Korona Tat Koku Kaybı 5 Ay Sonra Geri Gelir Mi?

0 oy
414 göst.
18 Aralık 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (334 puan) tarafından soruldu
5 aydır tat koku gelmedi benim benim durumda aolan geri getiren varsaa yardımcı olabilir mi? 

4 Cevaplar

0 oy
18 Aralık 2021 (300 puan) tarafından cevaplandı
Çok geçmiş olsun bende aynı durumdayım hatta daha berbat. Maalesef bu durum aylarca sürebiliyormuş. Bende 4 ay önce covid oldum. Tat koku kaybı oldu. 1 ay sonra geri geldi. Fakat geldikten kısa bir süre sonra b kez tat ve koku da bozulma oldu. İnanın gitmesi bile daha iyi. Yemek yiyemiyorum. Yediğim içtiğim kokladığım herşey aynı tek bir koku ve tat. Bozuk yumurta, çürük soğan ve metal karışımı gibi. Soğan ve sarımsaktan nefret ettim. Dr a gittim şöyle bir açıklama yaptı. Vücuda giren virüs düşman askerleri gibi. Siz atlatmış olsanız bile bir yerlerde zarar vermeye devam ediyor. Vücudunuzun ürettiği antikorlarda onlarla savaşıyor. Savaşamadığı yerde zarar veriyor. Sizin koku ve tat üzerinde bir zararı olmuş. Kalp krizi de geçirebilirsiniz, akciğere de zarar verebilir. Pek çok hastam aynı şikayetler ile geldi. Hatta aralarında 1,5 yıl önce covid olmış ve sonradan benim gibi olmuş olan varmış. Aylarca sürebilir KBB ye git dedi bakalım. Tamamen kaybı geri getirmek için ise bol bol koku egzersizi yapın ilk gittiği zaman öyle yapmıştım. Özellikle nane gibi kokular. Egzersiz yaptığınızda yavaş yavaş gelmeye başlıyor. Ne kadar çok egzersiz yaparsanız o kadar çabuk gelir. 
18 Aralık 2021 (81 puan) tarafından yorumlandı
Suan okurken kendimi gördüm ya bende 4 ay once gecirdim ama 4 ay once sezeryanda oldum ben ondan kaynakli sanmistim kovitin etkisi o zaman herseyde alttan aynı kokuyu aliyirm kendimi ifade edemedigim bi durum yediğim seyin kokusu hafif geliyor ama o diger aldigim koku her yedigimde ayni sekilde geliyor
19 Aralık 2021 (300 puan) tarafından yorumlandı
Peki ne zamandır böylesiniz.? Cidden tarif etmek anlatmak çok zor. Ama çok kötü bir durum.
19 Aralık 2021 (81 puan) tarafından yorumlandı
Ben doğum yaptigim hafta korona oldum o ara sadece tad koku tamamen gitmişti 1 2 ay sonra yavas yavas geldi ama 3.ayda bu degisik koku gelme durumu oldu sanki icimeden geliyor gibi lavaboda bile ayni koku geliyor burnuma yiyeceklerde herseyde garip bi durum ya
19 Aralık 2021 (300 puan) tarafından yorumlandı
Evet evet tam olarak aynı şeyi yaşıyoruz şu an. O kadar kötü ki uzun zamandır yemek yiyemiyorum. 1 gün sonra Dr a randevum var. Dönüşte size de yazayım inşallah.
19 Aralık 2021 (81 puan) tarafından yorumlandı
Ayy cok memnun olurum ya tsk ederim ben suana kadar sezeryana bağlıyordum sayenizde kovit kaynakli oldugunu anladim
19 Aralık 2021 (300 puan) tarafından yorumlandı
Estağfurullah. İnşallah sizede bir faydamız okut çok zor bir durum.
27 Aralık 2021 (300 puan) tarafından yorumlandı
Hayırlı akşamlar. Tat ve koku kaybı için Dr a gideceğim demiştim. Gittim kulak burun boğaz uzmanı baktı. Emzirdğim için ilaç yazamadı ama a vitamini içeren burun spreyi yazdı ve koku egzersizi yapmamı söyledi. Daha 3 4 ay da sürebilir ama tamamen gitmesinden yine iyi VS dedi. İsterseniz sizde görünün. İlk önce az az oluyor sonra tamamen bozuluyor.
-Reklam-
0 oy
18 Aralık 2021 (78 puan) tarafından cevaplandı
Benimde 1.5 yıl önce gitti.gittikten 1ay içinde yavaş yavaş geldi ama durdu eskisi gibi keskin alamıyorum bazı tatlar var bazıları çok az var bazıları yok.bazen burnuma durduk yerde duman kokuyor deliriyorum .bir kaç kez tam almaya başladım grip oldum tekrar gitti. İnşallah en kisa zamanda gelir.cok zor bir durum ama insan alisiyor zamanla.ben KBB doktorunada gittim Mr çekildi ama.hibirsey yapamiyorlar çaresi yok.kendiligindn geledebilir gelmeyedebilir.geçmiş olsun
0 oy
18 Aralık 2021 (300 puan) tarafından cevaplandı
Canım Twitter kullanıyorsan böyle bir doktor var. Kapsül olan bir A  vitaminindwn bahsediyordu. Kapsülü kırılıp buruna damlatilmasindan falan. Postlarina bakarsanız bulursunuz. Uygulayanlar çok memnun. Geri geldiğini yazmışlardı. Mail adresinden yazarsaniz dönüşte yapiyor.
0 oy
18 Aralık 2021 (300 puan) tarafından cevaplandı

