+1 oy
408 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (52 puan) tarafından
Merhaba hanımlar.. 3 aylik oglum ve neredeyse 1 aydır bu sorun mevcut. Geniz akıntısı vardı ve serum fizyolojik damlattım. Geçti derken tıkandı. Dün gece acile gidip burnunu yıkaytık. Nefes alıyor ve mama icerken tikanmiyor ama gece burnundan ses geliyor tikali. Yattigimiz oda buyuk, 22-23 derece olsa da bir serinlik var. Üşuyor mu? Buhar makinesi calistirdim. Alnını saracak sekilde şapka taktım ama devam ediyor. Hirikti yok, temiz ama burnun derinliklerinde tikaniklik var. Ne kadar surer gecmesi? Tecrube aktarirsaniz sevinirim. Endise, korku cok yasiyirum  simdiden tesekkur ederim.

3 Cevaplar

0 oy
(92 puan) tarafından
Canım benim kızım da 3 aylık ama ne yaptımsa burun tıkanıklığı geçmiyor. Akşamdan sabaha çok tıkanıyor. Sürekli serum fizyolijiği şırınga ile sıkıyorum temziliyorum. Bebeğim rahatlıyor.
(52 puan) tarafından
Tesekkur ederim. Aynen  aksamdan sabaha tikali. Şırınga yapamiyorum hic denemedin  korkuyorum gereginden fazla sıķarım vs.
(92 puan) tarafından
Korkma canım bebeğe çok iyi geliyor. Zaten ağlamıyorlar bile yaparken.
(52 puan) tarafından
Deniycem insallah. Her sey onlar icin.. kaynar sular bile yakmiyor elimizi  mama sonrasi biberon yikarken..
-Reklam-
0 oy
tarafından
Cok nemli olduğu içinde burun tikanir odanızda nem ölçer var mi canim varsa kac gösteriyor. Birde şapka takma gereksiz sıkarsın bebegini rahat edemez. 22 23 derece odada ne gerek var. 
(52 puan) tarafından
Tesekkur ederim. Nem 33lerde. Simdi 43 olmus hatta kapattim makinayi. Oda buyuk. Alti dukkan bir de köşe. Hep serin sanki. Yanaklari soguk bebegimin ve ustunu aciyor ikinmaktan. Ne zor buyuyorlarmis. Allah'a emanet olsunlar.
tarafından
Tamam canim o zaman peteklerin ustune bir su bardak veya ıslak havluda koyabilirsin. Gece olabilir canim benimkinde de yanaklar soğuk endise etme. Benim odaminda alti apartman girişine bakiyor. Ben ustunu aciyor ve biraz soğuk oluyor diye tog tulum aldim onu giydiriyorum. Bir bak istersen. Evet zor Amin canim sağlıkla buyusunler
(52 puan) tarafından
Tulum aldim ama fazla yunlu almisim.. yarin ilk isim tog tulum.. tog degerini nasil hesapladiniz?
(77 puan) tarafından
Merhaba benimde evim sizinle aynı şekilde ve aynı soguklukta 2.5 tog aldım çocuğumun sürekli uyanması ve uyumamasindan üşüdügunu anladım ince bebek yorganı örtüyorum üstüne bir de ondan sonra uzun vve rahat uykuları başladı. Webte sıcaklığa göre tog değeri tablosu oluyor.
tarafından
20 24 derece icin canim genelde 1 tog giydirilir. 18 20 derece icin 1.5 tog. Bendeki 1.5 tog mesela. 2.5 tog cok fazla. Onun ınternette tabloları var canim. Ama iyice bebegi pişirmeye gerek yok. Cunku onlar içeride sicak tutuyor.
0 oy
(174 puan) tarafından
Ayni sorun evim küçük olmasına rağmen hava kurulduğundan oluyor nem makinesi çalıştırsam da bebeğim sümüklü bir bebek bunu kabul ettim :)) sorun çözüldü ama sabah ve akşam şırınga ile burnunu temizliyorum sizde youtubeden izleyerek yapabilirsiniz önemli olan siringaya aniden basmak ve bebeğin dik kafasının hafif yan şekilde eyik olması sumukleri kendiliğinden çıkıyor :))

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 279 göst.
13 Ekim 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Adacık (82 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 380 göst.
17 Haziran 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Noctisdovas (40 puan) tarafından soruldu
...