+1 oy
442 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (523 puan) tarafından
Umarım konu sabitlenir birbirimize yardımcı oluruz .4 aylık oldu kızım eli 7/24 ağzında salya akıp duruyor gunde bin kere üst ve önlük degisiyor :) gaz sancilarimiz bitti şükür. Kolikti bebeğim. Bizim yediklerimize çok ilgi duymaya başladı sadece anne sütü alıyor ama 5.ayda tadıma başlamayı düşünüyorum. Hala kafasını tam anlamıyla dik tutamıyor eline çıngırak vs verdiğimde hala tam kavrayamiyor ve oyun halısını hiç sevmiyor normal mi bunlar ? Bir de klimalı odada olduğumuz için burnu çok kuruyor 1 2 çay kaşığı ilitilmis su vermeyi düşünüyorum. Sizlerin bebisler neler yapıyor ? Ve artık eskisi gibi sık emmiyor fazla emdiginde hemen kusuyor.. Bir de yürüteç vs kullanmayi düşünüyor musunuz dusunuyorsaniz ne zaman? Ve ufak ufak destekli kucağımda oturtmaya başladım.. sizlerde durum nedir ?:)

7 Cevaplar

0 oy
(1,302 puan) tarafından
Hala oturmuyorum Sadece foto falan cektiyimde sonra yine ya karni uzerinde yada sirt ustu uzaniyo saga sola donmek istiyo ancak donemiyo  cingirak falan evet hala tam kavriyamiyo sadece anne sutu aliyo her uyudugunda emiyo sonra kalkiyo biraz uzaniyo 1 yada 1 bucuk saat sonra yine emiyo ve uyuyo   tadimlara falan 6 aylikken başlicam sudahil vermiyorum simdi kklosu falan iyi bende boyle
-Reklam-
0 oy
(279 puan) tarafından
Benimki de aynı kafasını tutamiyor eline bsey verdgimde tutmuyor kendi kendime kuruntu yapmıştım niye böyle diye demek ki tek değilmişim içim rahatladı bizde uyku düzeni kalmadı bu aralar çok huzursuz dondermeye çalışıyorum yüzüstü egzersizi yapıyorum ama nafile çığlık çığlığa bağırıyor
(173 puan) tarafından
Biz de dört aylık olduk seninle hemen hemen herşey aynı ben de bizi tek sanıyordum. Şimdiye kadar sadece bir kere yüz üstüyken kendi sırt üstü söndü daha da dönmedi bir daha. Kakasını da daha geç yapar oldu sizin de öylemi bu arada sadece anne sütü içiyor arada zeytinyağı veriyorum kakası için
0 oy
(117 puan) tarafından
Bizimki de sürekli salyalı, ağzıyla her yeri yalamak ısırmak istiyor. Her şeye el uzatıyor. Alamayınca da ağlıyor sinirleniyor. Ben oturtuyorum çünkü yatırınca kendini kaldırmaya çalışıyor. Biraz yan yatırıyım diyorum kafasını dik tutmays çalışıyor o yüzden ben de o istediği için oturtuyorum. Karıncaya da günlük 10 dakika ara ile bindiririyorum o pek sıkılmıyor ama ben alıyorum :) oyun halısını bizimki de hiç sevmiyor çünkü yatmayı sevmiyor. Biz de hala anne sütü alıyoruz bazen çok sık emiyor bazen gündüz fazla emmiyor gece telafi ediyor sağolsun :)) 
0 oy
(499 puan) tarafından

Benim de oğlum bu hafta sonu 4 ay bitecek. 

7 /24 eli agzında. Hatta öyle emiyor ki bazen parmak uçları buruşuyor. İnsanın eli çok suda durunca buruşur ya öyle buruşuyor :silly: 

Dediğiniz gibi bizimde Kusması çoğaldı. Malesef. Doktora götürdüm reflü dedi. Şuruba başladık inşeallah faydası olur.  

Bu ay 260 280 grm almış. Ayına göre uyumlu kilosu ama bu ay çok az almış onu kafaya takıyorum. Kimi normal diyor azalır diyor. Kimi az diyor. 2 doktora gittim biri normal dedi biri az dedi. Bilmiyorum bende. Alerji şüphem var ondan olabilir belki :( Sizin kaç grm aldı bu ay....

Oyun halısını seviyor. Farklı sallanan oyuncaklar dikkatini çekiyor.

