0 oy
500 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (608 puan) tarafından

2 yasinda kizim rota oldu.. hastaneden eve gönderdiler ilac yazdi pratisyen hekim.. 5 aylik cocugum var ayni odada yatıyoruz suan... bulasma riski ne kadar yüksek... hava yoluyla bulasir mi..

 Kızım sürekli yatiyor :(

Hastaneden yatmadan tedavi olur mu ? Iki cocugumla nasil yaparim bilmiyorum emziriyorum kızımı hastanede nasil birakacam...

5 Cevaplar

0 oy
(338 puan) tarafından
Bi bilgim yok ama okuyunca çok üzüldüm. Bebeğim ishal olduğunda yatıracaklarda büyük oğlumda ayrı kalıcam diye çok üzülmüştüm. Sizi anlıyorum. İnşallah büyüğü şifaya kavuşur, küçüğe de inşallah geçmez. Çok geçmiş olsun 
(608 puan) tarafından
Cok tesekkur ederim.. :( suan kızım hastanede yatıyor anneannesi yaninda kalıyor mecbur :(
-Reklam-
0 oy
(1,726 puan) tarafından
Havadan temas etti herhangi bir eşyadan bulaşır ağızdan dikkat edin rota aşısı yaptirmismiydinizbu arada çok geçmiş olsun 
(168 puan) tarafından
Havadan değil dışkı ile temaslarda ellerin temiz yikanmamasi diakinin bulaştığı yerlerde hikyenin saglanmayip ellere veya baska malzemelere gidalara bulasmasi bulasi alan  bu el ,gida veya baska urunlerin  baska birinin agiz temasi yasamasinile agiz yolu ile bulasir.
Diskidan agiza yani o sebeple virusu alan kisinin diskilama sonrasi hijyeni saglanmali ve diskiladigi ortam sonrakilerin kullanimi icin hijyenik tutulmali.
(608 puan) tarafından
Tuvaleti ayrıydı zaten.. simdi kızım hastanede yatiyor... benim ablam ve çocukları bizdeler şuan cok korkuyorum onlarada bulaşırsa diye.. etrafa cok kusuyordu cunku ama temizledik
0 oy
(49 puan) tarafından

Rota Virüsü Nasıl Bulaşır?

Rota virüsü enfekte olan bir kişinin dışkısında ilk belirtilerin ortaya çıkmasından birkaç gün önce ve semptomlar azaldıktan sonrasında da 10 güne kadar bulunur.

Virüs bu süre zarfında enfekte olmuş kişinin semptomları olmasa bile elden ağza temas yoluyla kolayca başkalarına bulaşır. 

Eğer bir bireyde rota virüsü varsa ve tuvaleti kullandıktan sonra ellerini yıkamıyorsa, ya da bir çocuğun rota virüsü varsa ve örneğin bezini değiştirdikten ya da tuvaleti kullanmasına yardımcı olduktan her ikisinin de elleri yıkanmadıysa virüs hazırlanan besinler, oyuncaklar, mutfak eşyaları, kapı kulpları kitaplar, uzaktan kumandalar, gözlükler veya kıyafetler gibi dokunulan hemen her şeye virüsü bulaştırabilir.

Başka bir kişi bireyin yıkanmamış ellerine veya kontamine bir nesneye dokunursa ve ardından kendi ağzına dokunursa, enfekte olabilir. Enfekte olmuş yüzeyler dezenfekte edilmezse virüs haftalarca bulaşıcı kalabilir.

Rota virüsünün farklı alt türleri olmasından dolayı aşı olma durumunda bile enfekte olmak mümkündür. Ancak aşı sonrası enfeksiyonlar veya tekrarlayan enfeksiyonlar daha az şiddetli görülür.

0 oy
(180 puan) tarafından
Cok üzüldum allah sifa versin yardim etsin insallah 

. Moralini yuksek tut en fazla bir hafta sonraya hic bisey kalmiyor 
(608 puan) tarafından
Insallah canm suan hastanede yatiyor ben yaninda kalamiyorum anneannesi yaninda.. rotayla birlikte bogaz enfeksiyonuda geciriyor cok kotu oksuruyor atesi hic inmiyor
0 oy
(8,819 puan) tarafından
Rotavirüs havadan bulaşmaz, dışkıdan bulaşır. Hasta olan çocuğunuzun poposuna dokunduğunuzda küçüğe dokunmadan ellerinizi çok çok iyi yıkamanız lazım. Hasta olan çocuğun ellerini de temiz tutmanız lazım, poposunu eller, elini kendisinin veya kardeşinin ağzına götürür öyle bulaşır. 
(608 puan) tarafından
Cocuk yataktan kalkamiyordu ki garibimm surekli uyuyordu kusmak icin uyaniyordu geri uyuyordu... kızımın kendi tuavleti var tuvaletini yaptiktan sonra ellemez orayi bliyorm ben hep silerim... 4 gun oldu hastanede yatiyor suan hic bi temasım yok

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 605 göst.
27 Nisan 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde dilek idil (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 586 göst.
23 Nisan 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde K. Tuna'nın annesi (383 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 970 göst.
30 Ocak 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Cicek.29 (608 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 250 göst.
9 Kasım 2021 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Mihrapmalik (278 puan) tarafından soruldu
...