0 oy
492 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (211 puan) tarafından
Herkese merhaba, 63 günlük kizima uyku egitimi vermek istiyorum. Sizce hangi ay itibariyle başlanmalı. Ve neler yapmak gerekir deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 
Bebek Ayı 63 günlük

10 Cevaplar

+2 oy
(655 puan) tarafından

5 ci aydan sonra başlıyorlar fakat diş dönemine giriyor o sırada ataktı vs verebilirsen ne ala. Biz 9 ayı doldurduk o beni eğitti maşallah :D bide istediğin kadar yanındayım temastayım falan yap çocuk ağlıyor kayıtsız kalabilirsen Bi dene ama şuan imkansız çok küçük. 

-Reklam-
+1 oy
(152 puan) tarafından
Uyku eğitimi denilen şey bebeğin ağlamasına kayıtsız kalmak gbi birşey.. Bence bunu yapma bebeğine çok zor hepimiz zorlanıyoruz ama onların bize Konuklarımıza ihtiyaçları var.. Hem şuan bebeğin dünyaya geldiğinin farkında bile değil kendini hala anne karnında sanıyor.. Daha çok erken bide ataklar falan az daha sabırlı olayım derken dişler gelecek :) 
0 oy
(665 puan) tarafından
Bence erken hem zaten ataklar falan düzen falan kalmıyo ya da ben beceremedim canım bende şurada bekleyim
0 oy
(9 puan) tarafından
Uyku eğitimi mi bilmiyorum ama doğumum çok zordu ve göğüslerim parçalanmış durumdaydı kalkma kalkamiyordum emzirmek zaten eziyetti. İlk zamanlar mamada kullanmadik. Bebeğim uyandikca piş pis yaptim iki beslenme aralarını saat olarak açtım. Şuan 102 günlük istisnalar dışında geç uyuduğu azdır ve 12 de uyur sabah 5 te kalkar emer geri uyur 8 de kalkar. Bu arada beslenmesi şu şekilde geceden öğlen 1 e kadar emer. 2 de mama yer. Akşam 7 de tekrar mama gece 12 de mamasını yer uyur. Onun dışında hep emiyor bence uyku ve beslenme birlikte planlı ve saatli olmalı zaten bebis zamanını biliyor. Bu arada mama veriyorum derken şakır şakır asla mama vermedim bebeğime çoğunluk emzirmeye çalışıyorum. Şuan gelişiminde herhangi bir sıkıntı yaşamadık.
(655 puan) tarafından
İnşallah öyle devam eder ama benimki de 5 ayını doldurana kadar pamuk prenses gibiydi ve düzenliydi.Ondan sonra diş Bi devreye girdi hayatım kaydı. Ne yemede düzen kaldı ne uykuda. Ayda iki kere güzel uyursa ne ala. İnşallah sizin bozulmaz. Ama şuan sen yinede uykuna doy benden söylemesi.
0 oy
(56 puan) tarafından
Benimde kızım var 5 buçuk aylık ilk önce şunu  söylemeliyim ki iş annenin sabrında bitiyor. Ben kızımın 40 ı çıkana kadar hiç düzen falan sınır koymadım zaten çok sık emziriyordum. Daha sonrasında 40 ından sonra her akşam saat 7 de uyutmaya başladım  bu sırada  gündüzde sınır yoktu ilk öncelik önemli olan akşam uykusundaydı 15 gün kadar çok zorlandım  2 saat uyurmaya çalıştığımı biliyorum. Ama yapı olarak ta kuralco bir insan olduğum için kararlıydım. Kızım o gün bu gündür her akşam 7 de uyur ilk 15 gün zorlandıktan sonra hiç zorlanmamaya başladım çünkü artık bebekler o saatte uyuması gerektiğini yavaş yavaş anlıyorlar. Hep bir rutinimiz vardı. Duş alınır masaj yapılır karnı doyar ve uyurdu şimdi kış mevsimi olduğu için herhün duş aldırmıyorum tabikide ama  yinede beslendikten sonra uyumaya yarım saat 1 saat öncede uyanmış olsa saat 7 olduğunda uykuyu istiyor 2 buçuk aylık olduğundada gündüz uykularına alıştırdım günlük ihtiyacı olan uyku saatine göre kendini ayarlayabilirsin
0 oy
(56 puan) tarafından
Ek olarakta şunu  söylemek isterim ki atak haftalarında daha kararlı olduğun sürece o süreci düzenin bozulmadan atlatabiliyorsun nihayetinde atak haftası denilen şey bebeğin kendini  etrafı tanımaya keşfetmeye başlamasıdır  yanında olarak o dönemlerde biraz daha destekli uykuya ağırlık vererek düzen oluşturulabilir...
0 oy
(211 puan) tarafından
Veremezsin en az 150 günlük olması lazım 
0 oy
(1,726 puan) tarafından
Daha çok küçük
0 oy
tarafından
Şuanda verilmez zaten atak dönemleri oluyor 4. Aydan sonra verilebilir 
0 oy
(89 puan) tarafından
63 günlük daha minicik yahu ne uyku eğitimi , onun size ihtiyacı var daha çok küçük çok. Belki kokunuzu ala ala uyumak isteyecek belki emerek uyumak isteyecek. 
(211 puan) tarafından
Çalışmak zorunda olduğum ve yardim alacak kimsem olmadigi icin yapmak istiyorum bunu,bilip bilmeden yorum yapmayalim lutfen. Saydığınız sekilde bende bakip uyutmak isterim tabiki.
(89 puan) tarafından
Özür dilerim öyle demek istemedim, sizin içinde zor olur diye dedim. Allah yardımcınız olsun

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 118 göst.
0 oy
3 cevap 157 göst.
0 oy
3 cevap 231 göst.
10 Ocak 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Asdfg (586 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 165 göst.
...