0 oy
280 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (28 puan) tarafından
Kizim emzik tutmaya yeni basladi. 3 aylik suan. Meme emer gibi emiyor  emzigi ama cok acıktirir emzik emmesi onu diyorlar. Sizce emzik tutmanin zarari varmidir? 
Bebek Ayı 3

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (532 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Emzik kullanmanın belirli bir dönemde zararı yok fakat benim oğlumun doktoru 3.aydan sonra önermiyoruz dedi sebebi ise dis yapısını bozduğunu söyledi ama bende doktora şöyle bir güldüm hocam emzik olmada zor olur diye :)
(28 puan) tarafından
Aynen yoksa elini emiyor bende o sebepten emzik verdim. Simdiye kadar vermemistim daha yeni alisti ama kararsizim
Profil image (532 puan) tarafından
Ben veriyorum şuanda 2 aylık oğlum bir süre vericem emmesinde de şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım kafanız karışmasın bence
-Reklam-
0 oy
(887 puan) tarafından
Ben zararı olacağını sanmıyorum hem ben hem kardeşlerim epeyce emzik emmişiz ve diş yapılarımızda da bozulma filan yok süreklide emmiyorlar zaten bazen kurtarıcı bile oluyor emzik :)
0 oy
(671 puan) tarafından
Pek çok defa yazdim, hem dış damak yapısını bozuyor, hem alışkanlık yapıyor, hem yazdiginizin tam aksine tokluk hissi veriyor ve bebek aciktigini anlayamıyor. Sizi emmiyor bir süre sonra zayıf kalıyor. Sadece emzik değil parmak emmesi de bu yazdığım etkileri ortaya çıkarır. Çok yakınım ilk okulda bile parmak emmeyi bırakmamış gizli gizli emmeye devam etmiş asla kilo alamiyormus anne babası asla anlayamamış neden kilo alamadığını. Sonra ortaya çıkmış işte zor da olsa bırakmış da kilo almaya başlamış. Emzik sadece oyalanma amaçlı , anne rahat etsin diye veriliyor en ufak faydası yok. Bir de, bir süre sonra emziği nasıl biraktiricam diye burada post açacaksınız  :)) İnanın sacimi tarayacak zaman bile bulamıyorum bebeğimle ilgilenirken tariyorum ekstra bir zamanım yok, ona rağmen vermedim vermiyorum. Ama emzik emen bebek görüntüsü de aşırı hoşuma gidiyor bir yandan :)) onu da itiraf edeyim zararı olmasa çok isterdim vermeyi. 
(209 puan) tarafından
Yorumunuzu okudum da neredeyse hic katilmiyorum. Anne rahat etsin diye degil bebek rahat etsin diye emzige alistirmaya calisiyoruz. Bebek rahat ederse tabi anne de rahat eder ama oncelik bebek. Emmek ilkel bir davranis oldugu icin bebekler emme istegi ile doguyor zaten. Amac sadece karin doyurmak degil. Emmek bebegi rahatlatiyor. Uykuya dalmasini kolaylastiriyor agrisi varsa hafifletiyor. Mesela kolik durumlarinda aglama krizlerinde emzik cok fayda saglar. Ayrica parmak emme ile emzik emme bir yerde farkli seyler. Parmak emen  cocuk kolay birakamaz cunku parmak hep yaninda. Emzik emen cocuk emzik ortadan kalktiginda birakir. Tabi ki bikac gun zorlugu olur. Ama sagladigi faydalarin yaninda hic onemli degil. Dis damak yapisini bozup bozmadigi konusunda da bi fikrim yok onun icin bisey soyleyemem. 2 aydir zorla bermeye calisiyodum sanirim yeni yeni tutmaya basladi. Bikac gundur daha fazla emiyor emzigi oyle rahatliyor ki. Mucize gibi biseymis emzik emmesi 2 gundur gozlemledigim kadariyla :)
(671 puan) tarafından
Ben de sizin aksinize yorumunuzda bazı yerlere katılıyorum :) sürekli emme durumunu kastederek yazdım ben. Bebekler emme refleksi ile doğuyor ama anne karnında zaten kordon ile beslendikleri için kendileri bir irade gösteremiyor yeme konusunda. Anne rahat etmesini de şöyle diyeyim, burda birçok anne böyle yazmış. Bebeğime eksik verdim kurtuldum rahatladım ev işlerini yapabiliyorum vs diye. Hatta aynı şeyi TV için de yapanlar var.  2 yaşına kadar ekran karşısında olmayacak çocuklar ama üç dört aylık bebeği TV karşısına oturtup ev işi yapıyorlarmış. Es kasa görüyor kaçınılmaz ama gözünü dikip bakması çok yanlış. Siz belki kolik olmasına böyle çözüm buldunuz ama kendi rahatlığı için emzik veren çok anne var. Bana herkes soruyor emzik almadı mı tüh rahat edersin diyorlar.. ben de uzun uzun bunları açıklamak yerine ah almadı keşke alsaydı diyip geçiyorum :)  He ben onları da yadirgamiyorum herkes bebegine olabilecek en iyi annedir. Kimse bebeğinin kötülüğünü istemez ben ünlü doktorlardan dinledim diş damak yapısını bozduğunu hatta Zehra kucuktvar bakarsanız o da görsel ile paylaşmış. Emzik emen bebeğin dişleri diyen buraya bazı kişiler yazmış bizim dişlerimiz bozuk değil biz de emdik diye. Zaten öyle bir iki diş değil genel olarak hepsinde çeneden itibaren bir bozukluk oluyor onu da biz anlayamıyoruz. Neyse yani siz bebeginiz için bunu uygun görüp yaptınz ve memnun da kaldiysaniz o da sizin tercihinizdir  ama ben hiç vermeyen bir anneye vermemesini tavsiye ederim sonuç olarak

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 140 göst.
28 Nisan 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Almira8 (623 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 566 göst.
12 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mursi (171 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 432 göst.
17 Aralık 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Mursi (171 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 189 göst.
29 Kasım 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Böcükkk (3,660 puan) tarafından soruldu
...