0 oy
275 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (17 puan) tarafından
Merhaba anneler ek gıda geçmeye az kaldı bununla ilgili uygulama kullanan var mı veya kitap uyguluyan
Bebek Ayı 5 aylık

4 Cevaplar

+1 oy
(8,982 puan) tarafından
Aslinda ne kitaba ne de uygulamaya ihtiyaciniz var. 6 aylik oldugunda mevsim sebzelerini, meyvelerini, yogurdu 3 gun kuraliyla verebilirsiniz. Bu asamada tarife ihtiyaciniz yok. Mesela havucla basladiniz diyelim. Havuci az suyla ya da buharda pisirip catalla ezip cok az zeytinyagi ekleyip verebilirsiniz. 3 gun havuc, sonra 3 gun baska sebzeye gecersiniz. İlk aylarda sadece tadim ogunu verseniz yeter. Birlestirmeye gerek yok. Zaten birkac sebze, meyve, yogurttan bittiginde neredeyse 7 aylik oluyor. Yumurta, peynir tadimlari ile devam edip bir kahvalti ogunu eklersiniz. İkinci ogun olarak ayina uygun sebze, meyve tadimina devam edebilirsiniz. 7 aylik oldugunda kiyma ekleyebilirsiniz. 8 aylik olunca sabah kahvalti, aksam uzeri sebze yemegi verebilirsiniz. 9 aylik oldugunda 2 ana 1 ara ogun olabilir. Böyle yavas yavas cogaltarak gidebilirsiniz. Zaman ilerleyip tarife ihtiyaciniz oldugunda instagramda sahverbkr, yiyenbebe var, ilk aklima gelen onlar oldu. Guzel tarifleri var. Baska tarif sayfalari da var. Bunlardan yararlanabilirsiniz.
-Reklam-
0 oy
(48 puan) tarafından
Bende merak ediyorum burda bekliyim 
0 oy
(290 puan) tarafından
0 oy
(34 puan) tarafından
Diyetisten bir arkadaşım gurme bebek tarifleri diye bi uygulama önermişti henüz bende baslamadim ama belki isinizi görür 

Doğru beslenme bebeğinizin sağlıklı büyümesi, gelişmesi ve tüm hayatı boyunca sağlıklı kalabilmesi için hayati önem taşıyor.

EK GIDAYA GEÇİŞ REHBERİ VE DAHA FAZLASI İÇİN ŞİMDİ İNDİR

https://play.google.com/store/apps/details?id=jaquevrosa.bebekmama

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 1,197 göst.
0 oy
4 cevap 433 göst.
0 oy
3 cevap 156 göst.
14 Eylül 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kubra23! (54 puan) tarafından soruldu
...