0 oy
825 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (565 puan) tarafından

Yani anne sütüyle kilo alımı falan normal olduğu halde veriyormusunuz. İşte mama verince içiyor hatta akşam saatlerinde az geldiğini hissediyorum sütümün dalamıyor uyuyamıyor anlıyorum istiyor mama.

Hemşireler normal kilo alımı mama verme diyor da napacam bilmiyorum ağlıyor çocuk gaz falan mı kontrol ediyorum yok mama verince rahatlatıyor uyuyor. 
Sorunca mamaya karşılar doktorlar napsam ki bilmiyorum ağlamasına da dayanamıyorum.
Zaten doyunca kendi ittiriyor diliyle bibrronu.
Sağlık ocağına gidince mamada alıyo desem anne sütün yeterli verme diyecekler, ee bebeğim istiyor ama içiyor valla napcam bilmiyorum 
Bebek Ayı 37 günlük

25 Cevaplar

0 oy
(553 puan) tarafından
Kilo alımı iyiyse verme

2 3 aya tamamen bırakır 
-Reklam-
0 oy
(495 puan) tarafından
Zaten mama veriyosunuz anladığım kadarıyla sadece gece bile verseniz eğer hemşireye anne sütüyle besliyorum derseniz elbette ki kilo alımı iyi olduğundan size mama verme dicektir ama siz eğer geceleri mama veriyorum yoksa aç kaldığı için uyumuyo sütüm yetmiyo derseniz o da size kilo alımının durumuna göre ya böyle devam edin der ya da mamayı artırmanızı söyler ama mamayı kes demez siz önce bebeği neyle beslediğinizi düzgün bi şekilde aktarın ki onlar da ona göre yönlendirsin hem mama verip hem de vermiyorum kilo alımı iyi diyemezsiniz hiçbir doktor hemşire mama vermeye karşı değildir bebeğin sağlığı burda önemli olan sonuç olarak bebeğinizin kilo alımı mama da verdiğiniz için iyi sadece emzirdiğiniz için değil
0 oy
tarafından
Mama vermek iyi süt olmayınca ama memeyi bırakıyor bebek benim şuan bıraktı emmiyor
0 oy
(655 puan) tarafından
Ama takibini ona göre değerlendiriyorlar söyleyin ne kadar neden verdiğinizi. Hiç bişey olmaz dediğiniz zaman. Biz doktor kontrolüyle başladık çünkü benim sütüm çekilince bebeğimin kilosu gerilemeye başlamıştı. İnanın mama öcü değil ama şişiriyor bu Bi gerçek kızım 9 aylık 11.5 kg. Biran önce yaşını doldursada kessem normal öğünlere adapte olsa diye bakıyorum ide biberon meme reddinin en baş kaynaklarından. Alışıyorlar ordan lıkır lıkır geliyor nasılsa diye. Memeyle uğraşmak zor geliyor bu sefer. Tabi ki evlat sizin en iyisini siz bilirsiniz. Benimki yaşamış Bi anne olarak fikir paylaşımı. 
0 oy
(490 puan) tarafından
Benim bebeğim de 39 günlük. Sütüm yetiyor. Ama gün içinde fazla yorulunca ve gece uyumadan önce azalıyor. Ağladığında yetmediğini anlayıp bende 2-3 kere veriyorum mama. Çocuk aç kalıyor. Banada sağlık ocağı verme anne sütü devam dedi. Ben ilk önce emziriyorum. Eğer ağlarsa ağlamaya devam ederse 1 cc mama takviyesi yapıyorum. Hem rahat uyuyor. Hemde ağlamıyor. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 239 göst.
0 oy
5 cevap 510 göst.
10 Nisan 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde 21bahar (232 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 545 göst.
...