0 oy
237 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (5 puan) tarafından
Ek gıdaya ilk olarak neyle başlamaliyim.miktar olarak ne kadar vermeliyim
Bebek Ayı 5 ay 20 günlük

3 Cevaplar

0 oy
(24 puan) tarafından
Ben yoğurtla başlamıştım ilk 3 gün vermiştim sonra sebze meyve tadımı yaptık 
(5 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Yoğurt mayalayip vereceğim inşallah
-Reklam-
0 oy
(300 puan) tarafından
Ben yoğurtla başladım. Bununla ilgili Pek çok görüş var. İlk gün 1 çay kaşığı 2.gün 1 tatlı kaşığı 3.gün ise 1 yemek kaşığı ile tadım yapıyoruz. Eğer herhangi bir alerjik reaksiyon göstermedi ise bebeğin yeme durumuna göre yarım çay bardağı ile bir çay bardağına kadar verebilirsiniz. Yemek istemezse zorlamayın yeniden deneyin. Sonrasında sebze ile devam edebilirsiniz. Ben önce yoğurt, sonra  balkabağı sonrasında muz verdim. 3 gün tadımı ile. 1 sebze 2 meyve şeklinde gittim. 3 çeşit tadımdan sonra ben öğün oluşturdum. Hem kızıma hem bana düzen olsun diye. Sabah meyve+tahıl ile püre öğlen yoğurt akşam ise sebze püresi şeklinde gittim. İlerleyen zamanlarda yumurta vs vermeye başladığımda ise kahvaltıya yumurta peynir vs koydum. İlk ay tadım ile geçiyor zaten. 1 yaşa kadar öncelik anne sütü temel besin kaynağı. Bir de ne okursanız okuyun ya da diğer annelerin tecrübesinide dinleseniz bebeğinize başbaşa kaldığınızda herşey tamamen farklı oluyor. :) okuduklarım sil baştan. Allah kolaylık versin inşallah bebeğiniz sizi yormadan herşey yer alerjisi olmaz rahat beslersiniz.:)
(5 puan) tarafından
Teşekkür ederim. İnşallah ben biraz aceleci davrandım galiba. Yemek saatinde çok huysuzlaniyor diye biz yerken az az yedirdim ama vücudunda kırmızı benekler çıktı. İki haftadır ara verdim inşallah 3 gün kuralına göre düzenli bir şekilde başlayacağım.
(300 puan) tarafından
Hımm demek ki alerji yaptı. Rica ederim kolay gelsin
0 oy
(162 puan) tarafından
Ben evde kendi mayaladığım yoğurtla başladım birkaç gün bir yemek kaşığı verdim sonra alerji olmayınca. Yoğurdu meyveli vermeye başladım. Meyve püreli kavanoz  aldım onları sevdi vermeye devam ettim. Sonra kaşık mama verdim hero baby elmalı  tahıllı çok sevdi. Biberonla mama yaparken bazen kaşık maması atıyorum o zaman daha çok seviyor. Şunu söylim meyveye alışınca sebze yemiyor benim bebeğime sebze yediremedim  bir türlü
(5 puan) tarafından
Meyveyi daha sonra verin diyorlar. Ben de önce sebze ile başlayayım. Umarım sevecektir.
(162 puan) tarafından
Evet meyveye başlayınca sebze sevmiyor tatsız oluyor. Sebze yediremedim

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 496 göst.
30 Nisan 2021 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Saranın annesi (299 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 210 göst.
0 oy
2 cevap 464 göst.
30 Kasım 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yağmuraymiram02 (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 442 göst.
27 Mayıs 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ayşe melek (56 puan) tarafından soruldu
...