0 oy
526 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (61 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bebeğim 124 günlük.23 Eylül de doğdu. Henüz yatakta dönmeye başlamadı. Yüz üstü pozisyonlardan da son zamanlara hoşlanmıyor. Destekli oturmaya başladık. Sizde durumlar nasıl? Bir de bu sıralar kusmalar arttı emzirdikten 1 saat sonra bile kusma olabiliyor bunu yaşayan var mı aranızda?
Bebek Ayı 4

5 Cevaplar

0 oy
(20 puan) tarafından
Benim oğlum 3 aylıkken yüzüstü dönmeye başlamıştı ama her bebek farklıdır canım yüzüstü vakit geçirmek için önüne eğlenceli oyuncak veya aktivite ürünleri koyarsan rahat edersin :))
(335 puan) tarafından
Benim kızda 13 eylül de doğdu. Aynı şekilde yüzüstü durmatı sevmiyor. Oyuncaklara da pek ilgili değil
(61 puan) tarafından
Teşekkür ederim öyle yapmaya çalışıyorum oyuncak ayna falan ilgisini çeken seyleri kullanıyorum. :)
(61 puan) tarafından
Benim kız oyun halısında birkaç dk duruyor kucağımda da oyun oynatiyorum destekli oturtup eline oyuncak vermeye başladım ama favori oyunu kucakta evi gezinmek.
(20 puan) tarafından
Kendi henüz gezemediği için öyle yapıyor :)) ilerde kendisi gezer inşaAllah
-Reklam-
0 oy
Profil image (955 puan) tarafından
21 eylül doğumlu oğlum. Yan yatırrığımda dönüyor ama kendisi dönemiyor. Sürekli konuşmaya çalışıyor bi hece keşfediyor sabahtan akşaöa kadar onu diyor ☺️ hauhauhau ☺️☺️flan destekli 3 aylıktn beri oturuyoz .kusması az fazla emince süt kusuyor sadece günde 3 kere flan peynir kesiği kusuyır genelde babasına kusuyor ☺️☺️
(61 puan) tarafından
:))) maşallah ona
0 oy
(319 puan) tarafından
Benim bebeğim de 23 Eylül'de doğdu. Yatakta dönmüyor ancak bebeğim yüzüstü yatmayı çok seviyor hatta sürekli yüzüstü uyuyor. Geceleri koyduğum yerde bulamıyorum uyandığımda ya sağda ya solda ya da yukarıda buluyorum. Uyurken epey hareketli. Dizleri ile ilerliyor. Aynı şekilde uyanıkken de yüzüstü koyduğumda ileri doğru gidebiliyor. Emekleme öncesi antrenman gibi diyebiliriz :) Onun dışında oturtmaya başlamadım henüz bu ay destekli bir şekilde oturtmaya başlıcam. Ben yardım ettiğimde dönüyor ancak yardımsız henüz dönemiyor bence normal yeni yeni başlayacaklar. Oyun halısında yatırıyorum gün içinde, orada vakit geçirmekten hoşlanıyor. Elini oyuncaklara rastgele atıyor, oyuncaklar sallanınca da onları izliyor. Çıngırak veriyorum eline bol bol. Dişlikli çıngırağı ağzına götürmeyi keşfetti onu ağzına götürüp duruyor. Işıklı oyuncaklarına uzanmaya çalışıyor. Bol bol konuşup, kitap okuyup, resimli kartlara bakıyoruz. Biz konuşurken sürekli cevap veriyor bir de :) Agular gugular ve yeni birçok ses, çığlıklar eklendi. Kusmalar da arttı diyebilirim. Elini sürekli ağzına soktuğu için midesini kaldırıyor sonra da kusuyor.
0 oy
(579 puan) tarafından
Bizde 15 Eylül bebeğiyiz dönmeye meğilli ama hep ana kucağında yatırıyodum orda da dönemiyo bugünden itibaren yerde yatırıyorum yerde kendi kendine dönmeye başlar, yüz üstü bi kaç dk durabiliyo yoruluyo bende fazla bekletmiyorum çok ta ısrar etmiyorum kendi haline bıraktım her bebek aynı değil biraz daha zamanı var 
(579 puan) tarafından
Oturtmak için erken değil mi
0 oy
(13 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Bizde 24 Eylül doğumluyuz. Henüz dönmüyor yüzüstü yatmayı da sevmiyor oyuncaga pek ilgisi yok ama yavaş yavas kavramaya başladı çabuk sıkılıyor varsa yoksa kucakta evi gezdir beni diyor  bana gelişimi yavaş geliyor ama geç olsun güç olmasın diyorum çokta inceleyince kendimi yıpratıp bebeğime yansıtıyorum. Rahat olmak gerekiyor herşey vakti gelince  kendine özel olarak yaşanacak zaten
(61 puan) tarafından
Gelişim dediğimiz şey zaten birkaç şeyi geç yapıyor o zaman gerilik vardır diye basite indirgenecek, moral bozacak bir durum değil motor becerilerden bir ikisi geridir ama sosyal becerilerde bulunduğu ayın çok üstündedir. Dönmesi gecikti, yüzüstü pozisyonda durmak istemiyor diye etiketlemek zaten uygun olmaz. Zaman zaman ilgileri de değişiyor ben kendi kızımda yaşadım. Bu ara biraz daha yüzüstü yaptırıyorum (1-2 dk) ama evde hep kucakta desem yeridir ve kollarım kopuyor diyebilirim.

İlgili sorular

...