0 oy
330 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (30 puan) tarafından
Merhabalar.  İkiz bebeklerim 20 gün sonra 6aylık olacaklar ve ek gıdaya yavaş yavaş başlayacağız. Nasıl başlamalıyız neler yapmalıyız neler almalıyız yardımcı olur musunuz teşekkürler. 

3 Cevaplar

0 oy
(156 puan) tarafından
Araç gerec olarak diyosan agizlarini yaralamayacak slikon kaşık , mama önlüğü,mama sandalyesi.Yiyecek dersen önce yoğurtla baslayabilirsin 3 gün kuraliyla sabah kahvaltilarina da yumurtanin sarisiyla oda 3 gun kuraliyla daha sonra yavas yavas corbalara gecersin.Sebzelerden havuc,patates,karnibahar,kabak buharda yada suda haslayip catalla ezip tadimlara baslayabilirsin.önce sebze tadimi yap sonra da meyve
(30 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumunuZ için. Mesela 3gün yumurta sarısından sonra tekrar bi daha ne zaman yumurta sarısı verebilirim . İlk tek öğün mü yapıyoruz.
(156 puan) tarafından
Rica ederim.3 gün az vereceksin ki alerjisi var mi yok mu onu test etmek icin.Zaten 3 gün kurali inteenette yazarsan cikar nasil oldugu .Eğer alerjisi yoksa her sabah kahvaltisin da 1 yumurtanin sadece sarisini yedirebilirsin
(30 puan) tarafından
Tamamdır bakacağım;)
(156 puan) tarafından
Bebeğine kabak tadımı yaptıracaksın. Öncelikle bu gıdayı hiçbir başka gıda ile karıştırmadan bebeğine sunman gerekiyor. Tadıma kabak püresi ile başladığını varsayalım.Bebeğine bu ek gıdayı 3 gün aynı şekilde vermeye devam ederek vücudunda alerjik herhangi bir reaksiyon olup olmadığını gözlemleyeceksin.İlk gün 3 çay kaşığı, reaksiyon yoksa 2. gün 5 çay kaşığı, 3. gün ise 7 çay kaşığı şeklinde artırarak ilerleyebilirsin. Eğer herhangi bir sorun oluşturmadıysa 3 günün sonunda kabağı güvenli gıda sayabilir ve yeni bir gıdanın tadımına aynı şekilde başlayabilirsin.3 gün kuralı uygulayıp bebeğinin alerji geliştirmediği gıdaları karıştırarak sunabilirsin.

Şöyle yaziyo :)ona göre hareket edersin
-Reklam-
0 oy
(58 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Sana doktorumun verdiği tavsiye ve yemek listesini atayım ben de yeni başladım 

image

image

(1,837 puan) tarafından
Hangi meyveler kaç yaşa kadar yasak okunmuyor
Profil image (106 puan) tarafından
Hiç okunmuyor ki cnm ya
(30 puan) tarafından
Teşekkürler çocuk doktorumu listeyi veren acaba. Biraz zor okunuyor
0 oy
(58 puan) tarafından

Liste okunmuyor diye yakından 4 seferde atıyorum umarım işinize yarar 

image

image

image

image

(30 puan) tarafından
Elinize sağlık

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 524 göst.
0 oy
4 cevap 329 göst.
0 oy
4 cevap 351 göst.
0 oy
3 cevap 241 göst.
...