0 oy
249 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (350 puan) tarafından
iyi akşamlar anneler kızım 7 aylık ve saat başı kalkıyor geçe uykusu sürekli böyle saat başı kalkıyor gündüz uykusu asla yok karnı tok altı temiz hasta değil gazı felanda yok rahat ama yatmıyor anlamadım normalde en fazla 2 kere kalkması gerekirken saat başı kalkıyor niye böyle acaba bebği böyle olan varmı çözüm olarak ne buldunuz bir uyku  düzeni olsun istiyorum artık yoruldum

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Destekli uyuyorsa ondan olabilir. Dişi çıkıyorsa olabilir. Gazı olabilir. Karın ağrısı olabilir. Vs vs
-Reklam-
0 oy
(104 puan) tarafından
Ahhh ahhh inan bir çözüm bulamadim 8 aylık olacak.Karni tok sırtı pek ama saat başı emmek için kalkar.dis desem 4 aydır böyle bilemedim.
(30 puan) tarafından
ayyy beni anlatmışsınız aynı ben ve oğlum 8.5 aylık hala saat başı emmek için kalkıyor emzirmeden uyutmaya kalksam dünyayı başına yıkıyor ağlayarak
(104 puan) tarafından
Gece mama vereyim dedim biberonu ve mamayı kesinlikle kabul etmiyor ağlıyor illa emecek.Belki mama daha uzun süre uyutur diye ama açlık la alakası yok bunun onu anladım yatmadan önce muhallebi felan yiyor ama yinede saat başı kalkıyor.bazen 2 ssat uyur sanki sabaha kadar uyumuşum gibi gelir:)
0 oy
(71 puan) tarafından
Bir yerde okumuştum : (hangi ay dönemi bebekleri hatırlamıyorum) gündüz gördükleri şeyleri yada oynadıkları oyunları uyuduklarında bilinçaltında tekrarlıyor (rüya gibi bir şey sanırım) bu da sürekli uyanmalarına sebep olabiliyormuş.

Ama bence diş. Bizde 7aylığız şuan ve 2dişi çıkarmış olsa da diğerleri bir türlü  çıkamadı, gündüz uykuları yok. Genel olarak huysuz. Yalnız kalıp oynamayı sevmiyor. Emeklemek bile istemiyor. 
0 oy
(12 puan) tarafından
Ben varım :) Hatta sizinkinden biraz daha vahim benim durumum diye düşünüyorum.Bizimki 13 gün sonra 9 aylık olacak nasipse ve kısaca uyku durumumuz şu:

Sabah 9 da uyanıyoruz 11 de bir uyku daha ve bu en fazla 20 dakika 3 gibi tekrar uyku bu yarım saat 40 dakika kadar 6-7 gibi uyuyoruz 15-20 dakika gece uykusuna 9 gibi başlıyoruz uykuya geçmesi 2 buçuk saat ve asıl maraton o zaman başlıyor çünkü sabaha kadar emiyor çenesi yorulupta bırakıyor belki bir iki saat sonra tekrar süt diye bir şey kalmıyor haliyle ama zaten onun derdi de süt değil hem emzik hem uyku arkadaşı olarak kullanıyor iki eliylede sarılıp tuttuğu için bu kanıya vardım :) perişanım yani anlayacağınız bir kaç saat uyku ile idare etmeye çalışıyorum aylardır çözümüm yok maalesef ama sebebini biliyorum bizimki temas bağımlısı sürekli emmek tutmak okşanmak öpülmek istiyor sanırım benim hatam bu şekilde alıştırmış olmalıyım farkında olmadan bu arada gündüz uykularının 3-4 saat olduğu zamanlar sadece yanından kalkmadan benimle uyuduğu zamanlar bu yazı size fayda sağlamaz ama en azından yalnız olmadığınızı bilmenizi sağlar sanırım Allah hepimize kolaylık evlatlarımıza sağlık versin inşallah hayırlı geceler
0 oy
(411 puan) tarafından
Diş çıkarıyor olablir, enfeksiyon olablir, destekli uyuduğundan olablir, emiiyorsa meme istiyordur ondan sık uyanır ilk 1 yıl pek verim beklememek gerekiyor aslında 
0 oy
(249 puan) tarafından
Benim kızımda dördüncü aydan beri böyle şuan sekiz aylık bir çözüm bulamadım. hatta saat başı değil daha bile sık sık kalkıyor ve çözüm bulamadım. Sanırım bebekten bebeğe değişiyor uyumuyolar işte. Bide destekli uyuyan bebek sürekli o desteği ister emmek veya sallanmak. Ona tek çare uyku eğitimi onada para lazım parasız kimden destek alıcaz o eğitimi. Artık bir iki sene kadar idare edicez böyle. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 461 göst.
20 Ocak 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Büşra Çelikkk (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 143 göst.
0 oy
3 cevap 152 göst.
...