0 oy
195 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (44 puan) tarafından
Bebeğime mama veriyorum süt alerjisi olduğu nasıl anlarım 

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (2,048 puan) tarafından
Mamanın içinde süt ve türevleri  varmk
-Reklam-
0 oy
(211 puan) tarafından
Merhaba, normal mamalarda inek sütü oldugu icin alerjisi olan bebeklere ozel mama yaziyor doktor. Hatta bu alerjik mamalari rapor cikartip alabilirsiniz. Kizimin pisigi oldugunda sut ve sut urunleri alerjisi olabileceği söylendi. Yaklaşık 2 hafta boyunca sut urunleri, yumurta ve kuruyemis tüketmedim. Aptamil kullanıyorduk doktor smilac alimentum gecis yapmamızı istedi. Suan kizimda pisik kalmadi. 55 günlük olduğu için alerji testi icin küçük olduğunu soylediler o yuzden yapamadik. Çocuk doktorumuz yiyerek kendin deneme yanilma ile kontrol edebilirsin alerjisini dedi. Nerdeyse 1 aydir normal bir sekilde yiyorum. Ses seda yok. Benm ki bez pisigi de olmus olabilir. Bezini değişince duzeldi cunku. 
(44 puan) tarafından
Bebeğime bebelac veriyorum gözle görülür her hangi Bi sıkıntı yok ama herkes süt alerjisi ile ilgili sorular yazdığı için merke ettim acaba sute alerjisi  varda ben mi bilmiyorum die
(92 puan) tarafından
Smilac i icirebildiniz mi? Sütüm az olduğunda vermeye çalışıyorum asla almıyor tadi çok iğrenç.vanilya şurubu ile de denedim asla içmiyor.
(211 puan) tarafından
Evet smilac iciyor suanda aptamile gore kokusu cok kotu. Buyuk olarak bu nasil mama nasil icecek diyoduk. 1 2 istemez gibi oldu ama sonra alisti. Once emziriyorum eger hala aranirsa doymazsa 2 ölçek yapıyorum bazen tamamını bazen yarısı kadar yiyor. Icine ekstra bir sey hic katmadim oldugu gibi verdim
(211 puan) tarafından
Bizde popo kisminda kirmizi noktalıklar oldu basta sonra cogaldi ve kip kirmizi hal aldi. Cis yaparken ağlıyordu yanık gibiydi poposu. 2 doktora gittik krem verip yolladilar. Bir gun acile gittik acil doktoru popoya bakınca sut alerjisi olabilir dedi. Kremlerini degisti. Bende bez degistim ayni anda. Sonra sut urunleri yemeye basladim ses yok. Bir daha olmadi pisik. Sleepy kullanıyordum primaya gectim bu arada. Bez pisigidir diye düşünmeye basladim bende. Mama olarakta smilac devam ediyorum. Normal mamalarin hepsinde inek sütü varmış. O yuzden inek sütü icermeyen mamaya yönlendirdi. Bu mamalarda cok pahali. Alerjik bebeklere mama raporu cikariyorlar. Bizde cikardik. Mamalari suan ucretsiz alıyorum eczaneden sizinde bilginiz olsun.
0 oy
(195 puan) tarafından
Olur ona gore mama kullanimi gerekir.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 123 göst.
9 Temmuz 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde uykusuz anne (216 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 320 göst.
0 oy
6 cevap 369 göst.
24 Mart 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Feyzanurr (518 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 4,331 göst.
...