0 oy
254 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (62 puan) tarafından
Kızlar bebeğim 4 ay 15 günlük bugün doktor kontrolümüz vardı ek gıdaya başlayabilirsin dedi hem anne sütü hem mama veriyordum. Mama içmektense yoğurt sebze ve meyve püreleri ile başla ve emzir dedi zaten yoğurt veriyordum arada bir bebişimde çok kilo almış biraz fazla dedi zaten obur bir kız Maaşallah ne ile başlayım nasıl vereyim tarifli yazar mısınız 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ayina uygun sebzelerden baslayarak 3 gün kurali ile sebze ve meyve puresi ver canim karisim icin daha erken. 

Her verecegin ogun için ilk gun cay kaşığı,  ikinci gun tatli kasigi 3 gun yemek kasigi. Ek gida oyke doyumluk kase kase baslamaz. 

Ins ekgidaannekeri var takip ediniz. 
(62 puan) tarafından
Hepsini tek tek mi başlayım karıştırmadan teşekkürler canım
Profil image (766 puan) tarafından
Merhaba https://instagram.com/ekgida.anneleri?utm_medium=copy_link bu sayfayı diyorsanız eğer her tarifi doğru değil değil seker yüklemesi.yapiyor ve sürekli irmikli tereyağlı kilo almaya yo elik tarifler verjyor .Ayni sayfamı bi kontrol eder misiniz merk ettim
tarafından
Aymi tarif ve tariflerinde şeker yok. Seker yuklemesi derken eyi kastetdin anlamadım. Belli bur aydan sonra zaten irmik ve terayag tarifkeri verilmeye başlanıyor. En basindan baslayio kintrol etmeniz lazim.
tarafından
düzenlendi
Denedigin sebzelerden ve rariflerden karisim yapabiliyorsun. Ama denemeye baslayacagin ürün ttek olmalı. Mesela havuç demedin alerjki yok patatesli havuc verebilirsim ama denemrdigin seyi bekletmelisin ancak ben ayima göre tek sevze tadimi yaptim
Profil image (766 puan) tarafından
Bebe biskivusi pekmez muz bu ucu uygun değil hepsi tatlı ve ağır biskivu zaten yarali deil .Böyle bricok tarif var orda ve haftada 1 kilo garanti falan yazıyor.
tarafından
Bebe biskuvisini kensi yaptigi tarife gore veriyor.

Bebeklere pekmez verilebilir. Pekmez meyvenin kendi şekeri ile yapiliyir ekstra bir sekere gerek yok. Kaşık kasik koymaniza zaten gerek yok maksat tatlansin.

Muz 6 aydan sonra bebeklere verilebiliyor kalsiyum açısından iyi.
Haftada 1 kilo garanti dedigi karışımlar kilo sorunu olan annelerden gelen istekler.
Kendi yaptuginiz ekmegi ve biskuviyi verebilirsiniz.

Tarifleri birebir uygulamak zorunda zaten değilsiniz.

Ancak ek gidaya baslangic konusunda destekli bilgileri var.

Sağlıklı olsada bir urunu bevegin kapasitesinden cok verirseniz her türlü sağlıksız olur. Ancak sağlıksız diye düşündüğünüz seylere bile ihtiyacı olabilir. Tad olarak eklemekten sıkıntı gelmez.
Profil image (766 puan) tarafından
Bu söylediğiniz besinlerin hepsinin kullanım ayını değerini biliyorum .Benim bebegim 10 aylik bir bebek ve 4 aydır ek gida aliyor .Rastgele sayfaya denk geldim .Genelde kilo üzerine tarif cok verilmiş.Buraya yazan arkadaşımız yardim amaçlı bilgi istemiş ve bebegi fazla kilo almis .Sizde o sayfayı yazınca bende bilgilendirmek için yazdım.Yoksa bebeğime pekmez ve muz  veriyorum .Bebe biskivusu de yaptım kendim yedirdimde .Ama karıştırma taraftarı değilim hiçbir zaman.
tarafından
12 ay sonrasi sizinle ayni yemekleri yemeye baslayabilir. Bizim yedigimiz yemeklerde karisim sonuçta. Sadece tek ürün gitnek normal yiyecek konusunda sikinti yaratabilir.

