0 oy
318 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde tarafından

stresinizi nasıl kontrol edersiniz, sürekli ağlayan bebeğinizle nasıl baş edersiniz veya bebeğinizi nasıl sakinlestirisiniz.. (Çocuğunuz sürekli ağlıyor. Altını değiştirdiniz susmadı, beslediniz susmadı, doktora götürdünüz bir şey yok, ama hala ağlıyor. Siz çok gerginsiniz, birkaç gecedir aynı durum olmakta ve çok yorgunsunuz. Ne yapacaksınız?) Bu süreçte annenin, babanın  bebeğin yanında olması gerektiğini hatırlayın ona yaklasiminiz onu ya  huysuzlastirir yada sakinleştirir sizden aldığı negatif yada pozitif enerjiye göre hareket eden bebeginiz artık bu durumu iyice kavradigi için sizden gelecek olumlu yada olumsuz bir davranışta ya daha çok sakinlesir yada daha çok huzursuz olur bebeginize zarar vermemek için (bağırmak,kizmak) gibi önce kendini sakinleştirin yada bebeğinizi yanınızda eşiniz anneniz kim varsa onlara verin ve biraz onlardan yardım alın böylece ona daha iyi bir yaklaşımda bulunabilirsiniz. Unutmayın bebeğinizin sizden başka sakinlestirecek kimse yok..


Onun kokusu gülüşü dokunuşu sizin için en güzel var oluş sebebi değil mi..?

Sitresli olduğunuz da kendinizi çok daha şanslı hissetmek için şunları düşünün..

Bir bebege sahip olmak için milyarlar harcayan insanları..

Bebekleri doğuştan engelli yada sağlıksız dogan onca anneyi...

Onu sakinleştirmek için piş pis yapabilirsiniz kucağınıza alın ve sizin kokunuzu duymasını sağlayın sizde onun o güzel kokusunu içinize çekin ardından biraz olsa sakinlesmesi için evde gezintiye çıkarın sakinleştirici müzikler açın yada kuran dinletin Unutmayın siz Allahın en güzel mucizesine sahipsiniz hasta olsa yada başına bisey gelse yine en çok üzülen siz olacaksınız o yüzden bebeğinizi sağlıklı ve güven büyütmek için ona en şefkatli oldugunuz zamanın sizi uyutmadığı zamanlar olması gerektiğini düşünün.. böylece Annelik duygusunun en büyük doruk olan sabır olduğunu en büyük güzelliğe sahip olduğunuzu hatırlayın.

4 Cevaplar

+1 oy
Profil image (992 puan) tarafından
Kızım 16 ayın içinde ve 9 aylık olduğundan beri geceleri deliksiz uyumuyo. Öyle böyle değil ama 20 dk 1 falan kalkıyo. Sürekli ayakta sallanarak uyumak istiyo. Yerine koyduğumu farkettiği an ağlıyo. Her gece toplasan bölük bölük 3,4 saat bazende 2 saat uykuyla güne başlıyorum.

Ama yinede onun bir gülüşü herşeye bedel. Gece defalarca uyanmasına rağmen(enaz 10 kez) yinede onu öpüp öyle ayağıma alırım.

Hafta sonlarıda geceleri babası bakıyo ben uyuyorum. O bize Allah'ım verdiği bir emanet bi melek.

