0 oy
264 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (475 puan) tarafından
Anneler cevremdekiler yedi buçuk aylık bebek kanepeye tutunur kalkar diyor benim kızım yeni yeni oturuyor ağırlığını kaldiramiyor. Bir sorun mu bu moralimi bozuyorlar yok benimki yedi aylık yuruyordu falan

6 Cevaplar

+1 oy
(687 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Çevredekilere bakarsak 2 aylıkken emeklemesi, 4 aylıkken tutup kalkması, 6 aylıkken koşması lazım. Ya ben anlamıyorum her bebeğin gelişimi farklı neden insanların kafası basmıyor anlamıyorum gerçekten.
-Reklam-
0 oy
(365 puan) tarafından
Canım her çocuk farklı asla bişey mi var diye endişeye kapılma. Benim oğlum 8bucuk aylık daha yeni yeni üniteye tutunup kalkmaya başladı. Koltuğa yüksek diye tutunamiyor. Herkesin her dediğine bakma. Her çocuk kendine özeldir.
0 oy
(101 puan) tarafından
:) toplum baskısı. Benimki yaşına girecek daha anca tutunup kalktı. Yavaş yavaş sıralamaya başladı. Hiçte dert etmiyorum. Zamanla herşey olur. Her. Çocuğun gelişimi farklıdır. Sıkmayın canınızı. Onlar konuşsun. Siz bebişiniz in sağlığına odaklanın. Sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil. 
0 oy
(263 puan) tarafından
Kim dediyse yalandır en erken ,8/9aylikken koltuğu tutup yuremeye başlıyor lar
(82 puan) tarafından
Kızım 6 aylıkken tutunup kalkiyodu şimdi 7 aylık tutunup yürümeye başladı
(231 puan) tarafından
Çevredekilerin dediklerine değil doktorların dediklerine bakın siz gerisini boşver in :) ay sy bebek gelişimlerini anlatan videoları izleyin izletin mümkünse :)
0 oy
(441 puan) tarafından
11 aylık tutunup kalktı canım 12 aylık elimizden tutup yürüdü 14 aylık bağımsız yürüdü emeklemedi bile 
(475 puan) tarafından
Ne kadar güzel. Benimki de emeklemiyor yüzüstü durmayı sevmiyor kafasını dik tutuyor dönüyor . Ama etraftan bıktım inanın yok kanepeye tutunur kalkar yok ba ba bak demesi lazmdi. Ne yapayım iki aylıktan beri kitap okuyoruz sohbet ediyorum
 Müzikle dans ediyoruz. TV hiç açmadm. Yemek yemezse ablamlar açardı TV ona dalarak yerdi çocukları ama ben böyle olsun istemiyorm karnı aciktigi için ve yemek yediğini fark etsin istiyorum. İnanın TV karşısına atıp istediğimi yaparm ama zoru tercih ediyorum ilgileniyorum aslnda olması gereken bu. Çevrem bir sen büyüttün diyor çünkü onlar böyle yapıyorlardı. Of çok dolmuşum
(441 puan) tarafından
Sen doğru olanı yapıyorsun canım aynı şeyleri hepimize söylüyorlar kıyas yapmaya bayılırlar
(475 puan) tarafından
Öyle canım ya ama araştırıyoruz burada bilgili anneler var siz gibi. Öğreniyoruz bir çok seyi
0 oy
(311 puan) tarafından
Saçmalamasinlar.Oglumun gelişimi gayet normal her ay doktor kontrolüne götürüyorum 9aylik daha 8.ayinda tutunup kalkmaya başladı.Cevreye göre başkasının çocuğu hep çok ileride ve hep çok iyidir.Bu kıyaslama çocuklar büyüdüğünde de çok yapılır ve malesef bunun etkisi ebevynlerden çocuklara çok kötü yansır.Bence çocuğunuz daha küçükken bu problemi aşmaya çalışın.
(475 puan) tarafından
Çok doğru diyorsunuz mesela kızım emeklemiyor ama istese yapacak biliyorum onun yerine kucakta gezmek istiyor. Ve çarşafın ustundeyse oyuncağı carsafi çekiyor yani bunu akıl edebiliyor ulaşmanın yolunu. Dönerek ulaşıyor zaten istediğine başını da dik tutabliyor. Ve geç oturtmaya basladm sevmiyor oturmayı altı ayında oturtmaya basladm ve inanın iki dk zor otururdu şimdi on dkya çıktık destekli ama yan destekleri yok önüne oyunck koyunca eğilip alıyor ve düşmüyor . Oturmasına az kalmis değil mi. Bu bir aşama değil mi
(311 puan) tarafından
Bizimde o aylarda bahsettiğiniz gibiydi hatta bende cokk endiselenir sürekli bu sayfalarda yazan annelere bakardim acaba benimki oturmayacak yürümeyecek mi diye ama şuan ikisini de yapıyor.Yani bu endişe olayı anneliğin doğasında var .Bence onun her gelişimini endiselenmek yerine keyifle gözlemlemek gerekiyor :)
(475 puan) tarafından
Şimdi kaç aylık cnm
(311 puan) tarafından
9.ayini doldurdu

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 251 göst.
0 oy
6 cevap 297 göst.
15 Mart 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Bir küçük gün ışığı (126 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 156 göst.
26 Ekim 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Cansel Göktuğ (4 puan) tarafından soruldu
...