0 oy
312 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (185 puan) tarafından
Nasıl.baslayip ilerlediniz ?

3 Cevaplar

0 oy
(137 puan) tarafından
Anne sütü almıyor doğdu doğalı malesef. 6aylik olduğunda . Kahvaltıda kaşık mama içine bebe bisküvisi de ekliyorum 3saat sonra çorba 3sonraa meyve püresi kendim yapıyorum .3saat sonra yoğurt kendim yapıyorum 3saat ara ile yani daha sonra yine kaşık mama. Geceleri biberon maması . Böyle bir düzen yaptım. Ha ben 4.5 aylıkken başlamıştım tadimlara. Oyzuden alerjisi yok coksukur.  Ve her çorbasını mutlaka kemik iliğide koyuyorum. Onuda kendim yaptım tadını da güzelleştiriyir çorbaların in malum tuz vs koymuyoruz
(185 puan) tarafından
Biz daha yeni başlıyoruz siz maşallah baya ilerlemişsiniz :)
(137 puan) tarafından
Evet anne sütü almayınca erken başladık
(188 puan) tarafından
Çorbayı nasıl yapıyorsunux acaba
(137 puan) tarafından
Çeşit çeşit yapıyorum   mesala havuç patates brokoli kemiksuyu bir tatlı kaisgi terayag hepsini koyup kaynatıyorum blandiedan çekiyorum.
-Reklam-
0 oy
(8,794 puan) tarafından
Ben önce sebze ile sebzelerden de bal kabağı ile başladım. Ek gıdaya geçince kabızlık olabiliyor, o nedenle önce bal kabağı verdim ki kabızlık ihtimali olan gıdaları bal kabağıyla verebileyim. Sonra brokoli, havuç, kabak ve en son patates verdim. Bu arada yoğurt denedim, çok gaz yaptı, o nedenle onu erteleyip meyvelerde geçtim. Yine kabızlık ihtimaline karşı önce avokado verdim. Sonra elma, armut ve muz verdim. Yumurtayı sevmedi, 1 ay arayla tekrar tekrar denedim 10 ay civarı yemeye başladı. Peyniri meyve sebzelerden hemen sonra verdim. 7 ay bitince irmik vb tahıllara başladım. 3 gün kuralıyla verdiklerimi daha sonra diğer gıdalarla karıştırıyorum. Mesela muza avokado, patatese bal kabağı ekliyordum. 
(185 puan) tarafından
Bende meyve ile başladım ama yanlış oldu sanırım :)
(249 puan) tarafından
Merhaba, miktarini nasil ayarliyorsunuz acaba? Bal kabagi patates ve havuc denedim. Ne ölçüde vermeliyim, karistirip? Tek öğün yapiyoruz su anda. Ama yapamiyorum. Bilemiyorum.
(8,794 puan) tarafından
Tadım yaparken ilk gün 1 çay kaşığı 2.gün 1 tatlı kaşığı 3.gün 2 tatlı kaşığı verdim. Tadım yapacak çok şey varsa sabah 10:00-10:30 gibi tadım yapıp, akşam üstü 5-6 gibi önce tadım yaptıklarımızdan veriyordum, o zaman da 1 kahve fincanı kadar veriyordum. Tadımlara bittikten sonra da sabah ve akşam üstü birer fincan verdim. Zaten 9 aya kadar günlük 1 çay bardağını geçmesin diyor doktorlar, 2 fincan da 1 çay bardağı gibi oluyor. Sıvı beslenmeye alışkın oldukları için katı gıdayı ilk aldıklarında ağzından çıkarabilir veya öğürebilir o çok normal. Çok koyu kıvamlı olmaması için içine anne sütü, mama veya zeytinyağı koyarak kıvamını açabilirsiniz. Çay kaşığı ile küçük küçük vermeye çalışın, yutması kolay olur
(8,794 puan) tarafından
Melisvenüs yanlış değil de sebzeleri reddetmesine neden olabiliyor. Ben sebze ile başladım, kızım şekerli şeyleri hiç sevmiyor, meyvelerin bile çok şekerli olanlarını sevmez.
(249 puan) tarafından
Cok teşekkürler. Biraz biraz anliyorum artik :)
0 oy
(687 puan) tarafından
5 buçuk aylıkken tadımlara başlamıştım sebze püresi ve yogurtla. Şimdi 6 aylık olduk. Sabah uyanınca formül mama iciriyorum iki saat sonra kaşık mama. Öğlen çorba  veriyorum iki saat sonra yine formül mama içiriyorum. Ara öğün olarak meyve püresi yada sebze püresi veriyorum. Akşam yine çorba veriyorum. İki saat sonra yoğurt veriyorum. Yatmadan önce formül mama içiriyorum. Böyle yazınca çok yiyormuş gibi gelebilir tabiki birer kase yemiyor 4-5 kaşık anca yiyor. Böyle böyle alışacak zaten.
(188 puan) tarafından
Çorbayı nasıl yapıyorsunuz
(687 puan) tarafından
Yoğurt çorbası: zeytinyağında az un kavurup suyla açıyorum ardından yoğurdu koyup kaynayana kadar karıştırıyorum. Tarhana çorbası: e bebekten bebekler için olanından aldım. Sebze çorbası: havuç, kabak, patates bunları rendeliyorum zeytinyağını suyunu koyup pişiriyorum canım. Salça ve tuz koymuyorum çorbalara.
(249 puan) tarafından
Kac cc mama iciyor acaba, bir de mamadan once mi sonra mi veriyorsunuz? Saat araliklari nasil oluyor
(687 puan) tarafından
Sadece sabah uyandığında kahvaltıdan önce veriyorum mamayı 150 CC.  Diğer öğünlerde yemeklerden sonra 120 CC veriyorum canım. İki yada üç saat oluyor arada. Gece yatmadan oncede 150 CC veriyorum.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 339 göst.
0 oy
4 cevap 223 göst.
28 Haziran 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yağmurberen (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 349 göst.
...