0 oy
370 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (25 puan) tarafından
Hanımlar benim kızım şu an 2 buçuk aylık. Neredeyse doğduğundan beri aşırı kusuyor ve kilo alımı çok az. Süt ve yumurta alerjisinden şüphelendiler kanda çıkmadı ama ben rahatsız olduğu için doktorun söylediği gibi diyete devam ediyorum. Aynı zamanda karaciğer enzimleri de 3 keredir yüksek çıkıyor doktorumuz çocuk gastroenterolojiye yönlendirdi gittik. O da alerji için diyete devam etmemi 1 ay içinde yine az kilo alırsa hastaneye yatırıp burundan besleyeceklerini, endoskopiyle bağırsaklarına bakacaklarını söyledi. Size sorum 

1. Bildiginiz iyi bir çocuk gastroenteroloji doktoru var mı nerede olduğu hiç fark etmez her yere götürebilirim tek doktorla sınırlı kalmak istemiyorum. 

2. Bebeği gastroenterolojiden üniversite hastanesinde yatan var mı nasıl oluyor sadece çocuğu mu alıyorlar yoksa ben de yanında kalabilir miyim?

4 Cevaplar

0 oy
Profil image (3,278 puan) tarafından
Üniversite hastanesinde gitmistik bizde karaciğer enzimler yüksek çıktığı için 3 hafta gittik geldik surekli
-Reklam-
0 oy
(297 puan) tarafından
2 soruyu da bilmiyorum ama şöyle soyliyim. Benim bebekte doğduğundan beri kusuyordu. Her emmeden sonra emdiğini geri çıkarıyordu önlük yetistiremiyordum. İlk zamanlar kilosu iyiydi. Ama 3 aylıkken doymamaya başladı. Mama vermeye başladım. Beni emince kusuyor mama içince kusmuyordu. Benimde sürümde problem vardı galiba ama araştırmadım hiç test yaptırmadım. Mama verincememe emmez oldu 4 aylıkken bıraktı. Şuanmama ile besliyorum kusma problemi ortadan kalktı. Emmesini isterdim ama bıraktı kendi. 
0 oy
(380 puan) tarafından
Merhaba. Biz de ilk aylarda her emmeden sonra asiri kusuyorduk ama kilo alimimiz iyiydi ben de reflusu var sanip ustune dusmemistim. Sonra beline kadar agir kokulu ishal yapmaya basladi her seferinde tasiriyordu ve kilo alimi cok azalmisti 6. ayda cocuk gastroenterolojiye gittik. Tahlilde alerji cikmasa da kesin sonuc vermiyormus zaten kan ve gaita. Sut urunleri diyeti yaptirdi ve raporlu alerji mamasi verdi similac alimentum. Ilk ictiginde mama da alerji yapti yuzu kipkirmizi oldu sonra bir daha olmadi. Kokusu kotuydu ama gercekten iyi gelmisti. Ek gidayi da gastroenteroloji ayarlamisti ve 9. Ay gibi tamamen gecti.cok sukur. Istanbuldaysaniz Sariyer Egitim Arastirmada Merve hanima gitmistik o hastane cok iyi ozel gibi yeni bir hastane zaten oradaki herhangi bir doktora gidebilirsiniz
(49 puan) tarafından
Merhaba .Bizimde doktorumuz similac alimentum verdi.suan 8 ayligiz ve 7.1 kiloyuz.iki buçuk aydır kilo almıyoruz.sut alerjimiz var.Bu mama sizde işe yaradı mı?kilo aldırdı mi bebeginize? Birde günlük nasıl ve ne kadar verdiniz bu aylarda?
(380 puan) tarafından
Merhaba. Ek gidaya gecisle mamaya ayni gun basladigimiz icin evet kilo aldi ama mamadan mi bilmiyorum. Mamayi aksam pirinc unlu muhallebiye kat demisti doktor bebegim o sekilde yedi tadini sorun etmedi tabi pekmez de kattim icine.
(49 puan) tarafından
Muhallebi ye kaç ölçek mama koydunuz.Ben 3 ölçek felan koyuyorum.az mi acaba? Günlük 10 ölçek felan katiyorum
(380 puan) tarafından
2 olcek koyduk basta 6 aylikken sonra 4 e kadar cikilacak demisti doktorumuz tek ogun icin sizin 9 aylik 3 olcek iyi bence. 6 ay 10 gunlukken sebze puresine kuzu kiymasi da ekletti. Bir de ben sut, et vs birden birakmistim alerji yapmasin diye oyle yaparsan sen beslenemezsin sadece sut urunlerini birak demisti. Ben bir sure birakip sonra yavasca basladim alerji olmadi bebegimde 9. ay gibi tamamen duzeldi
(49 puan) tarafından
Bilgiler için teşekkürler
(380 puan) tarafından
Rica ederim insallah siz de kurtulursunuz alerjiden en kisa zamanda. Bir de kg alimi icin fantomalt vermisti onu da gunde 2 olcek kullaniyorduk ama pekmez daha fazla kalori veriyormus. Yani onemli olan gun icinde yeterli kaloriyi almasi yoksa kg alimi olmuyor
0 oy
(300 puan) tarafından
Kuzum.endoskopi gercekten cok zor bir durum. Bence başka doktor bul. Kakada kan falan yoksa endoskopi yaptırma bence. Bebeklerin bağırsakları dünyaya yeni yeni alışıyor bence. Reflu yatağı falan al. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 201 göst.
16 Ocak 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Masalipk (505 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 170 göst.
0 oy
3 cevap 198 göst.
0 oy
0 cevap 85 göst.
...