0 oy
268 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (30 puan) tarafından

Arkadaşlar alanında çok iyi ve alakalı bir hemşirenin yazısı bu okuyunuz. Gazlı bebeği olanlar eger bu yazıyı dikkate alır, beslenmesini ona göre duzenlerse bebekte gaz sancısı kalmaz. İki gun uygulayıp olmuyor demeyin, bu bir düzen ve uygulamak zorundasınız, kendimizden ziyade bebeklerimiz için beslenmemize dikkat etmeliyiz. 


✨Kolik bebek haftada en az 3 gün belli saatlerde ki bu genelde


akşama doğru başlayıp kesintisiz bir şekilde 3-4 saat boyunca bebek istikrarlı bir şekilde ağlar. Kolik aslında bebeğin dünyaya alışma sürecidir veya annenin hamileliğinin stresli geçmesiyle alakalıdır ve bu durum 3.ayın sonunda kendiliğinden biter.


Gaz sancısı ise günün herhangi bir saatinde olabilir. Genelde karında gurultu sesi ve köpüklü kaka görülür. -2.haftanın sonunda başlar çünkü bebeğin sindirimine geçen


besinlerin bağırsakta gazı biriktirmesi 2 haftayı bulur. Gazın oluşmasının tek sebebi annenin beslenmesi ile alakalıdır ama bu kurufasulye soğan acı vs yemesiyle ilgili değildir. Tek sebep yetersiz protein, fazla karbonhidrat alımı ile alakalıdır. Anne yüksek karbonhidrat,fakir protein ağırlıklı beslendiğinde sütü daha fazla ön süt(yoğunluğu az,su gibi,içeriğinde şeker oranı yüksek) den oluşacaktır. İşte bebeğin bağırsakları bu karbonhidratı henüz tam olarak sindiremediği için direk dışarı atacaktır bu da sindirilmemiş besin demek sindirilemediği içinde gaz oluşacak ve sivi dışkılama ya sebep olacaktır. anneler bu aylarda genelde bebekten dolayı yemek yemeğe bile vakit bulamadıkları için alelacele ulaşılabilir en kolay besin olan karbonhidratlara yönelirler(ekmek,tatlı vs). Aslında yemek yapmasalarda ulaşılabilir en kolay protein olan yumurta emziren annelerin kurtarıcısıdır. gün içinde 3-4 tane yemelerini tavsiye ederim.


Yani proteinden zengin beslenmesi gerekir bunlar; et,balık, tavuk, yumurta, peynir,yoğurt en zengin protein kaynaklarıdır.


Karbonhidratı fazla tüketmeyecek yani basit şeker tüketmeyecek bunlar işlenmiş şeker ve içine katılmış herşey örn çikolata tatlı bisküvi vs bütün tatlı çeşidinden uzak durulacak. Karbonhidrat doğal şekilde vücuda alınacak bunlar sebze meyve ağırlıklı, bulgur ve tam buğday ekmeği şeklinde.


Bu şekilde beslenen annenin bebeğinde asla gaz sorunu yaşanmaz.

2 Cevaplar

0 oy
(60 puan) tarafından
Keske daha önce okusaydım
(30 puan) tarafından
Dimi insan ogrenince boyle dusunuyor
-Reklam-
0 oy
Profil image (75 puan) tarafından
Ay çok sağolun aranan bir bilgi bunlar :) 
(30 puan) tarafından
Aynen oyle bende hemen herkesle paylasmak istedim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 356 göst.
25 Kasım 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde İlkalp (353 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 172 göst.
0 oy
5 cevap 282 göst.
0 oy
6 cevap 163 göst.
7 Kasım 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Döne Gül (41 puan) tarafından soruldu
...