0 oy
3,050 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (431 puan) tarafından
Hanımlar afedersiniz ilişki yaşadınız diyelim. Banyoya girmeden bebek uyandi , emzirilebilir mi yoksa banyo yapmak mi lazım? 

22 Cevaplar

+10 oy
(178 puan) tarafından
Gusletmesi farz olan kadın, ihtiyaç duyduğu anda gusülden önce çocuğunu emzirebildiği gibi, temizlik de yapar, bulaşık da yıkayabilir. Gusülsüzlüğü bu gibi hizmetlerine mâni olmaz.

Ancak, guslü bir namaz vakti geçirecek kadar tehir etmemek gerektiğini de âlimlerimiz ikaz yollu ihtar etmişlerdir. Çünkü, namaz vakti geçtiği hâlde gusletmemek, namazı kazaya bırakmak demektir. Özürsüz namazı kazaya bırakmak ise câiz değildir.

Bu bakımdan, kendisine gusül farz olan kadın, gusülden önce gereken işleri yapar, temizlikte bulunur, hatta yemek dahi hazırlarsa da bulduğu ilk fırsatı hemen kullanıp guslünü yapmalı, gusülsüzlüğünü bir namaz vakti çıkıncaya kadar ertelememelidir. Resûl-i Ekrem Efendimiz, guslünü özürsüz erteleyenleri ikaz ettiği hadîsinde, cünübün bastığı toprağın kendisine lânet okuyacağını hatırlatmış, guslü tehir etmemeyi tembih buyurmuştur.

Bununla beraber gusülsüz insan, necis de değildir. Mânevî kirlidir, ama necis hükmünü almaz. Ebû Hüreyre (R.A.) Resûl-i Ekrem Efendimize bu mevzuda sorduğu sorusuna şöyle cevap almıştır:

"Sübhânallah! Hiç mümin necis olur mu?.."(bk. İbn Mâce, Tahâret, 80) 

Demek ki, cünüp insan mânen kirlidir, ama bu kirlilik kendisinden tiksinilmesine sebep olacak necislik hükmünü de almaz.

Selam ve dua ile...

Sorularla İslamiyet
Profil image (112 puan) tarafından
Helal olsn kardeşim en güzel şekilde anlatmışsın
(91 puan) tarafından
Allah razı olsun
-Reklam-
+5 oy
(534 puan) tarafından
Resmen ikiye böldun milleti :))   emzir bacım ya sen ilk firsatta alırsın gusulunu bisiy olmaz göğsün hijyenik olsun yeter :)))  yillardir sakız orucu bozarmi diş fırçalamak orucu bozar mı diyen bı millete gelmiş bunu soruyosun :))) millet yedi birbirini :))) 
(828 puan) tarafından
Sesli güldüm ya yorumun efsane valla bacım gece gece güldürdün, sende gül inşallah hep:)
+3 oy
(182 puan) tarafından
Tüm yorumları okudum asla katılmıyorum Anne sütü ister abdestsiz ister abdestli halinde olsun pis olmaz, tertemizdir. Çocuk ağlıyorken de abdest alıp geleyim, emzireyim demek da günahtır, doğru değildir. Bebeği ağlatmamak lazım. Normal vakitlerde mümkün mertebe abdestli olarak bebeği emzirmeye gayret etmek gerekir. Çünkü bu da çocuğun yetişmesinde manen bir katkı sağlar. Abdestsiz emzirmenin bir sakıncası yoktur, bir kefareti yoktur. 

 
(1,054 puan) tarafından
Cünüp ikin emzirmekte iyi değildir cnm
(182 puan) tarafından
İyi demedim zaten mecbursa bebek acikmissa yapcak bişe yok önce bebek :)
+1 oy
(476 puan) tarafından
Canim hanefi meshebine göre gogsunu yikayip, namaz abdesti alman gerekiyor
(276 puan) tarafından
Siz mezhepleri çok yanlış anlamışsınız hanım efendi
+1 oy
(1,274 puan) tarafından
Ben emzirmedim canim o sekilde hic 10 dakika emzirmezsen bsey olmaz hemen alirsin gusulunu
+1 oy
(116 puan) tarafından
Cevapları okuyunca çok şaşırdım gerçekten. Biz bir işe haram helal günah sevap deme yetkisini mi aldık acaba. Ben hiçbir yerde abdestsiz emzirmek haramdır diye okumadım. Tabi bebeği abdestli emzirmek çok güzel manevi açıdan keşke her zaman abdestli emzirebilsek ama olmuyor işte. Hem kadınların her ay adet zamanları var o zaman abdestsiz gezip emziriyoruz bebeği 1 hafta emzirmeyelim. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve Sellem bir namazında bebek ağlama sesi duyduğunda namazını biraz hızlandırmış kısa sureler okumuş belki annesi namazdadır hemen kılıp gitsin diye biz bebeği haram olmayan şey yüzünden ağlatacak mıyız.
Profil image (112 puan) tarafından
Abdessiz gezmek ayrı cunup gezmek çok ayrı sen oaradaki farkı cozememissin
(79 puan) tarafından
Canım yalnız adetken de cunup sayılıyorsun onu kastetmis adet olan da Kur'an'a dokunamaz namaz kilamaz hiç bişey yapamaz cunupluk sayılır pek fark yok yani aralarında mevzu bu değil namaz vakti geçmemişse o anda bebek uyandı emmesi gerekiyorsa emmediginde aglayacaksa emzirebilir kimsede haram helal diyemez kafasına göre haramlik bı durum yok kadının cunup halleri diye yazarsan adetli olması da çıkar
0 oy
(550 puan) tarafından
Banyo yapılsa daha iyi ama hiç vaktiniz yoksa ve bebeğiniz durmuyosa en azından göğsünüzü yıkayın
0 oy
(174 puan) tarafından
Emzirilmemeli bence
0 oy
(95 puan) tarafından
Ben ezdirmemek gerekiyor diye biliyorum canım. Büyükler hep bebek biraz ağların gerekirse ama mutlaka banyonu yap derler bizde.
(161 puan) tarafından
Bebek ya çık ağlıyorsa yani o bebeği bırakıp banyo mu yapsınlar ?
Göğüsünü yıkar emzirir sonra hemen banyosunu yapar bunda bir sakınca yoktur
(95 puan) tarafından
Ben sadece duyduğumu paylaştım, böyle yapın diye de bir öneride bulunmadim.  Bu konu ile ilgili bir araştırma da yapmadım. Siz de bilginizi beni sorgulamak yerine paylaşabilirsiniz diye düşünüyorum.
0 oy
(214 puan) tarafından
Canım mumkunse emzirme ama zor durumda kaldın bebek ağlıyor ise göğüsünu üç kez sıcak su ile yika yani bı nevi göğüsune abdest aldır 
0 oy
(161 puan) tarafından

