0 oy
451 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (161 puan) tarafından
Merhaaba arkadaşlar bebeğim haftaya 4 aylık olacak inşallah. Son zamanlarda emmiyor beni hatta bugün neredeyse hiç emmedi. Doktora yazım ama optipro vermemi söyledi yinede memeyi reddetmemesi için hangi biberonla kaç ölçek ve günde kaç defa vermeliyim bilgilendirir misiniz 

8 Cevaplar

+1 oy
(319 puan) tarafından
Benim kızım 50 günlükten beri hem mama içiyor hem meme emiyor. Philips avent biberon kullanıyoruz. Şu anda 4 aylık günde 6 kere 120cc içiyor. 60cc ile başladık ancak 120ye kadar gelebildik. Hatta bazen 120yi bile bitirmiyor, fazla geliyor, içmek istemiyor. Bir yandan anne sütü de alıyor o yüzden hâlâ mama içen bebeklere oranla az mama tüketiyor olabilir. Siz de bence 90cc ile başlayın. Hem emzirip hem mama verme gibi düşünceniz varsa eğer az cc ile başlamak en iyisi. Çünkü çok cc ile başlarsanız karnı doyacak ve sizi emme ihtiyacı hissetmeyecektir. Mama vermeden önce mutlaka emzirin ondan sonra mama verin. Ben hep öyle yaptım doktorumun önerisiyle ki mama sadece ek olarak kalsın. Şimdi kızım alıştı beni emmeden mama içmeyi reddediyor. Uykudan önce ve sonra hep emmek istiyor. Meme reddi yaşamamamız açısından bu şekilde ilerlemek iyi oldu. Mamanın nasıl yapılacağı da aldığınız mamanın üzerini okursanız eğer detaylı bir şekilde yazıyor. Mamalar kaynamış su ile yapılıyor. Kaynamış ve mamanın üzerinde belirtilen dereceye düşmüş su ile mamayı hazırlayabilirsiniz. Biz doğumdan önce lazım olacağını düşünüp yemek termometresi aldık, mamayı hazırlamadan önce yeterli sıcaklıkta olup olmadığını kontrol ediyoruz. Mama suyunu da kaynattıktan sonra termosa koyuyorum ki her mama yapışımda ısınmasını beklemeyeyim.
(161 puan) tarafından
Coook teşekkür ederim vakit ayırıp bu kadar detaylı bilgi verdiginiz için
-Reklam-
0 oy
(490 puan) tarafından
Benim kızım şuan 69 günlük günde 5 kere 90 cc veriyorum. Bence senin bebeğin 4 ayliksa 180 cc ile başla eğer fazla gelirse düşürürsün. Benim doktorum 120 cc yani 4 ölçek ile başla dedi bebeğime fazla geldi 3 ölçek devam ediyorum.
(161 puan) tarafından
Nasıl yapılıyor peki mama bide beni de emmesini istiyorum red olmaması için nasıl biberon kullanmalıyım
(490 puan) tarafından
Biberon üzerinde 1-2-3 yazıyor ya her sayıda bir ölçek mama koyucaksin. Bence biberonla alakası yok. Benim kızım wee baby kullanıyor ben biberon tutmaz diye ucuz bisiler almıştım. Meme reddi olmadı. Ilk önce emzir sonra mamayı ver. Ben mamayı hazırlıyorum. Emzirip sonra mamayı veriyorum. Sorun olmadı şimdiye kadar hiç.
0 oy
(44 puan) tarafından
Her 30 cc için 1 ölçek benim oğlumda 5 aylık olacak 200 cc 6 ölçek yapacağım artık. 4 ay boyunca da 160 cc 5 ölçek yedirdim ama benimki sadece mama ile besleniyor. 
(44 puan) tarafından
Biberon içinde lansinoh markayı öneririm uç kısmı çok yumuşak anne memesi gibi aynı.
(161 puan) tarafından
Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için
0 oy
(1,726 puan) tarafından
Meme reddi olmasını istemiyorsanız avent biberon almanızı tavsiye ederim 
(161 puan) tarafından
Teşekkür ederim saolun
0 oy
(800 puan) tarafından
120 ml ile baslayabilirsin (4 ölçek) bebeğini gözlemle doymadigini düşünürsen biraz daha verirsin. Doymussa ve fazla gelmişse bunu da anlarsın. Her bebek kendine özgü. Bazilari iştahlı bazıları değil, bu beslenme zaman araliklari da kendine özgü oluyor. Doktorum bebeğini gözlemle ona göre besle diyor
(161 puan) tarafından
Teşekkür ederim çok saolun
0 oy
(8,819 puan) tarafından

