0 oy
258 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (137 puan) tarafından
Kızım 4ay 10 günlük dünden beri göğüslerim daha yumuşak kızım en fazla 5 dakika emiyor kendi bırakıyor daha da almıyor ama 2 akşamdır gece uykusuna geçmeden önce tek göğsümü emdikten sonra mızmızlanıyor diğer göğsümü teklif ediyorum onu da emiyor her iki göğsümü de boşaltıyor normal de bi tanesini emerdi midesi mi büyüdü sütüm mü azalıyor sizce? 
Bebek Ayı 4+10

4 Cevaplar

+1 oy
(133 puan) tarafından
Bende şurda bekleyim aynı durumdayım
(475 puan) tarafından
Bende bekleyeyim burda oğlum 4 ay 10 günlük tamamen beslenmeyi bıraktı burundan midesine hortumla besliyorum
-Reklam-
+1 oy
(42 puan) tarafından
Göğüsler terbiye oluyor bi zamandan sonra korkma benimde öyleydi. Doktorum sürekli emzirmeye devam etmemi söylemişti birde bebeklerimiz de büyüyor artık emme süresinin kısalması normal tabii gelişimi iyiyse 
+1 oy
(9 puan) tarafından
Artık daha kısa süre emip doyması çok normal çünkü çene kasları güçlendi. Göğüsler büyüdüğü için bi süre sonra sertleşmiyor zaten. Doymadığını düşünüyorsan sağlık ocağında kilosuna baktırıp gelişiminin normal olup olmadığını sütün yetip yetmediğini öğrenebilirsin. 4 ayını doldurduğu için eğer kilo alımı yavaşladıysa ek gıdaya başlaması önerilebiliyor. Doktor yada ebe tavsiyesiyle çorba yada kaşık maması verebilirsin, bu arada sütün birikir. Asla doymuyorsa diye biberonla mamaya başlama yoksa meme reddi yaşarsın. Bol su içip bol bol emzirirsen zaten bebeğine yeterli süt salımı gerçekleşir. Sütüm yetmiyor diye kendini üzmemek en önemlisi. Umarım yardımcı olabilmişimdir çünkü bende göğüslerim yumuşadı diye çok üzülüp bebeğim doymuyor diye düşünüp çok zor bi dönem yaşamıştım. Önemli olan bilinçli  davranmak çünkü bu dönem geçici ve önemli olan senin kafa olarak rahat olabilmen. 
+1 oy
(122 puan) tarafından
Gögüsler terbiye oluyo yumşuyor sütünüz vardır. 4. ay atak haftası oluyo. İştahları artar veya azalır. Mızmızlanırlar. Bol bol sevgi ilgi göstereceksiniz. 
(122 puan) tarafından
Gelişimini sağlık ocağında kontrol ettirin daha iyi anlaşılır

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 837 göst.
17 Ocak 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde AliBatınımm (839 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 230 göst.
8 Aralık 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Narincan (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 125 göst.
24 Kasım 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kuzey_yıldızı (213 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 217 göst.
...