0 oy
275 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (54 puan) tarafından
Beğim 2.5 aylık doğduğu günden beri ağlıyor ilk zamanlar 12-13 saat durmadan ağlıyordu kaç defa acile gittik kan idrar verdik bir şey çıkmadı doktor kolik olabilir dedi şmdi gene ağlıyor ama azaldı biraz 3-4 saat flan ağlıyor ama bir saati yok gazı geldiği zaman ayaklarına karnına çekirek ağlıyor bu ağlamalar giderek azalacak mı yoksa birden sabah uyancaz ve taaa taaammm bitmş  miii olacak ? 

Birde koliğin saati var diyorlar önceden 16.00-17.00 gibi şiddetli şeklde başlayp gece 12 -1 e kadar devam diyordu şmdi bir saati yok akşamüstü daha çok ağlyor gündüz de ağlıyor ama daha az artk gazı geldikçe ağlyıor yani bebeğim kolik değlmi acaba sadece gaz sancısı mı çekiyor  ?  Kolikten kurtulmuş tecrübeli anneler siz blirsnz 
Bebek Ayı 2.5

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
2 buçuk aylıkken kurtulmuştuk kuzum biz sonra 3 aylıkken tekrar bi gaz sancıları başlamıştı ama öyle kolik ağlamaları denicek bişey değildi yani zoru gitmiş merak etme artık yavaş yavaş rahatlarsınız 
tarafından
He şöyle söyliyim 5 buçuk aylık kızım dün gece gaz sancısıyla uykusu bölündü gaz öyle kolay kolay bitmiyor zor uyuttum
(54 puan) tarafından
Anladım sağolun yani arada bir ağlasa onada razıyım popo gazında morarana kadar aglıyor çıkratcağı zaman
tarafından
Ay bilmez miyiz o günleri aman allahım çok zor allah yardımcınız olsun gitmediğimiz hastane gitmediğimiz doktor kalmamıştı çok zor gerçekten ama korkma baya geçmiş artık rahatlar
(54 puan) tarafından
İnşaallah ya çok sağolun
-Reklam-
0 oy
(452 puan) tarafından
2 aylıkken bitti öyle çok gazlı degldi ama azala azala tamamen bitti şimdi kendi pıt pıt pıt birakiyo
(54 puan) tarafından
Ay inşaallah darısı bana ya 6-7 ay sürmüş bazı bebeklerin öyle olacak diye baya korkuyorum
(452 puan) tarafından
İnşallah bi an önce biter canım :)
(54 puan) tarafından
İnşaallah çok sağolun
0 oy
(30 puan) tarafından
Kimyon çayı içi, bi çay kaşığı da ona ver. Çingene beşiği tek çözümü, çok rahatlıyolar. Birde youtube da bebek rahatlatıcı sesler var makine, süpürge, su sesi gibi onları dene. Üç öğün beslen aparitiflerle geçiştirme. Protein agurlıklı beslenirsen gazı az olur. Ben cektim biliyorum. 
(54 puan) tarafından
Evde 4 tane beşik var otomatk sallanan beşikten tutunda çingene beşiğine kadar hatta salonun tam ortsnda ,  o çaylarn hepsini denedim hem bebeğe hem kendime sıcak su zeytnyağı aklnıza ne gelrse yaptım malesef çözüm olmadı
(1,021 puan) tarafından
Ay bende ne denediysem olmadi ne yapacağımı şaşırdım
(54 puan) tarafından
Sizn bebeğinz kaç aylık ?
(30 puan) tarafından
Üç Aylık benim bebeğim
0 oy
(30 puan) tarafından

Kolik bebek haftada en az 3 gün belli saatlerde ki bu genelde


akşama doğru başlayıp kesintisiz bir şekilde 3-4 saat boyunca bebek istikrarlı bir şekilde ağlar. Kolik aslında bebeğin dünyaya alışma sürecidir veya annenin hamileliğinin stresli geçmesiyle alakalıdır ve bu durum 3.ayın sonunda kendiliğinden biter.


