0 oy
278 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (353 puan) tarafından
Bebeğim 10 aylık. Bu zamana kadar (6 aydan itibaren ek gıda) anne sütü ve mama karışık gittik. Şimdi sorum şudur ki bir yaşından itibaren inek sütü vermeye başlayacağım. Bu durumda mamayı kesebilir miyim? Mamayı sadece gece uykudan önce veriyordum zaten. Yani gece vereceğim mamanın yerini inek sütü alabilir mi? Bir de merak ediyorum bir yaşından önce inek sütü veren var mı aranızda acaba?

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Inek sutu icin doktorunuza danistiginiz mi?
(353 puan) tarafından
Hayır henüz gitme imkanim olmadi
-Reklam-
0 oy
(355 puan) tarafından
İnek sütü iki yaştan önce pek önerilmiyor. Demir eksikliğine yol açıyor çünkü. Bir süre daha mamaya devam etmelisiniz derim ben.
(353 puan) tarafından
Bana bir yaş demişlerdi ama neden acaba
(355 puan) tarafından
Çocuk doktorları 2 yaş diyor. Görümcemin oğlu çok süt içiyordu aylarca demir yüklensin diye uğraştılar o yüzden ben 2 yaş sonrası bile çok fazla vermeyi düşünmüyorum zaten sütün mayalanıp yoğurt kefir olmadıktan sonra hiçbir faydası da yok evet biz süt ile büyüdük ama teknolojide bilimde tıp da her geçen yıl ilerliyor gelişiyor yeni gelişmeler oluyor. Tabii ki size en iyi cevabı verecek olan doktorunuz dur belki çocuğunuzun değerleri iyidir yüksektir belli bir miktar içmesinde bir sakınca bulmaz.
0 oy
(185 puan) tarafından
İnek sütü 1 yaşında bile verilmiyor size kim söyledi 1 yaşından sonra verileceğini 
(353 puan) tarafından
Sağlık ocağındaki hemşire ve benim diyetisyenim söyledi
0 oy
(416 puan) tarafından
Anlamış degılım inek keci sutune neden bu kadar karsı insanlar. Hıc bilmediğimiz formul mamayı veriyoruz ıcınde ne oldugu belli degıl arkadas lar hepimiz inek sütüyle büyüdük lutfen bu kadar abartmayın. İnek sütünden bu kadar korkmayın 
(292 puan) tarafından
Hay ağzına sağlık kardeşim aynı tarzda yorumu bende geçen bi posta yazdım biz doğar doğmaz inek sütü ile büyümüşüz hatta süt yokmuşta şu ile pirinç unu verirmiş annem bebekken süt bulamayınca şimdi 1 yaşından sonra süt vericem diyene herkes hemen sanki zehir içirecekmiş gibi yorumlar yapıyor dediğin gibi devam sütleri ne kadar sağlıklı içinde ne var kim biliyor veya her annenin 2 sene boyunca devam sütü içirecek gücü var mı acaba her anne en iyisini isterde imkanlar yetmiyor bazen malesefki
(353 puan) tarafından
Vala yorumlara bakınca ben de korktum sorduğum şey sigara mi içirsem diye bir soru değil aslında ama bilmiyordum süt bu kadar korkutucu :)
(416 puan) tarafından
Tamamen benim düşüncem şu insanlar korkuyor vermeye kendi vermedıgi için korkmayan insanı da etkilemeye calısıyor. Ben vermiyorum oda vermesin zihniyeti kıskanclık yatıyor temelde. İnsanlar cok kotu olmuş durust adam yok.
0 oy
(1,279 puan) tarafından
2 yastan once inek sutu onerilmiyor hatta son zamanlarda hic önerilmiyor

Sizinle ayni durumdayim su an 8 aylik gunde 2 defa mama veriyorum 1 yasindan sonra sadece anne sutu devam etmek istiyorum inek sutu 2 yasina kadar vermicem 

Siz yine de vermek istiyorsaniz 1 yasinda dra sorabilirsiniz bebeginizin degerlerine gore sizi yonlendirir

Bazilari 2 yasina kadar devam etmeli diyor bazilari 1 yastan sonra ek gidayla arasi iyiyse kesilebilir mama diyor.
(353 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 236 göst.
0 oy
5 cevap 447 göst.
5 Ağustos 2020 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Busrahatice (206 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 139 göst.
16 Ağustos 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kepii (1,406 puan) tarafından soruldu
...