0 oy
287 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (523 puan) tarafından
tarafından kapalı
Acemi anneyim ilk bebeğim konu sabitlenirse çok sevinirim bu tarz şeyler bir benim aklıma takılmıyor sanırım.bir kaç sorum olacak tecrübeli annelere yanıtlarsanız çok memnun olurum... 

1.Kızım 4 aylık günde kaç dk destekli oturtmaliyim kucakta mi yoksa arkasında destekle mi oturmali ?:)

2. Oturmaya başladığında 6.aydan itibaren gün içinde hep oturtmali miyim bebek arabasina falan bindiğinde bir sıkıntı olur mu hep oturtmamin?

3. Ek gıdaya diğer ay ufak ufak tattırmak istiyorum tadimlar bittiğinde anne sütü aliyor şuan sadece 3 gün kuralı bittiğinde günde kaç öğün ve emzirme oncesi sonrası mi olacak ve günde ne kadar su içmeli ?

4. Hala eline bir şey alıp tam kavrayamiyor şuan hastaneye gidebilecek yerde değilim malesef normal mi 4 aylık eli hep ağzında bir şeyler veriyorum tutsun diye ama asla almıyor..

5. Son sorum :) Gece uyumadan rahatlaması için bir çay kaşığı calpol verenler varmış diye duydum veren var mı ise yariyor mu ?

Okuyup yanıtlarsanız çok makbule geçer. Rabbim hepimizin evlatlarını esirgesin
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

4 Cevaplar

0 oy
(52 puan) tarafından
Son soruya ben cevap vereyim ateşi ya da herhangi bir hastalığı yoksa ilaç verilmemeli.Onu bünyeye alıştırirsa bunyejin ihtiyacı olduğunda tepki vermez benim 5 aylik oğlum var uyusun diye calpol vermedim
-Reklam-
0 oy
(206 puan) tarafından
5. Soru için diyorum bebeğin bi ağrısı ateşi yoksa colpol ve herhangi bi ilaç vermeyin bnce. Ben vermiyorum hata asi yaptığım zaman bile korka korka veriyorum. Diğer soruların cevabını detaylı öğrenmek için youtubede çocuk doktoru osman gönülal var mutlaka dinle bütün soruların cevabını detaylı veriyor. Ben hep ondan öğrendim :) 
0 oy
Profil image (4,556 puan) tarafından
1. Ve 2.sorunun cevabı 4 aylık değil 4bucuk aylıkken baslamak lazım günde 10 15 Dk kadar kucağında oturtmak yeterli 5.aydan sonra sağına soluna yastık koyarak destekli oturtmak lazım bu da yine çok fazla değil ara ara yapmak kaydıyla yarım saat falan.  Sonra zaten alışıyor zamanı artıyor desteksiz oturmaya başlayınca birkaç saat saat oturabilir. Dinlenir geri oturur keyfine kalmış bir şey. 

3.sorunum cevabı ek gıda için henüz çok erken 6 ay dolduktan sonra başlamak gerekiyor.  6 ve 7. Ay tarım ayıdır 7.ayin sonuna doğru tadimlar biter o zamana öğünler başlar o zaman da günde 3 öğün yeterli olur 1 yaşına doğru 3 ana 2 ara öğün yapılır. Ne aç ne yok iken ek gıda verilir.  Mesela sabah emzirin öğle civarı tadımı yaptırın sonra acıktıkça emzirin zaten günde 1 tane 1 kaşık yiyecek fazla değil. 

4. Sorunun cevabı eline bir şey alıp tam olarak kavraması zamanla olacak bir şeydir. şuan tutmaması normal ama sürekli olarak teşvik edin eline bir şeyler verin poşet hışırtıli ses çıkaran seyler verin çıngırak olabilir çok sever zamanla tutmaya başlar.  Elinin ağzında olması da normal ellerini ve ağzını keşfediyor 2 yaşına kadar her şeyi ağzı ile keşfetmeye devam edecek normal bir süreç. 

5.soruya gelirsek  rahat uyusun diye calpol vereni ne duydum ne gördüm ama Allah onlara vicdan akıl fikir merhamet versin başka bir şey demiyorum. pes vallahi ya ilaç vermek ne demek yuh.  Ateşi 38 olmadan ateş düşürücü verilmez net bir ağrısı olmadan ağrı kesici verilmez bu tür ilaçlar masum gibi gözükebilir ama iç organlara karaciğer ve böbreklere çok büyük hasarlar veriyor hastalık olmadan tedavi olmaz 
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Calpol zararlı mecbur kalmadıkça verme 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 89 göst.
17 Şubat 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Mavilim (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 108 göst.
23 Ağustos 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde metehan31 (64 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 180 göst.
23 Mayıs 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Eyar'ınannesi (148 puan) tarafından soruldu
...