0 oy
1,068 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (25 puan) tarafından
tarafından kapalı
Hastaneye rutin kontrole gittiğimde doktor suyumun sızıntı şeklinde geldiğini söyledi. Doğum için odaya aldılar suni sancı verdiler ve açılma beklediler. Açılma 8 cm’e çıktı ve doğumhaneye alındım.

Doğumhanede doktor karnımdan bastırdı alttan başka doktor da doğurttu.(çok şükür sağlıklı bir oğlum oldu)

Bunlar olurken suni sancı sürecinden itibaren aşırı ağrım oldu yerlerde bağırarak süründüm. Karnımdan bastırmaları da çok acı verdi kaburgalarım kırılacak sandım.

Epidural anestezi yaptılar aslında ama sanırım biraz geç kalındı hiç etki etmedi hiç uyuşmadı.

Doğumum o kdar acılıydı ki Allah affetsin yavruma kavuşmak bile gölgesinde kaldı çektiğim acının.

Bu şekilde bir doğum normal mi? Benim talihsizliğim mi? 
notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

29 Cevaplar

0 oy
(270 puan) tarafından
Yemin ederim aynısını bende yaşadım gülüm ya Allahım ben de travması ı nı hala atamadım hele o çatal a almak istediklerinde kontrol için yemine ediyorum bayılacak gibi oluyorum çok mpl zor oldu benim doğumda kolay atlatan insanlar gördüm çevremde bende öuşe olurum sandım ama yanıldım 
-Reklam-
0 oy
(285 puan) tarafından
Kardeşim aşağı yukarı aynı şeyleri yaşamışız. Gece 2 de suyum geldi 40 +2 de. Hastaneye gittim. Tabi sürekli alttan kontrol. Öğlen suni vermeye başladılar. Açılma yok yine sürekli kontrol. Tekrar suni verdiler. 2 3 gibi sancılar artmaya başladı ama açılma yok. Akşam 10 da epidural yaptılar ama kıvranıyodum artık. Durmadan alttan kontrol. Çnkü açılma hala 3 cm di. Yarım saat etli etti sadece anestezi. Gece 1 45 de doğumhaneye aldılar. Ama inan bayılıyor gibi yerlere attım kendimi. Doktorum geldi Allah razı olsun çok iyi Bi kadındı. Hemşire öyle bastırdı nefes alamadım. Ikınamadım. Yüzüm karnım her yerim kan topladı. Doğum haneden çıktığımda lan çanağı gibiydim. Bebeğimi bana verdiler ama ben bakamadım bile. Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ama geçiyo. 7 ay oldu. Acısını unuttum ama korkusu büyük. Şimdi hastane lafı duyunca bile korkuyorum içim ürperiyor. Hele alttan kontrol mü yok yani baş edemem bünyem kabul etmez Bi daha. 
0 oy
(64 puan) tarafından
Benim doğumun da aynı bu şekilde oldu fazlası var eksiği yok. Gece 3 te doğum yaptım sabah 6 da hala narkozun etkisindeydim. Doğum sonra da iyilesemedim bir türlü bebeğim ayın 16 sinda 4 aylık olacak ama ben hala makat çatlağı ile uğraşıyorum. Zor doğumdan ikinmadan dolayı başladı 3 aydır çekiyorum. Gitmediğim doktor kalmadı kimse çare olmuyor.cok şükür ki bebeğim sağlıklı. 
0 oy
(300 puan) tarafından
Bende epiduralli normal doğum yaptım. 4 cm açıklıktan sonra epidyral oldu. Bende ağrı eşiği çok düşük olduğu için hiç epidyral hiç sancılı kesmedi. Bende hep hissettim. Ikınmam yetersiz olduğu için benimde karnımdan bastırdılar çok zordu. Aslında hep olan şeyler. Bende de sonrası çok zordu. Dikişler ve hemoroid mahvetti.... 
0 oy
(1,034 puan) tarafından

Suyum geldi 8 saat suni sancı çektim bebeğimin kalbi sıkıntıya girdi ve sezeryan doğuma alındım sezeryan doğuma giderken bile sancı içerisinde kıvranıyordum sezeryan ignesini bile hissetmedim bezeryandan çıktım saatlerce titredm artık çalışanlar bana üstüne bir tani daha yorgan getirelimmi diyordu bence suniye rağmen açılman olduysa bana göre şanslısın bile :)


