+1 oy
199 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (145 puan) tarafından
Kizlar mrb oglum 9 aylik oldu ayina uygun butun sebzeleri kullanip corba yaptim bu zamana kadar ama artik corbadan bikti yemek istemiyor sizler neler veriyosunuz ve sanki öğunleri az gibi geliyor sanki bana hep acmis gibi geliyr gerci yaptiklarimi yemiyor ama :(bu aralar istahsiz sadece emmek istiyor

 

8.30:sabah kahvaltisi 

11.00Meyve/yogurt

 13.30corba 

18:30 Muhallebi 

aralarda da emziriyorum  sizce yeterlimi offfff bu zamana kadar iyiydik ama simdi istahsiz herseyden iki kasik aliyor sonra ögurmeye basliyor 
Bebek Ayı 9 aylik

3 Cevaplar

+1 oy
Profil image (766 puan) tarafından

Bu bebisler 9. Ayda sorun çıkartıyor sanırım benim oğlumda bu aralar yemiyor asiri istahli bir bebekti ne olduysa ağzını açmıyor sabah tam 1saat 40 dk kahvalti surdu ve tabağın yarısı hala doluydu .

Doktor artik sofra yemeklerinden az tuzlu verebilirsin dedi ama ben salça yag tuz kullanmak istemediğim için vermedim hic.

Kahvaltıda yumurta zeytin pankek pekmez ceviz isterse yanına muz veriyorum ıhlamur veya anne sutu veriyorum.yaninda .

Ara öğün olarak elma yogurt muz yogurt havuç elma gibi belli olmuyor .

Ogle yemeği sebze çorbası et tavuk balık kofte bunlardan birini veriyorum.yanina yogurt  ayran yada kefir ekliyorum 

Aksam yemeği et suyu ilik suyu veya kiymali bir çeşit corba yanına sebze yemeği bulgur pilavı veya şehriye pilavı yogurt 

Ben bu şekilde besliyorum yemek.sonrasi biz meyve yediğimizde isterse eline veriyorum o şekilde elma mandalin armut falan yiyor .

Bu iştahlı dönemde suan herseye itiraz ediyor malesef.

Aralarda ve sabah ilk uyanınca kahvaltıdan bir saat önce emziriyorum.Ortalama 7 8 kere emer.
Corba miktarı 210ml kavonozlar var onda veriyorum. Yogurt 3 yemek kaşığı kofte et balık bebegin avuç içi kadar .Sebze yemeği 5 yemek kaşığı kadar.
(285 puan) tarafından
Maşallah nazar değmesin
(145 puan) tarafından
Aslinda tam aradigim cevap bu gercekten tesekkur ederim cok guzel anlamssin ben hala neler verecegimi bilemedim kofteyi nasil yapiyosun peki neler koyuyorsun icine
Profil image (766 puan) tarafından
Valla değdi sanırım çünkü normal haftadır falan çok sorunlu yiyor cok zor agzini açmıyor her yere sürüyor mama sandalyesinden aşağıya atlamaya calisiyor birseyler yapıyor ins düzelir:)
Profil image (766 puan) tarafından
Rica ederim .
Ben çift çekilmiş kuzu kiyma kullanıyorum bebegin avuç içi kadar kiyma cok az maydanoz kuru nane yoguruyorum ben ekmek tercih etmiyorum gerek duymuyorum siz koyabilirsiniz .1 arpacık soğan 1 dis sarımsak rendeliyorum içine bazen tost makinasinda pisiriyorum bazen tencereye köftenin yarı yüzüne gele ek kadar su ekliyorum şu kaynağında içine atıyorum arkalı önlü pişiyor.
-Reklam-
0 oy
(56 puan) tarafından
Bana doktor bu dokuz aylık bebek normal yemeklerde artık yemeli dedi tuzsuz olmak şartıyla 
(145 puan) tarafından
Peki neler verdin ve öğun olarak nasil veriyosun bana sanki yetmiyormus gibi geliyor
0 oy
(60 puan) tarafından
Oğlumu dün 10.ay kontrolüne götürdüm. Kilo alımı yavaşlamış dedi. Diğer ayda bakalım dedi. Idrar tahlili yapalım, bir şey yoksa mamaya başlarız dedi.bende yediremez oldum valla. Ne yapsam kafa sallıyor. 
(145 puan) tarafından
Ya kilo alimi iyidi aslinda ama son bi kac gundur cok istahsiz bi de artik surekli corba ve muhalebi yemekden cocugum bikti sanirim :)
(60 puan) tarafından
Benimkide öyle, üstelik dişide yok.ortâk bir kap sulu bir şey yapıyorum. Birde eline bir seler veriyorum. Elindekini ısırıp falan uğraşırken yediriyom iki lokma

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 282 göst.
3 Eylül 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Naz Kağan (412 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 254 göst.
17 Şubat 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 301 göst.
0 oy
2 cevap 131 göst.
26 Haziran 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Meralates (20 puan) tarafından soruldu
...