0 oy
256 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (1 puan) tarafından
Kizlar 1 ay önce doğum yaptım sütüm cok iyi geliyo ve yetiyodu üşütüp ateşli hastalik gecirdim sol göğsüm tikandı 3  5  damla süt anca geliyor sağ göğsümde sağarken batma acı sızlama hissediyorum tam sağamıyorum resmen acı cekiyorum emziremiyorum da göğüs uçlarım çatladı sağıp vermeye calisiyorum ama boyle biseyle karşı karşıyayım başına gelen var mı yada ne yapabilirim bunun icin ? 
Bebek Ayı 1 ay

5 Cevaplar

+1 oy
(6 puan) tarafından
İduşa gir socak suyla masaj yap göğüsüne sicak havlu koy kalın şeyler giy bolca, su iç zeytin yağı varsa göğüs ucuna sür hem sütün gelir hem ağrın gider bol şeyler giy sütyen büstiyer veya yarım atlet kulanma bi süre yan yatmaya çalış. 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kuzum evin sıcaksa her gün sıcak duş al ben üşendiğim için küçük havluyu ütü ile ısıtıp giguslerime 10 dk koyuyordum kanalları açıyor acını alıyor her gün yap ama
0 oy
(64 puan) tarafından
Geçmiş olsun canm benmde göğüs uclarm yaraydi korkarak az az emziriyorum süt düğümlenmesi olmuştum mastit lahana yaprağını dolaba koydum yikadm soğuk soğuk göğsüne koydum baya terletti gogsume çok şükür hemen geçti ins sanada sif olur ❣️
0 oy
(761 puan) tarafından
Ben çok çektim kanal tıkanıklığından 4 ay olacak hala zaman zaman tıkanıyor.  Öncelikle sıcak bir düş al duştayken sagmaya çalış.  Duştan çıkınca bebeğini emzirirken masaj yap. Kalan sütü yine sağanak boşalt. Titreşimli bir makine varsa masaj aleti gibi önce onunla titreşim yap göğsüne. Bol bol emzir kalanı sağ. 
0 oy
(761 puan) tarafından
Aciyor canın yanıyor biliyorum ama tek çözüm sağmak ve emzirmek. Yoksa mastite cevirenilir

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 326 göst.
0 oy
7 cevap 765 göst.
0 oy
6 cevap 188 göst.
...