0 oy
189 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (523 puan) tarafından
Konu sabitlenirse çok memnun olurum benim gibi bu konu aklına takılan anneler mutlaka vardır :) sadece anne sütü alan bebeklerde ek gıdaya nasıl başlıyorsunuz ne zaman emzirip ne zaman ek gıda veriyorsunuz gün içinde ? Yoğurt ile başlayacağım inşallah yoğurdu günlük mu mayaliyorsunuz ne marka kullanıyorsunuz sütü mayasını yoksa haftalık mi mayalayip veriyorsunuz ? Bir de cam rendem var onu nasıl kullanabilirim eşim de süzgeçli emzikler oluyor ya ondan almış onu nasıl kullanabilirim ? Ve günde yoğurt sebze falan kaç kaşık vermeliyim yoğurda sebzeye hep zeytinyağı eklemeli miyim ? Aklımda hep bu sorular tecrübeli anneler başlamama yardım eder misiniz ?:) 

2 Cevaplar

0 oy
Profil image (587 puan) tarafından

Öncelikle maşallah bebeğinize de size de güzel anne :)

3 gün kuralı var. En çok tercih edilen ve daha mantıklı olanı bu. Şöyle oluyor. İlk deneyeceğiz besini birinci gün bir çay kaşığı, ikinci gün bir tatlı kaşığı ve üçüncü gün bir yemek kaşığı kadar denetiyorsunuz. Her gün bebeğin durumunu takip ediyorsunuz. Denediği besinin bebekteki etkisini gozluyorsunuz. Eğer bir sorun görmuyorsanız bu besini diğer günlerde de verebilirsiniz demektir. Sonra diğer besine geçip böyle temel besinleri denetiyorsunuz. Burda Şöyle bir tüyo verebiliriz. İlk olarak sebze tercih edilir. Çünkü İlk meyve denetilirse sonra sebzelerin tadını beğenmiyor uyanık bebislerimiz :)  sebzelerde besini tam öldürmeden mümkünse buharda, değilse haslayarak ve ezerek veriyoruz. Cam rendeden yardım alabilirsiniz. Benim çok uygun aletim yoktu. Bu kısa dönem için çok alışveriş yapmamıştım. Sebzeleri minicik doğrayıp cezvede az suda haşlayıp ince süzgeçten kaşıkla geçirip veriyordum. Meyveler daha kolay olur cam rende de. Bu tadım dönemidir ve doyumluk değildir asla. Besinlerle tanışıyor ve alerjisi yada farklı bir etkisi olup olmadığına bakıyorsunuz sadece. O yüzden zeytin yağı, sut gibi şeylerle karıştırmayın derim. Onlar sonraki aşama. Tadım dönemi yaklaşık 6 aya yakın sürüyor zaten. 

Meyve suzgecleri çok kullanışlı. Ama biraz tanecik gecirebiliyor. Onu da bi sonraki aşamada tercih edebilirsiniz 

Yoğurt yapmak konusunda ben sınıfta kaldım. Çok beceremedim. Yapabilirseniz günlük en iyisi tabi.

Şimdiden hayırlı olsun:)

(523 puan) tarafından
Yoğurdu peki napiyosun canım çok tşk ederim açıklanan için hazır mı aliyorsun bende mayalayamiyorum
(5 puan) tarafından
Hazir yoğurt versek ne olur acaba ben daha vermedim canım
Profil image (587 puan) tarafından
İlk zamanlar anneme yaptırıyorum ama büyüdükçe hazır yoğurt vermeye başladım
-Reklam-
0 oy
(943 puan) tarafından
Öncelikle merhabalar , sebzeler ile başladık biz doktorumuz yoğurdu en sona bırakalım acele etmeyelim dedi üç gün aynı sebzeyi veriyorum ama doktorumuz bir çay kaşığı bir tatlı kaşığı şeklinde değil el gıda ile doymaz ise anne sütü yine doymazsa mama ver dedi o yüzden çay kaşığı veya tatlı kaşığı şeklinde değil  normal yediriyorum yediği kadar.. zeytinyağı koyabilirsiniz mamayada koyuyordum şimdi ek gıdayada koyuyorum piştikten sonra buharda pişirici var onda yapıyorum pişince zeytinyağı koyuyorum çatalla püre haline getiriyorum.. sebzeler ,çorba , meyveler ve yoğurt olarak devam edeceğim..meyve filesini diş kaşımak amaçlı da kullanabilirsiniz soğuk bir meyve koyarak içine , cam rende çok güzel oluyor meyveleri onda rahatça rendeleyebilirsiniz , günde bir veya iki kez ek gıda veriyorum alerjisi var mı Yok mu ona bakıyorum takip ediyorum verdiğim sebzeleri not alıyorum doktorumuz bir kitap verdi zaten bir kitapta ben aldım internetten içinde çok güzel tarifler var 5-24 ay arası bebekler için ondanda bakıyorum fikir ediniyorum bir de bir sebzeyi vermeden önce araştırıyorum verebiliyor muyum yoksa beklemem mi lazım diye ona göre hareket ediyorum yine sorunuz olursa sorabilirsiniz :) doktor onayı almadan başlamayın ama lütfen biz öyle başladık 6,5 aylğız
tarafından
Merhba aldıgınız kıtabı nerden aldınız ve adı nedir
(943 puan) tarafından
İnternet üzerinden aldık bebeğimin beslenme kitabı ismi yoğurt ile ilgili yoğurt makinesi aldık onunla yapmayı denedim bi kendim için çok güzel oldu içinde kavanozları var ve tarih işaretleyebiliyorsun ay sonunda bebeğim içindr yapacağım ilk defa yaptım ama ben ev yoğurdu sevmem ama bunu sevdim ilginç olarak :)
(523 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım açıklanan için yoğurdu günlük mu yapiyosunuz
(943 puan) tarafından
İki günde bitti kendim yedim zaten o gün yaptım akşam dolaba koydum ertesi gün yedim 8 saatte mayalandı yavaş yavaş dolaba koydum akşam ertesi güne 4 kavanoz yoğurt hazırdı :) bebeğimin yetmediğini ben yerim taze yaparım zor değil zaten :) rica ederim :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 469 göst.
17 Mart 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Merve Btr (685 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 629 göst.
3 Ocak 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Seldnr (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 122 göst.
26 Ekim 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde sevilaytunen (178 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 149 göst.
9 Haziran 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde S.u. (46 puan) tarafından soruldu
...