi renkte cilt, nöbetler, felçler, koma görülebilir.
(287 puan) tarafından
Ççok kötüy Muş Allah başa vermesın
tarafından
Aminnn baya kotu
0 oy
Profil image (426 puan) tarafından

Aşırı huzursuzluk, tiz sesle ağlama, uykuya eğilimli olma, solunum problemleri, iyi beslenememe, titremeler, kusma, solunum güçlükleri, solgun ya da mavimsi renkte cilt, nöbetler, felçler, koma görülebilir. Sarsılmış bebek sendromu ile ilgili fiziksel değişiklikler: Vücutta kuvvetle tutma, sıkma, çarpmalara bağlı izler, kafada travmaya ait izler; şişlik, saçlı deride laserasyon, şekil bozukluğu, gözde retinal kanamalardır. Daha önceden yapılmış istismara ait bulgular saptanabilir.

Nacizane bunlar belirtileri :)

Bütün minikler çok hassas aslında. Bu tip durumlarda kucakta hoplatıp zıplatmakta aynı etkiyi yaratabilir. Aman dikkat. 


tarafından
Kesinlikle insan korkuyor bile kafasını tutamadiklari için severken korkuyor insan yani

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 912 göst.
0 oy
2 cevap 647 göst.
2 Ağustos 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Uzgunbiranne (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 495 göst.
9 Şubat 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde NuR Doğan (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 728 göst.
16 Şubat 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ht (590 puan) tarafından soruldu
...