0 oy
719 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (655 puan) tarafından

Anneler evet her bebeğin gelişimi farklıdır bunun farkındayım. Fakat iki gündür arkadaşım Bi laf attı kafama takıldı ister istemez.Kızım kendisi oturuyor.Tutunup Bi yerlere dizlerinin üstüne kalkıyor. Tutup yürüyünce adımlıyor. Arkadan öne çok rahat dönüyor.Emekleme pozisyonu alıp olduğu yerde ileri geri sallanmayada başladı.Aaaaa.mama. Baba.annnn ve dayısının adı hakan ona gagan demeye başladı (çenesi düşük sanırım biraz).Fakat önden arkaya dönemiyor. Bunca şey yapmasına rağmen kalktı bana bu çocukta sorun var şimdiye çoktan dönmesi lazım kas sorunu var bence Bi doktora götür sen bunu dedi. Normalde takılmadım şimdiye kadar hiç bişeye. Ama bu kafama kurt gibi girdi kemiriyor iki gündür. Size sormak istedim. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin ama yaptıklarını da belirtmek istedim :)

Bebek Ayı 278 günlük

4 Cevaplar

+1 oy
(36 puan) tarafından
hiç ilgisi yok kas sorunu olan bebek ayağa kalkamaz yeterince iyi olmaz hareketleri kendimdeb biliyorum ben kas hastasıyım 2 yaşında ayağa kalkmış ve yürümüşüm ailenizde yoksa korkmayın fakat içiniz rahat etsin istiyisanız çocuk norolojiye veya çocuk doktorunuza götürün ama bence gerek yok :)
(655 puan) tarafından
Ailede kimsede öyle bir sorun yok.Ben hiç emekleme den. 1 yaşımda yürümeye başlamışım.Keza babası da tam yaşını doldurmuş emekleme den yürümeye başlamış. Dayısında,teyzesinde,amcalarında hiç öyle birşey olmamış.Aslında gayet zamanlı gidiyor ben kuruntu yaptım saçma Bi şekilde. Çok teşekkür ederim içimi ferahlattığınız için Allah razı olsun :)
-Reklam-
+1 oy
(1,025 puan) tarafından
Kas sorunu olan bebek ayağa kalkabilir mi, adım atabilir mi? Benim bebeğim de 7 aylık hep aynı tarafa dönüyor, sorunu mu var yani? Bence sorunu olan arkadaşınız, üzgünüm.
(655 puan) tarafından
Yok haklısınız. Ama söyleyen kişiden kötülük beklemeyip kendin gibi zannedince kafama girmiş işte ister istemez. Çok teşekkür ederim Allah razı olsun
+1 oy
(637 puan) tarafından
Arkadaşınızın kas sorunu var herhalde:)))  ya olsa bile bir anneye böyle konuşmak hele ki bir kadının ne kadar kırıcı arkadaşının çocuğu var mı bilemem ama bazıları sırf çekemediği için bile konuşuyor boş boş takma kuzum saydıklarını yapan bir bebeğin tek dönmediği için kas sorunu varsa bizim genişler napsın yiğenim 1.yaşında daha yeni emekledi düşün ama maşallah 2 haftaya yakında yürümeye başladı her bebek kendine özeldir 
(655 puan) tarafından
Teşekkür ederim şu zamana kadar o kadar çok laf söylendi ki doğduktan sonra kuvezde kaldığını bile bile o zamanlar bile bu bebek gelişmemiş, senin sütün yaramıyor, saçları olmaz bunun vs vs o kadar çok şeyler söylendi ki dönüp birini ya gerçekten böylemi diye kimseye sormadım çünkü takmadım.Ama bunu söyleyen yediğimiz içtiğimiz bir giden dostum dediğim biri olunca ister istemez kafama girmiş. İçim rahatladı Allah razı olsun. 2 tane çocuğu var bu arada sürekli hastalanan ve gelişimleri yaşlarına göre geriden gelen.Ben üzülürken onun evlatlarına. Onun böyle demesi. Bazen arkadaşlığı da sorgulamak gerekiyor haklısınız.
(637 puan) tarafından
Valla kuzum öyle diyenlerin genelde kendi problemleri olduğu için karşıdakini kıskanıp kusur bulurlar seni çok iyi anlıyorum 2 çocuk büyüttüm şimdi 3.çocuğu büyütüyorum allah nasip ederse herkes bişey der oğlum hep zayıftı yapısı öyle herkes kusur bulur kızım bebekten çok kiloluydu herkes hasta obez dedi şimdiki kızımda kilolu ona da hasta mı şeker mi var bunda diyorlar millete bakarsam evlatlarımdan soğurum o yüzden canım bir bebeği en iyi annesi bilir tanır kimseyi takma kuzum
+1 oy
(1,783 puan) tarafından
Arkadaşınız saçmalamış. Benim bebeğim de 8.5 aylık sadece arkadan öne dönebiliyor önden arkaya dönemiyor çünkü dönmeyi bilmiyor :))
(655 puan) tarafından
Teşekkür ederim şu zamana kadar kuvezde kaldığını bile bile o zamanlar bile bu bebek gelişmemiş, senin sütün yaramıyor, saçları olmaz bunun vs vs o kadar çok şeyler söylendi ki dönüp birini ya gerçekten böylemi diye kimseye sormadım çünkü takmadım.Ama bunu söyleyen yediğimiz içtiğimiz bir giden dostum dediğim biri olunca ister istemez kafama girmiş. İçim rahatladı Allah razı olsun

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 261 göst.
1 Nisan 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Pinarr.1 (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 497 göst.
24 Mart 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Zehra G (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 399 göst.
1 Aralık 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Zeynep 2036 (102 puan) tarafından soruldu
...