0 oy
280 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (161 puan) tarafından
Kızlar emmesi azaldı gibi önceden meme bağımlısıydı.Şimdi ben vermesem istemiyor bez sayımız biraz azaldı 4 bezi oluyor ama bir de felaket ellerini emiyor gece bile uyanıp ağlamadan elini emiyor sizde durumlar nasıl?

6 Cevaplar

+1 oy
(499 puan) tarafından

Benimde bir ara öyleydi. Gece uyanıp ağlamadan elini emiyor tekrar uyuyordu.hatta bebeğimin şapur şupur emiş sesine uyanırdım. 

 Bence güzeldi :D 

çünkü saat başı veya bir bucuk saatte bir kalkan bir bebeğim var. Acıkmamıştır diye düşünüyordum ama unuttu o alışkanlığını kendi kendine.

Şuan yine aynı rutin. En gec 2 saatte bir kalkıyor. 

Emzik de almıyor. Bende hiç uykumu alamıyorum ama Napalım sağlıklı olsunlar inşallah..

Şu aralar da gündüzleri geceleri yapmıyor, uyanıkken yani tüm parmaklarını agzına sokuyor. Hatta bazen o kadar sokuyorki öğürüyo :D elimizin tadını aldık, parmaklarının Tadına geçtik yani.

3 ay doldu. 1 hafta aldık dördüncü ayımzdan. 

(499 puan) tarafından
Emmesinin azalması şöyle olabilir. Artık mesela bir emdiler mi 2-3 saat acıkmayabiliyorlar. İlk zmanlar saat başı emerken. Şimdi daha seyrek. Sizinde öyle mi oldu acaba ondan mı azaldı gibi geldi.
(161 puan) tarafından
Ayy evet yaa gece sapidik supidik emme sesine uyanıyorum :)) 2 saate 1 emiyor ama önceden yakamdan düşmezdi saatte 1 emer gece sık kalkardı bazen uyku hali verirdim ama şimdi gece bazen ağzını kitliyo istemezse emmiyo fiziksel gelişimi nasıl bizimki nesneleri takip ediyo elinden tutunca kendini azıcık kaldiriyo
(499 puan) tarafından
Uyku düzeni oturuyordur artık. Acıksa emer bence siz endişelenmeyin.
Aynen bizimde nesneleri takip ediyor. Beni takip ediyor odadan çıkına kadar böyle boncuk boncuk bakıyor. Ben odadan yok olunca ağlıyor :)
Eline bazen çıngırak veriyorum tutuyor. Agzına sokuyor hemen. Üzerine battaniye örtünce onu tutup böyle kaldırıyor azcık inceliyor. Renkler desenler çok dikkatini çekiyor. Ellerini birleştip kaldırıp parmaklarını inceliyor. Çok komik ve tatlı oluyor o zman :)
Oyun halısına renkli tesbihler bağlıyorum onları seviyor. Tutuyor ucunu çekiyor filan.  
Kendini de ellerinden tuttukmu gövdesini hafif kaldırabiliyor. Birde bu günler çığlık atmaya başladı. Sanırım sesini keşfediyor artık kuzum. :)
Yüz üstü yatmayı pek sevmiyoruz. Günde iki dk filan yatıyorum. Masaja bayılıyor :)
(161 puan) tarafından
Benimki de aynen anlattıklarını yapıyor yüzüstü pek yatıramıyorum ben de hemen sıkılıyor oyun halısı almayı düşünüyorum bazıları çok pahalı e bebekte daha uygun olanlar var ama emin olamadım sen nerden aldın memnun musun
(499 puan) tarafından
Ben hamileyken tahta olanlar var oyuncaklı. Bebekonfor Ordan almıştım. İstediğimi asıp çıkarabiliyorum.  Oyuncaklarda dikkatini çekiyor. Altına halısını kendim dikmiştim. Yuvarlak. Birde baby nest var. Bazen altına onu koyuyorum bazen halıyı. Memnunum ben şuan.
-Reklam-
0 oy
(523 puan) tarafından
Ahh aynı durum :( elleri hep ağızda salyadan kaç üst değiştiriyorum kim bilir. Bez sayısı azaldı uyurken zorla emziriyorum atak dönemi sanırım 
(499 puan) tarafından
Aynen bende öyle. Önlüklerde kafi gelmiyor. Artık agız mendili sokuyorum boynundan önüne doğru. Akıttıkca onu değiştiriyorum.
(161 puan) tarafından
Off benim de aynı aynen atak dönemiymiş baktım netten
0 oy
(117 puan) tarafından
Gündüzleri 5 dk anca emzirebiliyorum sürekli kafasını geri atıyor. Geceleri de yarımsaat emiyor. O yüzden baya uykusuz kalıyorum. :) emsin yeterki diyorum artık. 
(161 puan) tarafından
Yaa benimki bu gece defalarca uyandı ama çoğunda emmedi kucagimda uyuyo bırakınca uyanıyo cook uykusuzum çok...:((
0 oy
Profil image (545 puan) tarafından
Bizimde öyle ya parmakları elleri sürekli ağzında annemler de alıştırma deyip duruyor benim hoşuma gidiyor ama öyle yapması yeni biseyler öğreniyor sonuçta önceden saat başı emmek isterdi şimdi daha az bilemedim bende bakalım geçici bı süreçtir belki bir de sürekli agzi akıyor
(499 puan) tarafından
Yok bence alışacağı bir durum yok. Şuan keşif içindeler. Herşeye merak salıyorlar. Doktorlar da bunun gecici oldugunu engellememizi söylemişti.
Ondan ben engellemiyorum. O kadar yalanıyorki bazen üstü başı şapur şupur su gibi oluyor :)
(161 puan) tarafından
Demekki herkes aynı benim de hoşuma gidiyo çok komik oluyo gece bi bakıyorum uyanmış boncuk boncuk bakıyo eli yumruk şeklinde ağzında :)) hayır madem uyanmış emsin diye veriyorum memeyi emmiyo önceden olsa havada kapardı :D
Profil image (545 puan) tarafından
Kimisinde kalıyor benim kuzenim baş parmagini emerdi 10 yaşında hala emiyor
0 oy
(527 puan) tarafından
Bizim oğlan da öyle emmesi ve bez sayısı azaldı boş durunca elini ağzına sokuyor oyuncaklarının tadına bakıyor ellerime aşırı bayılıyor azıcık üzerine götürsem eliyle yakalayamasa da ağzıyla yakalamaya çalışıyor :)
(499 puan) tarafından
Hehe aynen ya. Kuzucuklar.
(161 puan) tarafından
Ayy evet eli ağzında olduğu sürece sıkıntı yok çıktığı zaman ağlıyo:D
0 oy
(437 puan) tarafından
Herşeyi aynı sizinle birde huysuz oldu bu aralar
(161 puan) tarafından
Benimki de çok huysuz..uyurken bile zorla uyuyo atak dönemi ondan sanırım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 179 göst.
0 oy
10 cevap 561 göst.
0 oy
7 cevap 477 göst.
0 oy
5 cevap 243 göst.
13 Mayıs 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nilay can (559 puan) tarafından soruldu
...