0 oy
624 göst.
Profil image 3-6 ay arası bebekler kategorisinde (77 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Merhaba kızlar, 

Oğlum 14 ocakta rotavirüs aşısını oldu öğlen saatlerinde, akşamına da poposunda böyle şeyler fark ettim. Sizlerinkinde böyle bi şey oldu mu, nedir bu bilen ya da deneyimleyen var mı? Rotavirüs aşısına denk gelmişte olabilir. 

Uzun süredir aynı bezi ve ıslak mendili kullanıyorum (sleepy bio natural) onlardan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Resimdeki kızarıklık yeri dışında başka bir yerinde kızarıklığı da olmaz, çok nadir orası kızarır sadece.
Bebek Ayı 135 günlük

9 Cevaplar

0 oy
(445 puan) tarafından
Biraz pişik olmuş bebeğiniz ondan olmuş kızarıklık geçince gider bazen bizdede oluyor endişe etmeyin
Profil image (77 puan) tarafından
Teşekkür ederim.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Pişik canim bu.
Profil image (77 puan) tarafından
Sivilcemsi küçük noktalar oluyor mu pişikte? Bende daha önce olmadı böyle sivilce gibi de o yüzden şaşırdım.
tarafından
Oluyor canim.
0 oy
Profil image (400 puan) tarafından
Aşıdan sonra ishal olabiliyormuş bebekler sizinde asidan sonra ishal oldumu ondan dolayi pişik olmuştur 
Profil image (77 puan) tarafından
Bende ishal olabilir diye tetikte bekledim ama kakasını bir sonraki günün akşamında yaptı. Çok cıvıkta değildi. Tek fark bu kırmızı noktalardı işte.
0 oy
(889 puan) tarafından
Pisik olmus arko krem surun
Profil image (77 puan) tarafından
Mustela var elimde hızlıca geçiriyor. Teşekkürler yine de öneriniz için.
0 oy
(128 puan) tarafından
Pişik gibi duruyor pişik kremi kullanın ıslak mendil yerine de pamuk kullanın biraz ara verin ıslak mendille  ara ara havalandırın 
Profil image (77 puan) tarafından
Normalde epeydir 2 günde 1 büyük tuvaletini yapar bende her yapmasında duşta aldırırdım. Sadece çiş yapınca da ıslak mendil sürmez bezi değiştirip o şekil kapatıyordum. 4. Ay aşısı ağır geçti bizde biraz dengemiz kaçtı. Bebek Pamuğuyla ıslatıp onunla temizleyip yine kuru pamukla nemini alıyorum, 5 - 10 dk her seferinde havalandırıp, Kızarıklık oldukça da sürüyorum kremden.
0 oy
(816 puan) tarafından
Pisige benziyor canm. Bu arada burdaya yüklenen resimler Google görsellere düşüyor. İstersen resmin sadece pişik olan kısmını kes yukle. Malesef çok pis çağda yaşıyoruz. Rabbim evlatlrimiza sağlık sıhhat versin onları korusun.
Profil image (77 puan) tarafından
Google'a düştüğünü bilmiyordum. :( Kaldırdım hemen. Allah tüm kötü kalplilerden korusun evlatlarımızı gerçekten düşünmesi bile korkutucu. Uyarı için teşekkürler.
(816 puan) tarafından
Öyle canım ya melesef çok kötü çağa evlat getirdik evlatlarımızı korumamız gerekiyor her kötülükten :/
0 oy
Profil image (541 puan) tarafından
Pişik olmuş canım. Zeytinyağı sürebilirsiniz iyi gelir. Ayrıca bence görseli kaldırın. Googlede çıkıyor. Yazıktır çocuğa
Profil image (77 puan) tarafından
Uyarı için teşekkürler kaldırdım hemen. Mustelanın pişik kremini sürdüm, hemen aldı kırmızılığını.
Profil image (541 puan) tarafından
Rica ederim. Geçmiş olsun
0 oy
tarafından
Canim bu aşıdan değil bezden kaynaklı ben doğduğundan beri sleppy kullanıyordum nasıl ki 3 numaraya geçtik aynen böyle oldu poposu ne sürdüysem geçmedi hematan vardı evde onu kullandim bide molfixe geçtim 2 gunde duzeldi
Profil image (77 puan) tarafından
4 numaraya başlayalı oldu bir kaç hafta , o zaman böyle bi şey çıkmadı. Tek fark aşıydı işte ondan mı oldu diye endişelendim. Malum hastalığı kendileri veriyorlar ya aşı aracılığıyla bi de dışkılama ile ilgili bi rahatsızlık ilk defa da böyle küçük noktalar var, aşıya gitti aklım.
Molfix denedim de çok naylonsu gelmişti, hatta bebeğimin poposuna yapıştı kakasıyla zeytinyağıyla ovarak çıkardım. Öyle çok uzun süre bekleyen bi bezde değildi ama bizimkinin popoya yapışıyo bazı bezler dokusunun pamuksu olmasına dikkat ediyorum o yüzden.
0 oy
(466 puan) tarafından
Pişik canım bu ıslak medilden kaynaklı da olabilir geçene kadar lavaboda yıka popuşunu istersen yada alt silme pamuğu kullanmanı tavsiye ederim her altini acip kapatmanda da pişik kremi sür
Profil image (77 puan) tarafından
Uzunca bi süredir her kaka sonrası duş aldırıyordum, 3 aydan sonra  1 günde 1, 2 günde bir yapmaya başlamıştı bi döngümüz olmuştu. Ama 4 ay aşısı dengeleri bozdu biraz. Tekrar o duruma gelmeye çalışıcam, kremliyorum pişik gidene kadar, bi şey yoksa krem sürmüyorum genelde.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 239 göst.
0 oy
19 cevap 1,503 göst.
0 oy
4 cevap 744 göst.
...