Nuk, Avent ve Lansinoh biberon kullanmış biri olarak Lansinoh Natural Wave yavaş akışlı biberon kullanmanızı öneririm. Mama miktarını kilosuna göre ayarlamanız lazım, kilosunu 20 ile çarparsanız 3 saatte bir içmesi gereken miktarı bulursunuz. Örneğin bebeğiniz 7 kilo ise 3 saatte bir 140 cc yani yaklaşık 4 ölçek mama içebilir. Her 30 cc suya 1 ölçek mama kullanmalısınız, emzirmeden önce mamayı hazırlayıp yanınıza alın, önce iki göğsü de emzirip sonra üstüne biberonu verin. Önce emzirmeden biberon verirseniz göğüsleriniz uyarılmadığı için sütünüz azalır. 

Yalnız bebeğiniz 4.aya giriyorsa meme reddi nedeni 4.ay atağı olabilir, bu durumda muhtemelen mamaları da içmez ya da yarım bırakır. Atak döneminde meme reddi biberon reddi uykuya direnme sürekli kucakta gezmek isteme gibi değişiklikler oluyor. Biz o dönemde neredeyse mamaların yarıdan fazlasını lavaboya dökerdik. Atak dönemi bitince meme ve biberon reddi bitip iştahı eskisinden de çok oluyor.
(161 puan) tarafından
Aslında uzun süredir çok emmiyor beni fakat son iki gundur daha da azaldı emmesi kucakta vs denedim ama maalesef daha öncede yaşadım meme reddi asmistik ama bu sefer daha zor oluyor
(8,819 puan) tarafından
Evet, 4.ay ve 8.ay atakları en zor atak dönemleridir, Allah yardımcınız olsun
(161 puan) tarafından
Teşekkür ederim saolun
0 oy
Profil image (77 puan) tarafından
Merhaba,

Her formula mama kutusunun arkasında yazar ve genelde 30ml için mamanın kendi kaşığı ile 1 ölçek koyulur.. benim bebeğim her 3 saatte 120ml içiyordu. Bu aradaki süreyi ve ml hesabını sen bebeğinin iştahına göre yapmalısın. 120yi bitirip hala içmek istiyorsa 150yi dene, 120yi bitiremiyor ise israf olmasın diye bitiremediği kadar daha az hazırla derim.. biberon olarak lansinoh kullanıyorum meme + mama şeklinde gidiyoruz.. ilk gün verdim biberonu ben çok memnunum çünkü memeye daha çok benziyor bence diğer biberonlara göre. Hiç red yaşamadık ama tek sıkıntı genel olarak şu: memenin akış şiddeti değişiyor emzirirken.. biberonda ise hep aynı. Benimki biberondaki gibi sabit bir akış seviyesi seviyor.. sütün bir süreçten sonra azalması hoşuna gitmiyor.
(161 puan) tarafından
Mutlaka önerilerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim
0 oy
(321 puan) tarafından
Önceden kaynatıp ilitilmis suyu biberona köy diyelim ki 120 ml su koydun 4 ölçek içine mama koy( 30 ml=1 ölçek) ağzını kapatıp karıştır ama hızlı karıştırma ki köpük olmasın ve sana tavsiyem içine bı çay kaşığı yada y.c.kasigi zeytinyağı köy kabızlık olmaması için.
(321 puan) tarafından
Bu arada tomme tippe biberon var gelişmiş anti kolik yeşil olanı çok güzel gazı da azaltıyor .

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 583 göst.
25 Ocak 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Eses26 (247 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 106 göst.
5 Kasım 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Daisy2503 (448 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 347 göst.
...