0 oy
398 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (1,490 puan) tarafından

Sevgili annler kehribar kolye önerirmi kullananlar :)

Faydasini gordunuz mu

8 Cevaplar

0 oy
(453 puan) tarafından
Doktorlar önermiyor bilimsel de bır acıkcası yok biz almadık
(1,490 puan) tarafından
Anladim canim tesekkur ederim psikolojik sanirim anneler icin bebekler pek anlamazda:)
(300 puan) tarafından
Yook gayette öneren Dr lar var. Bilimsel olarak açıklaması da var ayrıca. Dünyanın pek çok yerinde kullanılıyor. Ben de kullanıyorum ve çok faydasını gördüm.
(8,973 puan) tarafından
Doktorlar bogulma riski oldugu icin onermiyorlar. Bilimsel aciklamasini paylaşabilir misiniz, biz de okuyalim oyle bir sey varsa.
(1,490 puan) tarafından
Benimde oglumun egzamasi var bogazinda  kokye takarbilirsin hem hava alir dedi orasi oyuzden de sordum    ama oglum 4bucuk aylik allah korulsun bogulma tehlikesi gecirse ses cikarir  tepki verir cok sukur yeni dogani gectik tesekkur ederim kiymetli yorumlariniz icin
(8,973 puan) tarafından
Bogulma tehlikesi illa bogazini sıkması anlaminda degil. Yutmasi anlaminda da kullaniliyor. Bu linkte bir cocuk doktoru tavsiyesi bulabilirsiniz.

https://www.instagram.com/p/CLKUzBvnfvI/?utm_medium=copy_link
(300 puan) tarafından
Kehribar Nedir?
Kehribar, doğada bulunan ve şifalı olduğuna inanılan bir çeşit taştır. %90’ı Baltık denizinden çıkarılan kehribar taşı, açık sarıdan kızıla kadar çeşitli renklerde olabiliyor. Yarı saydam bir formu olan bu taş, aslında bir çam türü olan pinus succinifera ağaçlarının fosilleşmiş reçinesidir. İçinde yoğun miktarda süksinik asit barındırdığı için doğal bir ağrı kesici olduğu ve antibiyotik etkisi gösterdiği düşünülüyor. Bu nedenle kehribar, geçmişten günümüze kadar birçok medeniyette tedavi amacıyla kullanılmış, halen de birçok rahatsızlığa iyi geleceğine inanıldığı için kullanılmaya devam ediliyor. Örneğin Antik Roma’da kehribar tozu ve bal karışımının boğaz hastalıklarına iyi geldiği düşünülüyordu. Türk bilim insanı İbni Sina da kehribarı birçok hastalığa karşı ilaç olarak niteliyordu. Bugün ise Litvanya’da hala birçok kadın, kehribar kolyelerinin guatrdan koruduğunu düşünerek bu taşı boyunlarından çıkartmıyor.
(300 puan) tarafından
Öncelikle kehribarın ne olduğu ile başlayalım. Kehribar aslında bilinenin aksine bir taş değildir. Kozalaklı ağaçların doğal reçinesinin yıllar içinde fosilleşmiş halidir. Ama bizler onu görüntüsü itibariyle taş olarak adlandırıyoruz. Açık sarıdan kızıla kadar renkleri olan bu taş yarı saydam bir görüntüye sahiptir. Kehribar, çok eski zamanlardan beri şifa için kullanılmış ve kehribarın içerisinde bulunan süksinik (amber) asidin özellikle ağrı kesici ve antibiyotik etkisi olduğu biliniyor.

