0 oy
159 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde tarafından
yeniden gösterildi
Slm kizlar bebeğim 3 gün sonra 5 aylık olacak iki alt diş çıkardı baya oldu cikarali şimdi de 3 diş daha çıkaracak şişmiş beyazlamış ama çıkmadı bı türlü onun ağrılarını dindirmek için neler yapmaliyim şurup ve calgel jel kullanıyorum pek fayda etmedi 

İkinci sorum da bez sayısı baya düştü günde 4 veya 3 kere çişli bez alıyorum kaka da Hergun yapmiyor kaynanam ek gida verdi yaramadi gaz ve kabiz yaptı kaç gündür halen düzelmedi bebeğim bana onerileriniz var mı bebeklerinizden kaç kere çişli bez alırsınız

3 Cevaplar

+1 oy
(60 puan) tarafından
Canım geçmiş olsun.

Ek gıdaya nasıl ve ne zaman başlayacağını kaynanan veya den değil doktorun karar veriyor. 

 Birde bence bebek dış çıkarma döneminde olduğu için huysuzlanır, yemez. Dis  etim ağrıyor,kaşınıyor anne diyemez. Ağlar, kucak ister,manasiz bir şekilde huysuzlanır. 

 Yemediği içinde haliyle, kaka,çiş yapamaz.

Allahtan  geçici bir dönem bu. Seni emiyorsa ,beslenmeme biraz daha dikkat etmeni tavsiye ederim.

Ama yinede aklımda soru işaretleri var,emin olamıyorum diyorsan, çocuğun doktoruna danış. Orda kilo takibini yapıyor ya doktor. Bebeğin kilo kaybı var mı,tehlikeli sınırda mi, bu durumda ne yapılmalı diye bilgi verir sana.

Zaten bebeğin salyası falan arttıysa,dış etleri sis ise ,dışı çıkacaktır annesi sen daha iyi bilirsin de.

Biz nurse harveys mi ne onu kullandık ama cok-da bir haydasini göremedim oğlumda. Ağız bezini buzdolabına sokup verdim eline,eline geçeni agziña sokuyordu oğlum.

Içi sıvı olan dış kasiyici vardı soğutup onu verdim.yani böyle böyle geçti o günler. Haa bana sorarsan 5 aylıkken başladı benim bu durumlar  10. Ayda cıktı dış. Bildiklerim bu kadar .

Kaynanana da selam söyle :))
tarafından
Teşekkür ederim canm
-Reklam-
0 oy
(159 puan) tarafından
Tetagil granül kullanıyorum ben ise yarıyor. Veya temiz bir bezi dolaba koy biraz soğusun damagina masaj yapın onla bastırmadan fazla.  2. İse çok erken ek gıda vermişsiniz henüz sindiremez bebek çok zorluk çeker oda huysuzlastirir. Alerji olur belki bence dikkat edin vermeyin. Siz bol bol emzirin . Protein ağırlıklı beslenin. Az bişey hakiki soğuk sıkım zeytinyağı verebilirsiniz. 
tarafından
Deniycem teşekkür ederim canm
0 oy
(41 puan) tarafından
Maşallah dişlerini çabuk çıkarmış benim kızımda 10 gün sonra 5 aya girecek diş etleri şişmiş çok huysuz eli sürekli ağzında cani acıyor beli ne yapsamda olmadi soğuk uygulama biraz iyi geldi buzluğa bezi diş etlerine hafif sür 2. de ben günde üç defa degistiriyorum altını dediğin gibi bez sayısı çok düştü gerekmedikce değiştirme bence 

İlgili bir soru bulunamadı

...