0 oy
355 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (25 puan) tarafından
Bebeğimin doğum kilosu:2500

1.ay tartı:3500

2.ay tartı:4500

3.ay tartı:5000 kg

Malesef 3.ayda meme reddi başladı ve 500 gr aldırana kadar canımız çıktı kaşık biberonlar edsler ayakta pilates topunda her türlü emzirme girişimiyle.

Şimdi eve tartı aldım haftalık 120gr alıyor yine az geliyor bana. Çok da kafaya takıyorum kilo mevzusunu. Bazen 4 saati buluyor emmediği.

Ne yapsam bilemedim doktorumuz aşırı anne sütü yanlısı, mamaya gerek yok diyor ama biraz şahsi kararı gibime geliyor. Sizce ne yapmalıyım?

Şuan tam 3buçuk aylığız

4 Cevaplar

+1 oy
(7,202 puan) tarafından
Bir kere ayda 500 gram alması yeterli diyo doktorlar mamaya karşı değilim eğer çocuk emmiyorsa yapacak birşey yok mama veririm. Bide sağıp biberonla verseniz çünkü bazı çocuklar meme reddini asamiyor sizde gittiği yere kadar sağıp biberonla verebilirsiniz
(25 puan) tarafından
Sağıp biberonla verdikçe memeye daha da zor dönüyor. 1 kere biberonla vereyim, akşama kadar onu arıyor. Aşırı uyanık. Gittiği yere kadar sütümü veririm sütüm bitince de mamaya geçerim napalım artık.
(7,202 puan) tarafından
Sizin bebiş bayağı uyanık evet haklısınız gittiği yere kadar verin şırınga yöntemini de deneyebilirsiniz
-Reklam-
0 oy
(1,300 puan) tarafından
ikizlerimden biri 2500gr doğdu.3.ay 5400 gr olmusti bizmde 3 ay 600 gr almıştı ve acayip kusan bı bebekti.ikiziyle arasında en son 700 Gr var vardı. Şimdi 14 ayligiz.surekli memeyi teklif edeceksin canm dönemsel bişey bu.ve bu kg takıntısı berbat bişey bendede vardı bu kızımı hep tartiyordum nerdeyse sağlık ocağındaki tartışan alacaktım.ama baktım yipraniyrum.biraktim gitti.
(25 puan) tarafından
Gerçekten berbat bişey, sürekli aklıma bebeğim küçük kalacak, bu emmede 1 gr daha almış mıdır, akşama en iyi bi tartıyım diye düşünceler geliyor. Ki normalde rahat bir insanım. Stres de etkiliyor ama düşünmeden edemiyorum. Şimdi nasıl kızınız?
(1,300 puan) tarafından
Az önce duş aldrdim tarttim 9800 Gr 14 ayın içindeyiz ikizide 10.2 kg bence çok iyi oldu.ins daim olur.tum  gün mutfaktayz.Rabbim hiç bir anne in emeğini zayi etmesin.
0 oy
(1,054 puan) tarafından
Benimkide emmedi sadece gece emiyor uykulu iken

Güzdüz sağıp sağıp veriyorum 

2 saatte sağ 

Bebek emmedikçe düzgün sütüre etki eder

2 saatte 25 er dkka sağ cnm 
0 oy
(58 puan) tarafından
Mamaya karşı olmak değil de sütünüz varsa az daha sabredin Bence de dönemsel bi şey sağıp vermeyi deneseniz ..ben aylarca öyle yaptım gündüz sağıp verdim geceleri silikon uçla emzirdim.. Çok şükür sonradan tekrar emmeye devam etti sonra zamanla silikon uçtan kurtulmaya çalıştım. Şimdi işe başlamayı düşünüyorum şimdi de  biberonla içmiyor :)
(25 puan) tarafından
Neyle verdiniz sağdığınız sütü? Gece emiyor, gündüz de açken ve uykuluyken emiyor ama öyle doyasıya değil. Sağdığım sütü kaşık biberonla veriyorum her tarafa dökülüyor ziyan oluyor sütüm, çocuk da aç kalıyor.
(58 puan) tarafından
Gündüz Aç olmasına rağmen emmesi 3 .5 dk ancak olurdu ama yinede önce emzirmeye çalışıyordum ardından hemen sağdıgm sütü veriyordum. Lansinoh süt sağma makinesini Kullanıyorum onun biberonuyla içiyordu...
(25 puan) tarafından
Bebeğiniz kaç aylık? Ben de artık böyle yapacam emzirme üstüne sağdığım sütü biberonla vercem. Ama kaç ay sütüm kalır merak ediyorum. Bide böyle yaparak iyice memeden soğutur muyum acaba diye düşünüyorum.
(58 puan) tarafından
Bebeğim şu an onuncu ayında Ama 6.aylardaydî sanırım  gündüzleri uyumadan uyanınca ara ara iki saatte bir emzirmeye çalıştım sonra bi anda tekrar normale döndü Elhamdülillah hala sütm var ve güzel emiyor zaten büyüdüğü için kuvvetli emdiğinden 5 dakika  sürüyor..kilosu gelişimi normal sınırlarda.şu anda ek  gıda da var zaten. Sağarakta versek sonuçta anne sütünden nasibini alıyor hiç üzülme.. Ben çok dert ediyordum birde silikon ucuda bıraktiramiyordum şimdi dönüp baktığımda boşuna stres yaptığımî düşünüyorum.. Hepsi zamanla geçti..
(25 puan) tarafından
Çok sağolun çok rahatlattınız yavrularımız için en hayırlısı neyse o olsun.
(58 puan) tarafından
Amin rabbim acılarını göstermesin hayırla sağlıkla büyüsünler inşallah

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 205 göst.
10 Kasım 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aylinmn (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 576 göst.
16 Mart 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Baybbayb (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 253 göst.
20 Mart 2022 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Bat29 (137 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 538 göst.
...