0 oy
(431 puan) tarafından
En azından gün içinde doğum gerçekleşmiş benim 3 gün sürdü. Cuma gece 1 yarım saat arayla giren sancım cumartesi 16.00 da 5 dk da bir girmeye başladı ama böyle bir ağrı yok hastaneye gittik 5 dk ya inene kadar gitmedim gittiğimizde 4 cm açılma vardı sancım da artmaya başladı ve artık 1 ek da bir giriyordu ama bebeğim gelmiyordu pazar günü 15.00 e kadar çektim o sancıyı açılmam da 10 cm olmasına rağmen doğmadı kızım çektiğim acıyı bir ben bir annem birde Rabbim biliyor ya canımı alsalar gözümde yoktu o an Rabbime inancım sonsuz ama canımı al diye Rabbim diye dua ettim Rabbim affetsin beni ama dayanacak gücüm yoktu artık en son suyumu patlattılar o sırada doktor kızımın kakasını yaptığı ve sezaryena gitmek ister misin diye sordu hemen dedim zaten annem de ben de 2 gün boyunca Dr lara yalvardık sezaryena alın diye Üniversitesi hastanesi olduğu için bir sebep sunmam lazım deyip almamışlardı iyi ki diyorum iyi ki kızım kakasını yaptı. Eşim de yanımda değildi doğuma memlekete gelmiştim annem yanımda eşim de  yaşadığımız şehire benimle birlikte doğurdu.
0 oy
(132 puan) tarafından
Ben 6  cm açılma ile hastaneye gittim tabi sancılı şekilde pazartesi sabah pazartesi gece 4 de yatış verdiler bana o saate kadar sancı çektim ve sürekli alttan muayene yapıldı defalarca daha sonra 4 de yatış verildi salı günü 10 gibi bana sancım varken suni sancı verdiler Allah'ım hala aklima geldikçe ağlıyorum bildiğiniz ne bebek ne kendi canım umrumda degildi o an ağrıyla camdan bile atlamaya çalıştım o derece ağrı sizde yasamissiniz tahmin edersiniz beni net ye yatırdılar tek başıma bı odada sıcak bişi geldi ilk doğumum bilmiyorum ki suyum gelmiş daha sonra bı görevli söyledi saat 12 45 bebeğin başı göründü diye 9 doktor tabi içlerinde stajyer de var geldiler Allah'ım keşke gelmeselerdi ikin ikin dediler tam ikinirken iki erkek doktor karnıma bastırdığı gibi alttan keserek bebek doğdu sağlıklı çok şükür ama ben nefes alamıyorum beni makinaya filan bağladılar nefesim kontrol altına alındı bu sefer uyuşturma olmadan iç dış dikiş atıldı çıkarken öleceğimi bilsem daha alttan muame yaptırmam dedim şuan bebeğim çok şükür 4 aylık ama hala rüyalarıma giriyor bu arada 13 19 da bebeğim doğdu toplam 38 saat sancı çektim 33 haftaya kadar özele gidiyordum 33 haftadan sonra bebeğin eşinde yaslanma var alalım dedikleri için devlete döndüm her özel hastane almaya kalktı 33 haftalık bebek kilosu az daha çok küçük hiç bı özel kabul etmedi devlette haftada 3 defa kontrol ediliyordu o yüzden devlette oldum hala atlatamadim ben o psikolojiyi nasıl atlatcam onunda bilmiyorum
0 oy
(845 puan) tarafından
Ben travma sebebimş söylemek bile istemiyorum :(
(1,643 puan) tarafından
Çok mu kötü?:(
(845 puan) tarafından
Evet maalesef çok kötü
0 oy
(484 puan) tarafından
Normal doğum bu şekilde olur zaten karnına çok bastirmalari senin ikinmanin yetersiz gelmesinden kaynaklı

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 544 göst.
7 Mart 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Lale030507 (153 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 62 göst.
10 Şubat 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Byrc (1,370 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 251 göst.
...