0 oy
436 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (185 puan) tarafından
6 aylık olduk ek gıdaya başlayabilirsin dedi dr.muz tadimlara başladık. Ek gıdaya geçen anneler gun boyu neler yapıyorsunuz bir örnek verseniz :))
Bebek Ayı 6

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bende yarın baslicam bakalım alerjik bebeğim naasik olcak bilmiyorum ins sever bal kabağı haşlayıp vercm ilk 
-Reklam-
0 oy
(929 puan) tarafından
İki evladımda da sebze ile başladık. Patates kabak havuç bal kabağı sırasıyla üçer gün deneyerek verdim. Bi parmak boğumu kadar haşladım ilk seferlerinde. Çatalla ezdim sütümden sıktım. Sonra ikisini karuştırup verdim bi süre devam edince zaten 7.ayına giriyor o zaman da iyi haşlanmış yumurta sarısına başladık. Yine sütle açtm. Peynirl denedim sonra ikisi karışım ve ilerlediköe tek tek vermeye başladım. Böylelikle günde öğün oluyor. Ama öğün deyince doyumluk olmuyor bunlar tabii. 9aydan sonra üç öğüne döndük. 

Sabah ilk uyandıgında meme uyku öğün uyku meme. Şeklinde drvam ettik. Heycanlandığınızı biliyorum ama inanın öyle heyecanli bi şey değil. Çok fazla israf olacak yemiyor diye strese girmeyin 
(185 puan) tarafından
Meme+mama ilerliyoruz gece boyunca emiyor sabah kalkınca mama uyuyup uyanıyor kahvaltı maması veriyorum üstüne emiyor öğlen sebze denemeleri arada emiyor yine sonra meyve deniyoruz :) uyurken de gece maması veriyorum
0 oy
(1,025 puan) tarafından
Önce sebzeleri tattık. Meyveyle başlayınca sebzeleri reddedebilir bebeğin. Ben iki gün denedim. Hiç alerji belirtisi olmadi. Zaten alerjik bebek anne sütü alırken de kendini belli ediyor. Havuç, kabak, patates, karnabahar,brokoli, balkabağı, kereviz denedik. Sonra meyveler... Şimdi 7.5 aylık. Sabah yumurta sarısı, labne peynir, keçiboynuzu pekmezi, zeytin, domates ve salatalık veriyorum. Öğlen yoğurt, ikindi meyve( cam rendede rendeliyorum) ve dövülmüş ceviz, akşam da protein ve çorba veriyorum. Porsiyonlarimiz her öğün için bir çay bardağı kadar. Gece gündüz her istediğinde de emziriyorum.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 420 göst.
15 Kasım 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Mrvss (320 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 490 göst.
0 oy
6 cevap 273 göst.
0 oy
3 cevap 309 göst.
...