Büyük çoğunluğu Baltık Denizi’nden çıkarılan bu şifalı taşın çocuklarda kullanımı Avrupa’da ve Uzak Doğu’da çok eski bir gelenektir. Ayrıca kehribar, boğaz, kulak ve mide yanmalarını, enfeksiyonları ve solunum rahatsızlıklarını azaltıcı etkisiyle de bilinmektedir. Bu nedenle bazı hastalıklarla baş etmek için özellikle takı şeklinde vücutta taşınması oldukça yaygındır
(8,973 puan) tarafından
İyi niyetinizi anliyorum ama bunlar bilimsel veri degil. Kehribarin agriya iyi geldigi yonunde bilimsel bir arastirma yok. En azindan ben hic rastlamadim ve takip ettiğim cocuk doktorlari da olmadigini soyluyor.
(453 puan) tarafından
Valla ben kullanmadım kullananan alan arkadaslarımda var hıc bır faydasını da gormedık dedıler para tuzagından baska bırsey degıl bence
(453 puan) tarafından
Yanı ben bılımsel acıklama falan görmedım. Benım doktorumda hıc önermedı.
-Reklam-
0 oy
Profil image (108 puan) tarafından
Kullaniyoruz canim 3 aylıkken taktık suan 6 aylik olacak hiç çıkarmadım kızım usludur gece uykusu düzenli çok  salyası vardı şuan çok az daha diş.problemi yaşamadık.  Alırsanız güvenilir sertifikalı olsun. Öneriyorum yukardaki arkadas doktor önermiyo demiş ama yanlış bilgi vermiş kuzum her kontrolunde görüyor doktorumuz hic oyle birsey demedi. 
(1,490 puan) tarafından
Himmm benim oglum 4 bucuk aylik ole cok sorunlu bi bebek degil sakin genel olarak   salyasi asiri var yakinda gelir disler belki faydasimi goruruz diye dusunmustum ama kararsizim
(300 puan) tarafından
Salyasını hemen kesiyor bence deneyin birley kaybetmezsiniz.
Profil image (108 puan) tarafından
Kendi kararın canim ben memnunum
(1,490 puan) tarafından
Gercekden miii esim hemen kosa kosa alir:Dsalyasi degset akiyo
0 oy
(249 puan) tarafından
Hiçbir işe yaramıyor. İlk taktigimda salyası kesmişti. Şimdi alti aylık diş çıkarıyor ve hiçbir işe yaramıyor kızım aşırı huysuz. Ateşi de arada çıkıyor sürekli keyifsiz. İki aydan fazla kolyeyi kullandım yalan onlar işe yaramıyor verilen paraya yazık pahalı bide
(1,490 puan) tarafından
Tesekkur ederim yorumun icin canim:)
0 oy
(134 puan) tarafından
Ben kolyeyi tehlikeli buluyorum. Kontrole gittiğimizde kolunda ince bir bileklik vardı  doktorumuz onu bile yasakladı 
(1,490 puan) tarafından
Evet o acidan da tehlike  klasik sifa:)bi taraf iyi yaparken bi taraf kotu riskleri var
0 oy
(285 puan) tarafından
Aldım hiçbir işe yaramıyor. Ve boğulma tehlikesi çok fazla. Boşuna para v3rmeyin
Profil image (108 puan) tarafından
Bebeklere özel tasarlanmış boğulma teklikesi yok her boncuğun arasında düğüm var
(285 puan) tarafından
Benm elimde de var o şekilde olduğunu bende biliyorum :) boğulma sadece boncuk tutmakla mı oluyo :)
Profil image (108 puan) tarafından
Hic de duymadım kehribarda bebek boğuldu diye tehlikeli olsa niye bu riski alsınlar adi üstünde bebek kolyesi. Bizimkine fayda etti ama  bakalim dişde nasil olacak belirtisi yok daha  :)
(285 puan) tarafından
Nete yazınca yararından çok tehlikelerinden bahseder. Bende aldım salyası geçsin diye 3 aylıkken. 2 hafta kullandı çnkü hiç rahat edemedim. Ve bebeğinz biraz daha büyüyüp herşeyi ağzına alma aşaması arttığında eli ona da giderdi eminim. Ha şunu da söylym inşallah bebeğinzn dişi rahat çıkar. Ama çıkarsa ona bağlamayın. Maşallah kızım hiç ateşsz Sıkıntız çıkarttı dişlerini. Ben hala kolyeyi kullanıyor olsaydım ona bağlardım :)
Profil image (108 puan) tarafından
Tehlikeli olarak denk gelmedim annelik duygusu illaki endişe ediyor insan ama şuan bi sıkıntımız olmadı daha 6 ayliķ elini atar çekmeye çalışırsa cıkartırım bende. Bizde rahatca cikaririz insallah sağolasın.
Profil image (108 puan) tarafından
Birde size birsey sorucam kızınız varmış. :) kulağını deldirdinizmi
(285 puan) tarafından
Bizimki 7 buçuk aylık oldu kız bebek. İnan şu an beni bile ağzına götürüyo :) yok delirmedim.delirmeye karşı değilim ama bnm kulaklar la bebekken delinmiş. Bir delik daha içte delinmiş küpe takarken zorlanıyorum. E onlarında kulakları büyüyor sonuçta. O yüzden kendisi büyüyüp özendğinde delirdimeyi düşünüyorum
(1,490 puan) tarafından
Tesekkur ederim canim
Profil image (108 puan) tarafından
Anladim bende cok merak ediyorum ama kararsız kaldım ilerisi için sordum tesekkurler.
0 oy
(300 puan) tarafından
Bende sizin gibi burada post açtım. Sonra biraz haa detaylı araştırdıktan sonra civilden aldım. Kolye aldım bileklik olarak kullanıyorum. 3 aylıktı aldığımda. Salyası akıyordu çok fena bir de tam covid olduğumuz sırada idi. Bileğine taktım 3 gün içinde salyasını kesti akmadı. 7 aylık oldu kızım her gün kolunda. 2 diş çıkardı ve o kadar rahat çıkardı ki hiç anlamadım bile. Ne gece uykusuzluğu ne ateşi ne salyası hiçbir şey olmadı. Sadece 2 gün çok huysuzdu o da normal. Kızımın gece uykularıda çok düzenli. Akşam 19.00 da uyut sabah 07.30 a kadar. Gece uyanmamız yok. Alternatif tıp olarak her yerde herkes kullanıyor. Ayrıca nazar konusunda da ben faydasını gördüm. Ben tavsiye ederim kullanmanızı. Doğal bir taş. Herşeyi deniyoruz iyi olmaları adına yani bir bileklik takmışsınız bir zararı olmaz. 
(1,490 puan) tarafından
Tesekkur ederim cok  yorumun icin  salya kestigini bilmiyodum mesela sirf onun icin bile alinabilir:)oda rahatlar belki gogusunu usutcek diye aklim gidio zaten ameliyatli yavrum hasta olmasindan korkuyorum
(300 puan) tarafından
Rica ederim ne demek. Her anne yavrusu için en güzeli en iyisini yapmak ister. Sizinde çabanız bundan dolayı.
0 oy
(257 puan) tarafından
Kesinlikle faydasını gördüm. İpek kehribar sertifikalı ürün satıyor. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz
(1,490 puan) tarafından
Tesekkur ederim canim cok
0 oy
(116 puan) tarafından
Bazen ise yarıyor seli fazla akmıyor ama diş döneminde yine ağrıları oluyor bebeklerin
(1,490 puan) tarafından
Tesekkur ederim canim yorum icin

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 245 göst.
3 Ekim 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sevlev (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 354 göst.
11 Nisan 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Birprensannesi :) (471 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 452 göst.
0 oy
8 cevap 329 göst.
4 Şubat 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Gizem14 (32 puan) tarafından soruldu
...