O sayfada tadim zamanlari icin bilgilendirmedr var.
Ilerki donemlerde verilebilecek karisim şeklinde de. +6 yazmasi illa 6 ayda yenilecek oldugundan yazilmiyir sebzeler ve meyveler açısından uygun olduğu donemlerden o sekilde yazıyor.

Siz tadimlarinizi bitirdikten sonra artik karisim olarak vermeye baslayabilirsiniz ayinin yeterince iyi. Daha once denettiginiz sebzelerden corba yapabilirsiniz.

Mesela biz 7 ayligiz bugun patates, havuc, pirasa ve princten corba yaptim sonra soguk zeytin yagi ile kizima verdim beğendi.

O sayfada biraz daha assagida tadimin ilk zamanlarida var aurica yazan anneye bende kişisel tavsiye verdigumden ornek diye belirttim.
Profil image (766 puan) tarafından
Corba ve yemek şeklinde karışım elbette veriyorum.
Tatli türü tatlı meyveler pekmez gibi ürünleri bir arada vermiyorum demek istedim.Doktor 9.ayda sofra yemeklerinden ev salcasi az tuzlu zeyti yağlı verebilirsin dedi ama ben vermiyorum 1 yaşı bekliyorum .Tuz şeker kullanımına karşıyım.
Kendim yiyecek içecek mezunuyum zaten yemekler hakkında yeterli bilgiye sahibim.
-Reklam-
0 oy
(687 puan) tarafından
Bebeğim 5 buçuk aylık doktorumuz bizede baslayabilirsin dedi. Üç gün yoğurt verdim. Bugün havuç püresine başladık. Havuçları az zeytinyağı koyup suda hasladım. Güzelce ezdim biraz suyundan koydum. İlk vermemde kaşığın ucuyla verdim bir anda çok vermeyeyim diye. İlk başta geri çıkardı. Sonra yavaş yavaş alıştı. Üç gün vereceğim havuç püresini. Sonra kabak püresine geçeceğim.
(62 puan) tarafından
Bende yarın böyle deneyim teşekkür ederim
tarafından
Zeytinyagi hqslayio esdiginiz sebze ve meyvelerin ustune soguk oyup verin canim
(62 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(1,740 puan) tarafından
Kabız yapmayan sebzelerden başlamanızı öneririm ben meyveyi en son vermeyi düşünüyorum 
(62 puan) tarafından
Araştırıyorum teşekkür ederim
0 oy
Profil image (766 puan) tarafından
180 gun dolmadan  ek gida önerilmiyor  ama doktor kontrolunde  demişsiniz doktorun size bir liste vermesi lazım.Ay  ay yiyebilecegi sebze meyveler yazması lazım. Benim size tavsiyem 180 günü bekleyin başlayacaksaniz eğer ilk sebzelerden uc gun kuralı ile başlayın haşlayıp çatalla ezin büyüdükçe bebeğiniz puturlu kıvamı arttırın.Blender kullanırsanız ileride yeme zorlugu çeker. Havuç kabak patates ile başlayabilirsiniz tek tek verip daha sonra birleştirin tadını alsin bilsin ve alerjik durumu gozlemleyebilesiniz.
(62 puan) tarafından
Herhangi bir şey vermedi doktor canım bilmiyorum başla dedi ama Ben zaten 2-3 güne bir yoğurt falan veriyordum Azar
Profil image (766 puan) tarafından
O zaman yarın kabak baslayin 3gun kuralı ile .Sonra havuc

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 180 göst.
23 Ağustos 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Demetdefneee (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 421 göst.
0 oy
3 cevap 156 göst.
21 Nisan 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Canitezb95 (73 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 88 göst.
31 Ekim 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sena1234 (90 puan) tarafından soruldu
...