Çığlık atmayı çok seviyor. Aynaları çok seviyor. 

Bizde kolik ve gazlıydık. Koliğimiz geçti elhamdülillah ama gaz tam anlamıyla geçmedi. 

Bende oturtuyorum kucagımda. Zaten kendi de çok istekli oturmaya. Dik tutsak bile kucakta hemen dömeştiriyor popişi oturma pozisyonuna geliyor.

 Uykularımız Bi düzene girmedi :( 

 Hayırlısı artık inşeallah saglıkla büyüsünler kuzular. Hayırlı imanlı saglıklı huzurlu uzun ömürleri olsun. Tek temennimiz. :) 

(499 puan) tarafından
Bizimde yediklerimize çok ilgi duyuyor maşallah hatta bazen bizi izlerken agzının suyu akıyor şapırdanıyor kıyamam  :)
Ama alerji şüphem oldugu için 6.aydan evvel birşey yedirmeyi düşünmüyorum.
Yoksa bende istiyordum 5 de başlamayı yavas yavas ama.
0 oy
(214 puan) tarafından
Baş parmağını devamlı ağzında bizim de. Kucağımda sırtını destekleyip oturtuyorum. Ana kucağına koyduğum da kendi kalkmak istiyo ya da kayarak aşağıya iniyo. Zemine koyduğum da dönüyor fakat altta kalan kolunu kurtaramıyor henüz. Kolları bacakları çok hareketli.  Doktor bu böyle gider dedi. Kafasını dik tutma süresi de uzun değil henüz.  Küçük köpeği, aslanı bir de kırmızı elbiseli bebeği var çok seviyo onlara gülümsüyor, muhabbet ediyo resmen :) kitapları seviyor her gün hikaye okuyorum. Zeka kartlarını her gün gösteriyorum. D&R mağazası çok dikkatini çekiyor :))  Dışarıda ağlamadan geziyor artık.  Tutma kavrama olayı uzun süreli olmuyo atıyo elinden çıngırağını 30 sn sonra.  Burnu çok kuruyo bizim de doktor nazalnem burun damlası verdi onu kullanıyoruz. Gündüz uyku saatlerini tamamen emerek geçirmek istiyo. Yatağına koyduğum da uyanıyo direk. Mutlaka kusuyor. Buna bi çözüm bulmam lazım diye düşünüyorum :/ geceleri 2 saatte bir uyanırdı şimdi 3 4 saatte bir uyanıyor. Yürüteç almayı düşünüyoruz ama önce doktora danışırız.   Ek gıda için ise 5.5 aylık başlıcaz dedi doktoru. Şimdiden mama sandalyesi alıp sırtını yatay pozisyona getirip içine koymayı düşünüyorum. Her çocuk kendine özel işte :) bizimki de böyle:) 
0 oy
Profil image (42 puan) tarafından
Oyun halısını cok sevıyor daha 4 uncu ayımıza 10 gunumuz var gecelerı gec uyuyor 3 4 gıbı ama o sureye kadar tabı aralıklarla benı emıyor sonra yatıyoruz 11 e dogru kalkıyor 2 saat ayakta kalıyor bazen 3 saate olabılıyor gerı yatıyor kendını doyurup oynayıp edıp tekrar emıp sonra 1 2 saat daha uyuyoruz o arada tabı ben kosturuyor oluyorum yada kahve ıcıyor oluyorum :)) 

Kalktıktan sonra gene aynı sekıl 2 3 saat oynuyoruz gene daha az uyku saatı dususe gecıyor yarım saat bı saat uyuypr yıne kalkıyor tabı uyandıgı zaman halısından veya oynadıgı aeylerden sıkıldıgında mızırdanıyoruzda buaralar duzenlıyız maşallah sureklı degıstıgı ıcın korkuyoruum :)) 

Benimde henuz tecrubem olmadıgı ıcın yurutecı tam bılmıyorum bız boyleyız mınıgımle  :)
0 oy
(22 puan) tarafından
Salyasini sormuştum doktora ek gidaya hazirlaniyor annesi demisti :) 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 212 göst.
23 Ağustos 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Hilllllyyy (162 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 139 göst.
20 Ocak 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde 4403 (199 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 322 göst.
22 Temmuz 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Hilllllyyy (162 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 138 göst.
26 Şubat 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Nehir Elam (1,204 puan) tarafından soruldu
...