Gaz sancısı ise günün herhangi bir saatinde olabilir. Genelde karında gurultu sesi ve köpüklü kaka görülür. -2.haftanın sonunda başlar çünkü bebeğin sindirimine geçen


besinlerin bağırsakta gazı biriktirmesi 2 haftayı bulur. Gazın oluşmasının tek sebebi annenin beslenmesi ile alakalıdır ama bu kurufasulye soğan acı vs yemesiyle ilgili değildir. Tek sebep yetersiz protein, fazla karbonhidrat alımı ile alakalıdır. Anne yüksek karbonhidrat,fakir protein ağırlıklı beslendiğinde sütü daha fazla ön süt(yoğunluğu az,su gibi,içeriğinde şeker oranı yüksek) den oluşacaktır. İşte bebeğin bağırsakları bu karbonhidratı henüz tam olarak sindiremediği için direk dışarı atacaktır bu da sindirilmemiş besin demek sindirilemediği içinde gaz oluşacak ve sivi dışkılama ya sebep olacaktır. anneler bu aylarda genelde bebekten dolayı yemek yemeğe bile vakit bulamadıkları için alelacele ulaşılabilir en kolay besin olan karbonhidratlara yönelirler(ekmek,tatlı vs). Aslında yemek yapmasalarda ulaşılabilir en kolay protein olan yumurta emziren annelerin kurtarıcısıdır. gün içinde 3-4 tane yemelerini tavsiye ederim.


Yani proteinden zengin beslenmesi gerekir bunlar; et,balık, tavuk, yumurta, peynir,yoğurt en zengin protein kaynaklarıdır.


Karbonhidratı fazla tüketmeyecek yani basit şeker tüketmeyecek bunlar işlenmiş şeker ve içine katılmış herşey örn çikolata tatlı bisküvi vs bütün tatlı çeşidinden uzak durulacak. Karbonhidrat doğal şekilde vücuda alınacak bunlar sebze meyve ağırlıklı, bulgur ve tam buğday ekmeği şeklinde.


Bu şekilde beslenen annenin bebeğinde asla gaz sorunu yaşanmaz.

(54 puan) tarafından
3 ayıkmş bebeğinz Allah sizede kolaylık versin doğduğu ilk günden beri ağlıyor  çok teşekkür ederim açıklayıcı bir şeklide yazmşsınz Demekki koliği atlatmışz  gaz kalmş inşaallah onuda ataltırız sizin babeğnizde var mı böyle bir sıkntı ?
(30 puan) tarafından
Vardı çok sukur yok denecek kadar azaldı, gaz yapan yiyeceklerden azar azar yiyorum alışsın diye. Gaz alıcı çaylar, biraz karnına masaj, bacak hareketleri vesaire her annenin bildiği seyleri yapmaya devam ettim. Ama biz ne yesek ona gectğii için beslenmemize dikkat etmeliyiz ve inanın edince azalma goreceksimiz. Kimyon cayı bende yaradı. Birde çok çok aglıyorsa cingene besiği almanızı öneririm
(54 puan) tarafından
Teşekkürler ederim var çingene beşiği ama etki etmiyor çok elde çarşafta sallanca daha etkili oluyor
0 oy
(499 puan) tarafından

 Anlattığınız üzere kolik ve gazlı bebeğiniz. 

Aynen bizimde kolikti 2.5 aylıkken bitti ağlamaları. Gazı da o 2 haftada geçti üçüncü ayına kadar. Oh be dedik tık kesildi sanki derkennn nazar mı oldu bilmem :unsure: 3 ay doldu başladı gazlar yine. :( şuan 3.5 olduk gazımız devam ediyor. 

Ama kolik ağlamaları geçti elhamdülillah. Ne zordu o ağlamalar. 

Varsa evde pilates topunda alın kucagınıza bebeğinizi zıplayın. O çok rahatlatıyor.

Gececektir yakında ağlamaları. Bi anda kesiliyor. Ama gaz malesef pek hemen gitmiyor gibi. İnşeallah onu da atlatırlar en kısa zamanda hayırlarla. 
(499 puan) tarafından
Birde ayva danası civan perçemi diye geçiyor. İçmenizi tavsiye ederim sütğnüzden geçer. Gaz çıkarmaya yardımcı bayagı. Hem size hem bebişe.
(54 puan) tarafından
Teşekkürler ederim inşallah tez zamanda hepimiz kurutuluruz :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 208 göst.
30 Mayıs 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Demet öykü (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 2,036 göst.
16 Eylül 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde EmineM (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 231 göst.
23 Aralık 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde mamoru (427 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 268 göst.
...