0 oy
220 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (137 puan) tarafından
Merhaba bebeğim 11 aylık bu zamana kadar yatarak yemek yiyordu mama sandalyesini sevmiyordu artık mama sandalyesinde vermek istiyorum fakat verdiğini yutmuyor tukuruyor zamanla alışır mi devam etmeli miyim bir de sürekli pure kıvamda yiyor katı gidaya ve puturluye nasıl alıştırabilirim şimdiden teşekkürler  :)

5 Cevaplar

0 oy
(352 puan) tarafından
Biz de 11 aylığız sadece mamayı yatarak içiyo diğer öğünleri mama sandalyesinde yiyor. Oturacağı zaman bşraz mızmızlanıyo oturmak istemiyor kucağıma gelmek istiyor ama ısrarcıyım ben dil döke döke şarkı türkü söyleye söyleye oturtuyom yani bir de 5 6 ayda başladım ben mama sandalyesine.
(137 puan) tarafından
Pütürlü gıdaya nasıl alıştı peki
(352 puan) tarafından
Onu da yavaş yavaş birden değil mesela normalde püreyi 1 tatlı kaşığı alabiliyosa ağzına pütürlü gıdayı 1 çay kaşığı ile verdim. Yani ben böyle bişey uyguladım bebekten bebeğe farklılık gösterebilir. Çubuk krakerin de faydası oldu:) şimdi 1 haftadır kendi yemek istiyo. Dün akşam ilk defa makarna koydum önüne yemepe çalıştı yarısını yesi yarısını döktü ama nasıl mutlu oldu yediğinde. Kendi ağzı ile yediğini nasıl iştahla yiyor anlatamam.
-Reklam-
0 oy
(40 puan) tarafından
Çizgi film açsanız
(137 puan) tarafından
O zamanda ona daliyor hiç yutmuyor
(40 puan) tarafından
Ya kıyamam :))
0 oy
(2,021 puan) tarafından
Bir anda bu alışkanlığı kesmelisin büyümüş zaten yatarak yemek çok zararlı mama sandalyesi istemiyorsa bile yere oturtup öyle yedir oyun oynayarak. Kurulu için de maalesef geç kalmışsın canım.ya çatalla az ez öyle ver 
0 oy
(649 puan) tarafından
Öncelikle yatarak yemekle yapmışsınız hatayı .ek gıda demek normal yemek yemeye alışma süresi demek .mama sandalyesine  oturtup .kemerini bağlayıp yedirin .oyuncaklara yediriyorum gibi yapıyorum ben.hayvanlar gelir falan diye dikkatini dağıtıyorum .11 aylıkken but verirdim ben şuan 17 aylık .eline vermezseniz .püre yemeye devam eder .birde büyük parçaları çıkar deyip öğretin önce.kesinlikle TV ile yedirmeyin sonra yine tvyi bırakacağım diye uğraşırsınız .
0 oy
Profil image (992 puan) tarafından
8 aylık olana kadar benimkide yatarak yedi. Bende üzülüyordum bu çocuk hep yatarak mı yiyecek diyordum. Mama sandalyemizin sırtı ayarlanıyodu.ilkten en yatar pozisyonda başladım. Sonra gün gün dikleştirdim. O şekilde alıştı oturarak yemeye

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 447 göst.
22 Nisan 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Oznurasya (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 231 göst.
0 oy
5 cevap 202 göst.
0 oy
1 cevap 119 göst.
14 Temmuz 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Minahatun (4 puan) tarafından soruldu
...