0 oy
243 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1 puan) tarafından
Merhaba kolay gelsin.

Çocuğum 19 aylık ve herhangibir anlamlı kelime kullanmıyor. Vücut dilini kullanıyor. Bisey istediğinde parmagimdan tutup getiriyor gosteriyor bu mu diye sorduğumda istemediği biseyse kafasını sallıyor. Verdiğim komutlara uygun hareket ediyor genelde örn öpim dediğimde yanağını uzatıyor. 3 kuzeni var 3 u de konuşma konusunda özel eğitim kurumuna gidiyor. Bu durum yüzünden evham mi yapıyorum yoksa normal mi bu yüzden size soruyorum. Ne zamana kadar endiselenmemeliyim. 
Bebek Ayı 19

3 Cevaplar

0 oy
(672 puan) tarafından
Tam 19 aylık oğlum.komıt alıyor isteğim söylediğim herşeyi anlıyor yapıyor şarkı sözlerine uygun hareketler yapıyor vücut dilini çok kullanıyor.net kelimesi anne,al,meme,mama.diğerleri mesela araba ya eskiden aaba derdi şşmdi araba sesi çıkarıyor.at diyorum kişniyor ama at demiyor bunun gibi vğcut dili ile herşeyi anlattığı için acaba konuşma gecikir mi ben de zaman zaman endişe ediyorum ama ikizlerim 2 yaşındaydı artık daha ne zaman konuşacaklar dediğimi hatırlıyorum tekntek kelimeleri vardı 2 yaş da.sonra birden sökülmüştü 
(1 puan) tarafından
Anladım inşallah öle olur. Kuzenlerinin sorunu dillerinin dönmemesi en küçüğü 4 yaşında konuşuyorlar ama sanki ağızlarında top varmis gibi. Özel eğitime gidiyorlar. Karşı komşumun ve halamın çocuklarında da aynı sorun var. Yakın çevremde çok olması beni düşündüren kısım. İlginiz için teşekkürler.
-Reklam-
0 oy
(1,371 puan) tarafından
TV çok izletmeyin bol bol konuşun büyük insan gibi, kitap okuyun illa çocuk kitabı olmasına da gerek yok bişeyler okuyun, benim kızım market fişi bile geçse eline okuyormuş gibi bıdı bıdı bişeyler söyler :)  her kelimeyi söyleyebiliyor, yeni cümle kurmaya başlıyoruz artık, 1haftadır anne su bitti, baba işe gitti, anne kalk, baba gel gibi cümleler kuruyoruz i, ama biz 24aylığın içine girdik..

Bebeğiniz anne baba gibi kelimeler söylüyor mu peki? Hiç bir şey söylemiyor ise bi uzmana danışın, ve işaret ettiği şeyleri mesala su mu istiyorsun, arabanı mı istiyorsun die ona söyleyin ki öğrenir yavaş yavaş.

Üst kat komşumun kızı var kızım ile araların da 1yaş var bir kaç aydır konuşmaya başladı ve çoğu şey anlamıyorsun bile çocuktan çocuğa değişir, ama kızım daha net kelime cümleleri anlaşılır söylüyor, ben TV sınırlı izletiyorum izlediğinde eğitici cizği filmler açıyorum, komşum kızına nerdeyse uyanık olduğu sürece hep elinde tablet ve telefon veriyor onu rahat bıraksın die.oda konuşmayı etkiliyor. 
0 oy
(2,021 puan) tarafından
Bizde 19 aylığız hiç mi kelime kullanmıyor en basiti baba dede mama meme vs gibi. Yoksa siz mi çok anlamlı kelimeler bekliyorsunuz. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 337 göst.
17 Aralık 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Talha12345 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 125 göst.
7 Ağustos 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Hilalcik (422 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 278 göst.
2 Haziran 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Burcumehmet (2,048 puan) tarafından soruldu
...