0 oy
343 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (718 puan) tarafından
Merhaba sevgili anneler bebeğim 2 aylık oldu. Bu konuda sorulmuş çok şey var ama hala kafam karışık. İlk çocuğumu önerilen gibi 3 saatte bir uyandırıp besledim ilk 3 ay ki o zamanki doktorumuz da bunu söylemişti ve daha sonra 2 yaşına kadar gece uykuları bozuk gitti. Şimdi bu kızımı 33 günlükten beri uyandırmıyorum nasıl alışırsa öyle gitsin diye, şimdiki doktorumuzun da tavsiyesi ile, ama bu gece 1 den 8.30 a kadar uyumuş biraz fazla oldu sanki? Siz ne düşünüyorsunuz, bu konuda deneyiminiz var mı? Bu arada kilo alımı çok iyi o yönden sorun yok çok şükür.

10 Cevaplar

0 oy
(523 puan) tarafından
Canım valla uyusun şuan 5 aylık her saat uyuyor massallah gelişimi iyiyse uyusun uykuyada ihtiyacı var gece 4den beri ayakta olarak değil 7-8 10 saat uyusa ellemem gelişimi iyiyse :)
-Reklam-
0 oy
(92 puan) tarafından
Bende 1. Ayından sonra kilo alımı da iyi olunca uyandırıp emzirmeyi bıraktım doktor tavsiyesi ile.kizim şuan 4 aylık hiç bir sorun yok acıkınca uyanıyor zaten.
0 oy
(852 puan) tarafından
Canım benim doktorum uyandırma dedi 30 günlükten sonra uyandırmadım kendisi uyandı ama takip et belli süreyi geçmesin dedi mesela kızım 90 günlük şu an ama bana bunu söylediği zaman 2.5 aylıktı 5 saate kadar uyuyabilir 5 saati geçerse al uykusunda emzir demişti sen de 4 saati geçirme bence 2 aylık olmuş eğer sürekli uyandırırsan vücutları alarm gibi oluyor sürekli o şekilde uyanıyorlar maalesef 
0 oy
(111 puan) tarafından
Benim de bebeğim 2 aylık gece emzirip uyutuyorum ben de uyuyorum. 3-4 saat sonrası için alarm kuruyorum kalkıp emziriyorum
0 oy
(114 puan) tarafından

Benimki haftaya 2 aylık olucak gündüz 3 defa uyur bizim yatacagimiz saatte kalkar 11-12 gibi o zaman doyururum uyumaz 2-3 saat tekrar yedirir öyle yatiririm sabah 8 buçuk gibi kalkar bebekler acıkınca duramaz zaten sarılık zamanında hep kaldırdım sonra 1 ayını doldurduktan sonra bıraktım kaldırmayı bi defa 1'de doyurup yatirmistim sabah 8 buçukta kalktım korktum ay çocuk açlıktan gitti diye baktım gözleri fal taşı gibi uyanmış öyle etrafa bakıyodu kucağıma alınca biraz mıkırdandı yeni yeni acıkmıştı :Dmideleri hemen boşalmaz gündüz çok güzel beslenmişse gece bişey olmaz kalkmasa da

0 oy
(219 puan) tarafından
O kadar saat bence fazla sen yine de süt ver kan şekeri düşer en azından bi iki ay uyandır 3-4 saatte bir emzir
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Eğer kilo alımı iyi ise hiç sorun değil bırak uyusun
0 oy
(121 puan) tarafından
Benimki iki aylık bir aydan sonra kendi haline bıraktım dört beş saat uyudugu oluyor bazen ebeye sordum üç saatten sonra kaldır emzir dedi ama ne yapacağımı bilmiyorum bazen uyanmadan emziriyorum gözü kapalı biraz emip uyumaya devam ediyor ama çok çok uzun değilse kaldırma taraftarı değilim 
(718 puan) tarafından
Yani 5 saat civarı ben de kaldırmıyorum açıkçası. Ama bugün biraz fazla oldu galiba.
(121 puan) tarafından
Evet bugünkü fazla olmuş canım
0 oy
(1,406 puan) tarafından
İlk 3 ay alışkanlık edinmez bebekler o kadar uzun saatleri geçtim 2 saatte bir beslemeniz gerek. Bizim gibi uzun saatler açlığa dayanamazlar uyuyor oldukları tok oldukları anlamına gelmiyor kan şekerleri çabuk düşer ve bundan dolayı sürekli uyurlar. Bunun yanında sarılık riski de var ve doğrudan beslenmeyle alakalı. Ben 2 saate bir emziriyordum doktorun kilosu normal gece uyanmazsa uyandırma demesi 3.ayı buldu. 4 buçuk aylık olana kadar gece uykusu düzenliydi atakla beraber bozuldu. 9 aylıkken uyku eğitimi verdim şuan gece uykusu düzenli çok şükür. Yani gece beslemek için uyandırmanız hele de bu kadar küçükken uyandırıyor olmanız uyku düzenini etkilemez, kendi kendine uyumayı bilmemesi uyku bozukluğuna ve sık uyanmaya sebep olur. 
(718 puan) tarafından
"10 günden sonra bebeğin kan şekeri düşmez, uzamış sarılık yoksa sarılık tehlikesi de kalmamıştır." Yalnız bunu bana söyleyen de 25 yıllık bir doktor. Diğer dediklerinize katılıyorum.
(1,406 puan) tarafından
Her doktor farklı yorum yapıyor bu konuda. Yine de bazı şeyleri annelik bilinciyle yapmak lazım benim içim elvermez o kadar saat beslememeye :)
0 oy
(1,339 puan) tarafından
2. Aydan sonra gece beslenmesini bıraktık kendi kalktikca verdim . Şuan 6 aylık nerdeyse kalkmıyor hiç 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 293 göst.
13 Temmuz 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Nisan KC (746 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 439 göst.
0 oy
14 cevap 739 göst.
...