+1 oy
749 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (282 puan) tarafından
Düşünün 10 dakika önce yemek yediniz ve üstüne bir şeyler daha yiyesiniz var. Ama biri çıkıp diyor ki: "Hayır iki saat bekle." Ya da ilgiye ihtiyacınız var. Biri diyor ki: "Hayır şimdi sarılamam, yeni yemek yedin, iki saat bekle." Susadınız ama biri diyor ki: "Ana, yemek yiyeli 5 dakika oldu! Su içmek için 2 saat bekle." Korktunuz ve yanınızda güvendiğiniz birini istediniz. Biri diyor ki:"lyi  de daha yeni yemek yedin iki saat bekle." Kulağa saçma geliyor değil mi? Peki bebeği emzirmek için neden beslenme aralığı koyuyorsunuz? Neden karşınızda saat, 10 dakika sağ meme, 10 dakika sol meme diyorsunuz? Meme bebek icin sığınak. Sadece karın tokluğu degil. Korksa da meme ister, susasa da acıksa da canı sıkılsa da meme ister. Aa yeni emdi, karni aç değil derseniz bebeğin talebini karşılamamış olursunuz. En güzeli saatleri unutup bebeği her talebinde emzirmeniz olacaktır. Unutmayın doğada insan dışında saat kullanabilen bir memeli yok. Ve hatta insan da saat icat edilene dek gayet de doğurup besleyebildi yavrularını.
Not: Emzirmek için bebeklerinizden talep beklemelisiniz ifadesi ilk 6 haftalık bebekler ve uzamış sarılığı olanlar için geçerli değildir. Onların emzirilmeden en çok 2 saat uyumalarına izin verilebilir. 2 saatten önce uyanır veya emmek isterlerse ne âlâ, ne zaman isterlerse...Ama 2 saatten önce uyanmazlarsa uyandırılıp emzirilmeleri gerekmektedir.

6 Cevaplar

+1 oy
(233 puan) tarafından
Cok guzel bir pylasim, tesekkurler
(282 puan) tarafından
Rica ederim :)
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,127 puan) tarafından

Çok güzel bir paylaşım canım teşekkür ederim. Ben bebeğimi doğduğu günden beri saatsiz emziririm,gak meme guk meme durumundayız hep. Emzirdikce sütüm de artıyor bebeğim de mutlu oluyor. Ayrıca anne memesi, bebeğin doğmadan içinde bulunduğu amnion sıvısı gibi kokuyor. Bu yüzden bebek memede kendini güvende hissediyor bir tek. O yüzden istediği zaman meme vermek gerekir diye düşünüyorum ben :angel:

(282 puan) tarafından
Bende sürekli emziriyorum çok şükür sütüm de geliyor. Bizim sıkıntımız kusma. Keşke kusmasa da daha çok emse. Rica ederim bu arada.
0 oy
(126 puan) tarafından

  • Bebeğim 2 aydır beni asla emmiyor meme reddi yaşıyoruz bunalımdayim çok üzülüyorum:ermm:
  • Ahh keşke beni tekrar emsede isterse 7 saat emsin hiç sesimi çıkarmam. Hatta o anı tekrar yaşamak için dünyaları verirdim
(282 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun sağlık ocağındaki ebeden yardım isteyebilirsiniz ama iki ay olmuş.
(370 puan) tarafından
Merhaba aradan yıllar geçmiş ama bebeğiniz tekrar emdi mi acaba
(126 puan) tarafından
yok canim bnim malesef bidaha hic emmedi su an 2 bucuk yasinda ama benim uzuntum hala hic gecmedi insallah 2.bebegim emer :(
(370 puan) tarafından
Olsun canım benim. Ben de çok üzüldüm ağladım çok ağladım. Ama sonea düşününce elimdsn geleni yaptım denemeker yaptım ucjna bişeyler sürdüm ama yine de tutmadı. Tutsa da bebeğim sabırsız  bie bebek sütüm az gelse bwbwğin altı kirli olsa susamış olsa bir çok nedene bağlı olarak reddederdi. Emmeyi ilk ginden beri çok zor gerçekleştirdi zaten. Bugün emse yine hiç bir şey kolay olmayacak.bizi de doğru yönlendirmediler. Allah büyük bundsn sonraki bebeklerimiz çok çok daha kolay olur heeşey daha güzel olur inşAllah
0 oy
Profil image (61 puan) tarafından
Çok güzel bi yazı canım, teşekkürler bizimlede paylaştığın için. Keşke benimde sütüm yetsede sadece emzirsem.
(282 puan) tarafından
Yetmediğine nasıl karar verdiniz bende öyle sanıyordum da?
Profil image (61 puan) tarafından
Doktor kontrolüyle canım, 1 ayda sadece 100 gr almıştı doktor mama vermemizi söyledi. Ben yettiğini düşünüyodum ama yetmiyomuş.
(282 puan) tarafından
Hmm anladım canım inşallah artar sütün
Profil image (61 puan) tarafından
Amin hepimizin inşallah:)
0 oy
(370 puan) tarafından
Şu post çok değerli gerçekten yazayım yeniden herkes görsün. Ben çok bilinçsizdim. Bebeğim evin klabalığından sıcağından herşeyinden çok bunalıp hep ağlardı. Bense beklerdim göğsümğn sertleşmesini ve 2 saatin dolmasını. Çünkğ bize çok bilen doktorkar ve hemşireler 2 saatte bir emzir demişti. Ah bu veballeri nasıl yüklenecekler. Akılına bırak ne zaman isterse emzir. Aman 2 saatten dazla uyumasın emmeden aç aç kalmasın demediler. 2 günlük bebek nasıl karnını doyuracak kdar çekebilir. Nasıl o kadarcık sütle 2 saat durabilir… ah şu zamanı geri alabilsem…
(370 puan) tarafından
Hatta buraya ve hamileler sayfasına tekrar tekrar paylaşsanız da herkes görse canım
0 oy
(375 puan) tarafından

Canım benim için saat önemli değil bebeğim istedikçe veriyorum hatta yeni doğduğunda kaynanam laf etmişti durmadan verilirmi diye ;)

(370 puan) tarafından
Ah bu kaynanalar herşeye dil uzatmasalar olmuyor. İnsan buna da karışır mı ya.
(375 puan) tarafından
Karışıyor lar canım maalesef

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 320 göst.
28 Kasım 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde İpecuk (107 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 1,125 göst.
0 oy
1 cevap 493 göst.
...