0 oy
354 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (311 puan) tarafından
bebek bihafta sonra 7 aylık olacak szce çokmu fazla olmuş karışım tecrübesizim yardım verdim açtı yedi agır gelirmi

10 Cevaplar

+2 oy
(77 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Çok fazla benim bebeğim de 4 gun sonra 7 aylık olacak . Bugun pırasa yaptım . Kendimize yapar gibi ama salça tuz yok. Pırasa havuç kızı kıyma pirinç. Hepsini haşladım suyunu çekti . Piştikten sonra zeytinyağı ekledim. Çatalla ezdim verdim. Mesela patates yemeği. Kuzu kıyma soğan patates sarımsak hşladım hepsini suyunu çekti . Zeytinyağ ekledim çtalla ezdim . Lezzetli olsun yedikleri. Sabah avakado yumurta sarısı peynir karıstırın mesela fazla ktmayı . Yad ayrı ayrı verin ayrı ayrı hepsinden bir çay kaşığı yese daha ne. Mesela yoğurt muz karıstırın yd başka meyve. Elma armut rendeleyin karıstırın ara öğün. Yada pirinç haslayın yoğurta yumjrta sarısı karıştırıp üzerine ekleyip yoğurt çorbası yapın pişince zeytinyağı. Böyle . Kendinize yapıyor gibi ama kavurmak yok tuz yok salça yok. Sbh yumurta sarısına peynur katıp az tereyağında pişirin. Yanına pekmezin içine ceviz rendeleyin . Yoğurt verin felan. Siz çok feci karıştırmışsınız  anne sütü de alıyorsa zaten yeter bebişlere . Ha birde sabah yulaf pişiriyorum . Yulafı robottan geçirdim biraz küçülttüm suyla pişirip içine isterseniz muz pekmez ekleyyın.isterseniz yumurta sarısı peynir ekleyın. Bir sürü ek gıda tarifi veren program var onlarda. İndirin fikir olusıyır zaten. Sebzeleri brokoli havuç balkabağı hşlayın ezin içine kemik suyu da koyabilirsiniz ezin katı bir çorba olacaktır onu verin . Tarif çok. Fazla krıştırmaya gerek yok. Çeşitli verin ki tdlara alışsın.
(77 puan) tarafından
Ay çok uzun yazmışım
(311 puan) tarafından
içime su serptiniz iyi yine szde baya karışım yapmışşınız tşkler :) kıyma mı koyuyorsunuz erken dglmi
(77 puan) tarafından
6 ay komtrolünde bebeğin gelişimi iyi taddırın ded Dr. Her seferınde değil hgtanda 2 kere kıymalı yapıyorum
(311 puan) tarafından
boy kilo nasıl haftada iki mi
(77 puan) tarafından
Boy 70 cm .9 kilo .evet hafta da iki kere kıymalı sebze ama giderek artacak bu tabi. 7. Ay komtrolünde doktorumuz söyleyecektir.
(77 puan) tarafından
Bu arada önceliğimiz kuzu kıyma. Çünkü dana etinde yemden kaynaklı daha fazla kimyasal olabilir dendi. Kuzu kıyma 2 kere çekilmiş olacak.
(18 puan) tarafından
Onerebileceginiz bir tarif programı var mı yada kullandığıniz ?
(77 puan) tarafından
Playstore dan ne kadar ekmgıda uygulaması varsa indirdim açıkcası. Fikir olsun diye. İllkı aynı tarifi yapmıyorum . Mesela pirinç unu hiç kullanmadım . Doyurucu belki ama besleyici değil. Puding tarzı vermıyorum pek . Sadece yulafla meyve karıstırıyorum. Sizde uygulama indirebilirsiniz.
-Reklam-
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Bence biraz bizim ağız tadimiza göre verin yiyecekleri
0 oy
(2,701 puan) tarafından
Avakado ve kaşık mama ne alaka anlamadım canım bu kadar karıştırma, uyumsuz olmuş yani. 
0 oy
(4,654 puan) tarafından
Bence çok karışık ve birbirine yakışmayacak şeyler. Yedi mi bebeğiniz bunu?
(311 puan) tarafından
yedi agırmı olmuş snrada cnm sıkıldı besleyici olsun derken çokmu oldu dye
(4,654 puan) tarafından
Besleyici olsun diyoruz canım ama bence senin yemek istemediğin şeyleri de bebeğine yedirme. Mesela kaşık mamalarında yeterince vitamin falan vardır onu tek ver yani.
(311 puan) tarafından
bir buçuk çay kasıgı attım tahıllı dye
0 oy
(1,041 puan) tarafından
Çok karışık olmuş. Eğer çorba, püre yedirmek istiyorsanız çok güzel tarifler bulabilirsiniz internette. Kaşık mama neden koydunuz? Herseyin vitamininin alsın istiyorsunuz muhtemelen. Ama daha sade olmalı...
(311 puan) tarafından
kaşık mama tahıllı olandan kendimize göre ekmek gbi düşündüm hani tahılda almış olsun dye
(1,041 puan) tarafından
O zaman şöyle düşünün. Ekmek bizim için ne kadar faydalı? Tecrübesizim diyorsunuz. Hepimiz anne olunca tecrübe ediyoruz herseyi. Ek gıda sürecine dair biraz araştırma yapabilirsiniz. Ben takıldığım her konuda araştırıyorum. Çocuk yerken ne yediğini anlasin.
0 oy
(1,942 puan) tarafından
Tabiki baya karirisik size verseler yermiydiniz acaba 
0 oy
(153 puan) tarafından
Biraz fazla karışık ve ağır olmuş sanki canım. 2-3 malzemeden fazla karıştırmamaya çalış,hem midesine ağır gelir hem alması gerektiği vitaminleri alamaz bu şekilde. Kuzu et suyu kendince ağır zaten,dana ilikli kemiğinden su yapardım ben mesela. Mesela kemik suyunda az pirinçli kabak çorbası olabildi. Ya da pirinçli az kıymalı sebze çorbası
0 oy
(3,758 puan) tarafından

Okurken midem kalktı :D tatları tek tek vermeye çalışın. Çocuğun tat hafızası oluşsun. Birbirine yakisabilecek besinleri tercih edin. 

Soğanlı kıymalı havuçlu yeşil kabak yemeği,

Pirinçli bal kabağı çorbası,

Muzlu yoğurtlu avakado gibi.


0 oy
(655 puan) tarafından
Ooyy çok karışık ve ağır olur.Daha 7 aylık. Birde elinizden geldikçe tadları bu kadar birbirine karıştırmadan vermeye çalışın. Bence kaşık mamayı bal kabağı ile tatlı tarzında yedirebilirsiniz. Avokadoyu meyve şeklinde farklı tadlandırarak Bi öğün verebilirsiniz. Sebze yemeği vermek istiyorsanız yeşil kabak patates havuç brokoli tarzı yapıp verebilirsiniz.Ona yine kuzu et suyundan katabilirsiniz.Demek istediğim meyveyi meyve sebzeyi sebze olarak alsın. Bu sefer mideleri bulanıyor hiç bişey yemek istemiyorlar.
0 oy
(77 puan) tarafından

Bu uygulamaları indşrmişim örneğin

image


İlgili sorular

0 oy
4 cevap 1,611 göst.
0 oy
2 cevap 510 göst.
25 Şubat 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Burcumehmet (2,048 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 284 göst.
23 Ocak 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde ZGT (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 188 göst.
...