0 oy
261 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (10 puan) tarafından
31 günlük bebeğim üşütmüş biraz doktora götürdük doktorumuz ilaç verdi klamer ve gaviscon onları kullandıktan sonra bebeğim kaka yapmadı 3 gündür kaka yapmasını bekledim ama yapmadı yapması için masaj da yaptım ama bana misin demiyor yapması için ne yapmam lazım çok kötü kafaya takmış durumdayım 
Bebek Ayı 1 aylik

4 Cevaplar

0 oy
(1,357 puan) tarafından
Sütüne 1 damla zeytinyağı damlatabilirsiniz  ama bize doktor kesinlikle direk vermeyin demişti akciğere kaçabilir demişti. Onun dışında 27 gün kaka yapamadı kızımda ben bu sıkıntıyı çok çektim, oturma banyosu önermişti doktor. Direk oturtmuyorsunuz bu ayda tabiki ama oturur şekilde küvet içinde dayanabileceği kadar sıcak suya oturtup 15 dk bekletiyorsunuz  günde 2 3 sefer yapabilirsiniz demişti bize çok işe yaradı bu. 
(0 puan) tarafından
Yanlış okumadim demi 27 gün kaka yapmadı yazmışsınız  doktorlar 10 gün diyor
(1,357 puan) tarafından
Evet doğru okudunuz kızımdan epey çektim ben. Makatı öndeymiş biraz o sebepten kakası hep sıkıntılı idi. Hep dua ederdim Rabbim bana şu çocuğun kendi kendine sıçtığını göster diye. Cidden piskolojim bozulmuştu.
(3,765 puan) tarafından
Ayy allahim ya ne ilginc uzuldum bebeginize ,simdi nasil duzeldi mi, dualarimiz bile cok farklilasti artik :) analik cok zor
(1,357 puan) tarafından
Haha evet dualar bile o dönem öyleydi. Şükür düzeldi tabi şimdi 19 aylık oldu. Bebek büyüdükçe düzelen çok şey oluyor farklı sorunlar geliyor ama yerine. Hayat böyle değil mi zaten artık o akışa alışıyoruz bizlerde :)
(3,765 puan) tarafından
Benim de 3 aylik cok degisik dualarim var :D evet en azindan derdini anlatir dilinden anlarsiniz, buyudukce sorunlarda buyuyomus saglik olsun :)
-Reklam-
0 oy
(655 puan) tarafından
Bunu bende yaşadım 2 sefer. Mamada alıyordu mamasına iki damla saf zeytinyağı damlattım günde iki kere. Emiyorsa çay kaşığına sıkın sütünüzü ona damlatın yavaşca verin. Kolik masajı yaptım düzenli şekilde. Ellerinize ya bebek yağı yada zeytin yağı sürerek yapın ısıtın ellerinizi önce. En sonda olmuyorsa. Kulak pamuğunu zeytinyağa sürün poposuna uyaran verin. Ama her yapamadığında yapmayın bu dediğimi alışmasın. Bir seferliğine rahatlasın bağırsakları hareketlensin diye yapın. Bunların hepsini tek tek doktorum yaptırdı bana. Kolik masajını normal kakasını yaptığı zamanlar bile yapıyordum ki gaz çıkarmada çok zorlanmasın diye bağırsakları hareketlendiriyor bebeğin de hoşuna gidiyor masaj ayrıca. 
0 oy
(3,765 puan) tarafından
Canim inciri hasla suyuyla robottan gecir ic :) 
0 oy
(200 puan) tarafından
Canım benim mamasina zeytinyağı koy hemen yapar hiçbir zararı yok zeytinyağinin ben doğduğu günden beri veriyorum 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 332 göst.
0 oy
2 cevap 125 göst.
0 oy
7 cevap 683 göst.
26 Şubat 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kubra81 (5 puan) tarafından soruldu
...