Göğüsünüzü yıkayıp verebilirsiniz ama mümkün oldukça banyo yapıp öyle emzirin 

0 oy
(279 puan) tarafından
Bence en mantıklısı canım ya sütünü önceden sağ hazır kalsın yada mamasını hazirla en azından kafamda hiçbir şekilde soru işareti kalmaz 
0 oy
(276 puan) tarafından
Elbette emzirebilirsin için rahat etsin diye göğüslerini yıka ilk bir gıdımlık sütü boş sağıp öyle bebeğini emzirebilirsin yorumları okuyunca Anne sütü kirlenmişte arındırmaya çalışıyorlarmış gibi .Anne sütü hiç Bi zaman kirli değildir nasıl ki cünüpken içindeki kan temizse Anne sütü de öyledir.
0 oy
(8,982 puan) tarafından

Emzirebilirsiniz. Burada yok ilahiyatciyim, yok din hocasiyim diye degisik degisik buyuk gunah diyen insanlari takmayin. Asil onlarin gunah olmayan bir seye gunah demeleri buyuk günahtır ve şirke girer, insani dinden cikarir. Diyanete gore caizdir.


"Cünüp iken bebek emzirilmesi caizdir. Ancak bu durumda olan kişinin gusül abdestini geciktirmemesi gerekir."


Kaynak: https://kurul.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/38711/cunup-iken-bebek-emzirilebilir-mi-?enc=QisAbR4bAkZg1HImMxXRn2t8ij%2beDtMkJdRGirgyeb8%3d

0 oy
(676 puan) tarafından
Ben emzirmedim cünüpken ben duşa girene çıkana kadarda uyanmazdı uyanma saatini öğrenmiştim artık:) annemler hep o haldeyken yüzüne bile bakılmaz derdi ama güvendiğim kadın bir hoca acil durumda kaldığın zaman göğsünü yıkayıp verebilirsin demişti 
0 oy
(447 puan) tarafından
Nihat hatipoglunun bu konuda sohbeti var diyorki cunup isen ve bebek agliyorsa emzirebilrsin hicbir gunahi yoktur diyor ben ilk duydugumda şaşırdım ama demek doğrusu buymuş yinede ben hic o halde emzirmedim karninin tok oldugu vakitlere hep denk getirdim sorun olmadı
0 oy
(205 puan) tarafından
Canım emzire bilirsin günahı yok ama abtezini alıb emzirmenin sevabı var ama günah değil 
0 oy
(655 puan) tarafından
Bizim akrabamız hafızdı Allah rahmet eylesin.Birgün ben dayı derdim konu açıldı anneme sordurdum. Demişki kızım bunun günahı olmaz orda aç Bi evlat var durmuyorken onu ağlatmak daha günah.Onu oyalayacak kadar emzir sin. Hemen girsin alsın abdestini sonra oyalanmasın ama. Yada iki dk duracak şekildeyse normal namaz abdesti alsın emzir sin o daha iyi aslında. Ondan sonra bebeğini doyurunca gitsin yine gusul abdestini alsın hemen demiş. Gerçi bir kere geldi başıma o durum şükür. Onda da eşim tuttu iki dk bile sürmedi namaz abdesti aldım emzirdim uyudu gittim gusul abdestimi aldım hemen. 
0 oy
(388 puan) tarafından

Cünüpken bebek emzirmek konusunda dini bir hiç sakınca yoktur. 4 mezhebee göre hüküm aynıdır / caizdir.
Yalnız bebek emzirmeden önce göğüsleri yıkamak sünnettir. Cünüpken yemek yemeden önce ağzı yıkamanın sünnet olduğu gibi

Son nokta bu günah diyenlere gelsin goggule amca yazdım 

0 oy
Profil image (281 puan) tarafından
Emzirilebilir. Haram yada günahlık bir durum yoktur. Emzirip daha sonra hemen alırsın gusül abdestini. 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 101 göst.
5 gün önce 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Gizem2121 (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 268 göst.
27 Nisan 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Pinarcinar (1,211 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 126 göst.
21 Şubat 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Aycemm (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 216 göst.
...