0 oy
252 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (145 puan) tarafından
Merhabalar 5. Aylık ikizlerim var geçen ay doktor kontrolünde kilo alımları düşüktü doktor 5.5 aylıkken ek gıdaya geçelim dedi ama kontrolden sonra sütüm bayagi azaldı formül mama veriyorum %90 mama ile besliyorum. Bu ay kontrole goturemiycem maddi durumdan dolayı ben 2 hafta önce başlamayı düşünüyorum zaten önce tadım yapacağım sakıncası olmaz diye düşünüyorum yoğurt ve sebzeler vermeye başlasam sorun olur mu neler önerirsiniz
Bebek Ayı 5

1 cevap

0 oy
tarafından
Zaten öyle başlaman lazim canim. 3 gun kuralı. Ilk gun 3 kasik ikinci gun 4 üçüncü gun 5 kasik. (Tatli kasigi)O şekilde sırayla tadim yapman lazım. Baktin yan etki yapıyor bebeginde kesin 2 hafta sonra tekrarlayabilirsin. Yogurttan başlanır sonra patates havuç ... diye gidersin. Mesela patates denedin havuç alerji yapmadı. Patates ve havucu o zaman karıştırabilirsin. Ama her zaman 3 gun kuralı. Tadimlar bittikten sonra çorbaya filan geçebilirsin. 7 ve 8 den sonra da köfte balık gibi şeylere geçebilirsin.
(145 puan) tarafından
Peki patatesi mesela haşlayıp vericem demi havucu da aynı şekilde acemiyim bilmiyorum
tarafından
Yogurdu evde mayalayip genelde öyle yapıyoruz. Patatesi haşlayıp pürüzsüz olacak bir sekilde pure haline getirmen lazım. Ya blendardan cok iyi gecir ya da pure haline geldikten sonra süzgeçten gecir. Icine bir kac damla zeytinyagi ama hakiki olmasi lazim kabiz olmasin diye  ve biraz püreyi istersen anne sutu ya da su ile açarsan iyi olur kati olmasin cok pure canim. Akışkan olsun. Butun sebzeleri meyveleri bu sekilde yapabilirsin canim.
(145 puan) tarafından
Çook tesekkur ederim yardımcı oldunuz sagolun
tarafından
Rica ederim canım saglikla buyut bebegini.. birde gecenlerde bir anne buradan ek gida kitapları var 3 tane onların pdf ini paylaştı. O postu bulabilirsen indirebilirsin. Ya da alabilirsin kitapları. Acikinca yer, bu çocuk ac, birak kendi yesin kitap isimleri canim.
(145 puan) tarafından
Teşekkürler onu da araştıracağım:)
tarafından
Rica ederim  ;)
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 129 göst.
0 oy
6 cevap 632 göst.
2 Aralık 2023 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Elifffff34 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 267 göst.
26 Mayıs 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Serapclk.. (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 216 göst.
14 Mart 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Esraren (90 puan) tarafından soruldu
...