Bende burda çocuğum 2 gündür 3 gündür geceleri uyumuyo deli olucam sinir krizlerine giriyorum bağırıyorum vuruyorum  diyenlere deli oluyorum. Eğer bakamıcaksanız 1 bebeğin sorumluluğunu alamıcaksanız dünyaya çocuk getirmeyin.unutmayın en fazla 2 yada 3 sene bu şekilde olacaklar.sonrada 1 kez öptürmek için binbir nazını çekeceksiniz. Kucağınıza gelmek istemeyecekler. Ben keşke hep böyle küçük kalsa da hep öpsem sevsem diyorum. Herkes bebeğinin kıymetini bilsin lütfen. Onlara vurmayın vurmayı bırak bağırmayın bile. Onlarda ilerde şiddete meyilli insanlar olarak yetişmesin
tarafından
Bu güzel yorumunuz ile kalbinizden öpüyorum:)
-Reklam-
0 oy
(700 puan) tarafından
Kızım öyle sebepsiz yere ağlar genelde bunu akşam saatlerinde yapar kolik bir bebiş. Ama yapacak birşey yok bazen battaniye de kendim sallıyorum babası geç kalırsa sadece o rahat etsin huzur bulsun diye. Şuan tam 1 saattir ayağımda ne popomu ne de ayaklarimi hissetmiyorum:))) ama olsun uyanınca bir gülüyor herşey geride kalıyor. Evet bazen çok yorucu bazen çok zorluyor ama hep şükrediyorum kendime hatırlatıyorum senden başka kimsesi yok onun derdinin çaresi. Büyük konusmuyim ama vurmak kızmak Allah korusun 
tarafından
Ayenn Allah korusun bebislerin hepsini
(700 puan) tarafından
Amin  inşallah:))
0 oy
(439 puan) tarafından
Ben çok sakin bir insan olmama rağmen, çok sakin ve harika bir gebelik geçirmeme rağmen bebeğim kolik. Eyvah dedim, ilk defa ciddi bir stresle karşı karşıyayım dedim. Ne yapacağım dedim. Neyse ki henüz yolun başında akıllılık ettim ve ben ne kadar iyiysem bebeğim o kadar iyidir dedim. Aman oğlum iyi olsun hele o bir uyusun, o bir sussun demedim. Önce ben. Eşimden ailemden destek istedim. Bebeği verdim ben uyudum. Ben karnımı doyurdum. Ben duş aldım. Allah hepsinden razı olsun. Şimdi 55 günlük, hâlâ sebepsiz ağlıyor ama karşısında geçip ne yapalım kuzum bizim kaderimizde de kolik olmak varmış diyorum. Hepsi geçecek bak az kaldı 35 gün kaldı diyorum hadi 35'e kadar sayalım 3 dilde diyorum. Türkçe İngilizce Almanca sayıyorum :)))

Aynen böyle böyle muhabbetlerle geçiyor ağlama krizleri :))

Çünkü biliyorum ki geçecek. Ben ise dönüp baktığımda kendimi zombi gibi stres topu bir anne olarak değil, oturup oğlunun kolikliğini eğlenceye dönüştüren bir anne olarak hatırlayacağım.

Çok zor, dile kolay ama sonu çok güzel
tarafından
Sizin gibi annelerin olması çok güzel Rabbım tüm bebeklere bole anne nasip etsin :))
0 oy
(188 puan) tarafından

26 aylık ve 2 aylık 2 oğlum var uykular haram oldu baktım ki çıldırma noktasına geliyorum (özellikle akşam olunca daha da yorgun oluyoruz ) hemen eşime bırakıyorum odaya gidiyorum çocuklarla 5 dakika uzak kalıyorum yetiyor o dinlenme hemen geri başlıyor aksiyon ama olsun gülüyorlar sagliklilar yetiyor uyumasam da yemek yemesemde olur :) bazen tartışıyoruz eşimle büyük oğlum geliyor tartışmayı bitiriyoruz çünkü etkileniyor küçük oğlum bile abisine kızınca ağlıyor 

tarafından
Ne güzel ailesini masallah:)
(188 puan) tarafından
Bacım çocuklar sevgiyi bilecek bak benim oğlum yolda kimi görse gider sarılır öper bazen kızıyorlar bana alır götürürler diye ama engellesem bile çocuğu devam ediyor çünkü sarılmak sevgiyi göstermenin en güzel yolu önce ona sarılarak başladık ise şuan 2 aylık kardeşine kardeş diyor sarılıyor kucağında gezdirmek istiyor kavgayı yeni yeni öğreniyor garibim kardeşi doğdu kıskançlıkla beraber şiddeti öğrendi resmen :D
tarafından
Ya tek çocuklar uğraşmak daha kolay bnce 2 çocuklar daha zor Allah yardım etsin ama sevgi en güzel iletişim

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 436 göst.
0 oy
3 cevap 323 göst.
14 Mart 2024 36-48 ay arası bebekler kategorisinde Redgf35 (40 puan) tarafından soruldu
...