0 oy
264 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (2 puan) tarafından
merhaba bebeğim 6 aylık ağırlıklı olarak mama ile besleniyor çünkü sütüm çok az ve yaklaşık 3 Aydın yüzünde sivilcelenmeler oluyor gün içinde bazen sönerken bazen artıyor genelde yanak ve ağız çevresinde ama vücudunda yok ne olabilir ?Gıda alerjisi nasıl olur? Hipp mama kullanıyorum. 

3 Cevaplar

0 oy
(211 puan) tarafından
Sadece kızarıklık alerji olduğunu göstermez. Bebeğinizin kilo alımı nasıl. Kakası mukuslu veya kanlı mı en önemli belirtileri bunlar. 
(2 puan) tarafından
Yani mukuslu olarak 2 defa denk geldim o da 4 aylık falandı ama sonra denk gelmedim . Kilosu on beş gün önce baktırdığımda 7.600 çıkmıştı
-Reklam-
0 oy
(28 puan) tarafından
Benim kızımda geçmeyen hırıltı, kakasinda yoğun mukus bazende kan vardı. Her bebekte farklı şekilde belli ediyor . Kiminde sadece döküntü oluyor . Yediklerinize dikkat ederseniz daha iyi anlarsınız . 
(2 puan) tarafından
En çok merak ettiğim acaba alerji olunca vücutta da sivilcelenme olur mu? Bebeğimin sadece yüzünde var
0 oy
tarafından
Ek gida almiyor mu canim? 6 aydir mama aliyorsa simdi alerji yapar mi bilemedim. Alerji geniş kızarıklık şeklinde olur ve kakada kan veya sürekli yeşil kaka olur canim. Eger anne sutu aliyorsa sutun yağından kaynakli veya babana sakallı ise opuyorsa o da ufak ufak şeyler cikartiyor.
(2 puan) tarafından
Dün geçtik ek gıdaya ama daha önce devam eden bir durum mu . Sütüm hiç yok gibi damla damla belki . Gün içinde sönüp artıyor mamadan mı acaba diye düşünüyorum değiştireceğim de kararsız kaldım
(28 puan) tarafından
Bizde kızımda neyin alerjiye sebep olduğunu bulamadık . Ben 2 ayı geçti diyetteyim . Sadece anne sütü alıyor . Şimdi yavaş yavas diyette kestigim şeyleri yemeye basladim . Mesela yumurta yediğim zaman kakada kan oldu yumurtayı yemiyorum . Genelde bebekli döneminde oluyor bu alerji 8 ayda hafifleyip 2 yaşa kadar tamamen bitiyormus . Birde şöyle birşey var kızımın elleri sürekli ağzında bu yüzden ağız kenarları hep kızarıyor nokta nokta sonra sönüyor . Öyle birşey de olabilir mi
tarafından
Hipp bende kullanıyorum canim yani sanmiyorum içinde süt var yapsaydı yapardi çoktan 6 aylik olmus bebegin. Alerji farkli oluyor canim ama fotoğrafını çek istersen doktor kontrolünde sorarsın.
(2 puan) tarafından
Bilemedim canım yani dışkıda kan falan yok . Dişi de çıktı . Bilemedim ya fotoğraf yükleyemiyorum yoksa yüklerdim
(2 puan) tarafından
Teşekkür ederim . Hipp kaç numara kullanıyorsunuz ben de 2 ye geçmeyi düşünüyorum da değiştirsem mi diye kararsız kaldım . Eğer mamadan olsaydı tüm vücudunda olurdu değil mi
tarafından
Ben daha 1 deyim canim 12 ocaktan sonra gecicem. Evet canim tüm vücudunda olur. Internetten bakabilirsin belirtisine nasil olduğunu ve kakada nokta da olsa kan olmasi lazim. Yani birkes kakasi mukusluydu doktora sordum ben canim eger kakada kan olursa veya devamli yeşil kaka yaparsa gel demisti.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 123 göst.
2 Kasım 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde KumascıYusuf (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 235 göst.
12 Haziran 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Zeynosemih (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 319 göst.
13 Mart 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yenianne2710 (167 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 143 göst.
...