Canım doktor bu. Umarım faydalı olur.

image


📚 Sıkça Sorulan Sorular

5 ay sonra tat ve koku kaybı yaşayanlar için neler yapılabilir?
5 aydır tat ve koku kaybı yaşayanlar için tıbbi destek almak önemlidir. Doktorunuz, durumunuza özel tedavi yöntemleri önerebilir. Bunlar arasında koku egzersizleri, ilaç tedavileri veya destekleyici takviyeler bulunabilir.
Korona sonrası tat ve koku kaybını geri döndürme yöntemleri nelerdir?
Korona sonrası tat ve koku kaybını geri döndürmek için en etkili yöntemlerden biri 'koku eğitimi'dir. Günde birkaç kez, belirgin kokuları (örn: gül, okaliptüs, limon, karanfil) koklayarak koku alma duyusunu yeniden uyandırmak hedeflenir.
Tat ve koku kaybı ne kadar sürede geri döner?
Tat ve koku kaybının geri dönme süresi kişiden kişiye büyük ölçüde değişir. Bazı kişilerde birkaç hafta içinde düzelme görülürken, bazılarında bu süreç aylarca sürebilir. 5 ay gibi uzun süreli kayıplarda tıbbi yardım almak daha önemlidir.
Korona tat koku kaybı için hangi doktora başvurulmalı?
Korona sonrası tat ve koku kaybı için öncelikle bir Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanına başvurulması önerilir. KBB uzmanı, durumunuzu değerlendirerek gerekli yönlendirmeleri yapacaktır.
Tat ve koku kaybını hızlandırmak için evde neler yapılabilir?
Tat ve koku kaybını hızlandırmak için evde 'koku egzersizleri' yapılabilir. Belirgin kokulara sahip bitkisel yağlar (lavanta, nane, limon) veya baharatlar (tarçın, karanfil) düzenli olarak koklanarak koku reseptörleri uyarılabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 889 göst.
14 Eylül 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yğit1yğız (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 329 göst.
5 Ekim 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Gebe44 (334 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 237 göst.
4 Kasım 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Esraaklc (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 651 göst.
13 Ağustos 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Ayşecan ❣❣ (562 puan) tarafından soruldu

1,493,509 soru

24,401,625 cevap

350,177 kullanıcı

...