0 oy
452 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (77 puan) tarafından
Merhabalar, şu sıralar etrafımda çok fazla arkadaşın bebeğinde rota virüsü tespit ediliyor. Herkese sorduğumda aşı yaptirmadıklarini "aşı olsa da olmasa da virüse yakalanıyor " dedikleri için yaptırmaya gerek duymadiklarinı söylüyorlar. Sorum şu ki aşı yapıldığı halde çocuğunuz bu virüse yakalandı mı? Aşının biir etkisinin olup olmadığını merak ediyorum. Bu arada bahsettiğim çocuklar hep hastaneye yattılar ağır seyretti.

4 Cevaplar

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Rota virus aşısı oldugunda hastalik hafif seyredip hastanelik olmadan atlatiyor. Ancak asisiz hakinde hastanede yogun takip gerektriyor. Aradiki fark bu. Ama bu sirada meme resdi kilo ve istah kaybi daha fazla görülüyor.
(77 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(80 puan) tarafından
Buraya her rotavirüs sorusuna yorum yaptım size şunu söylüyorum paranız mı yok borç yapın ne edin o aşıyı vurdurun biz çok sıkışık oldugumuz için vurdurmadık bide çevremde bu kadar öenmlş Oldugunu söyliyen yoktu olsaydı kolumdaki bileziği bozdurur yapardım o aşıyı kızım yakalandı 8 aylıkken 3 gün boyunca ne gece ne gündüz dogru düzgün uyumadı çocuj acil o bu derken 3 gün boyunca 3 faeklı hastaneye gittim tedavisi yok ilacı yok en son kakasında kan olunca yatış yaptılar ama cocuk o 3 gün de maf oldu 10 hatsnede sıvı takviyesi verildi zaten sadece sıvı takviyesi veriliyor hiç bişey yiyip içmiyor çünkü cocuk ememdiği için sütüm geri gitti hep Bi gögsü bıraktı o 2 haftalık süreç bana 20 yıl gibi geldi 3 kilo verdi şuan 14 aylık olucak daha yeni yebi iştahı düzeldi düzgün yiyor içiyor Allah kimseye yaşatmasın çok zor Bi hastalık şuan paralı parasız hangi aşı varsa vurduruyoruz anlıcagınız Bi çok yıprandık cocuk 8 ay boyunca hiç hasta olmamıştı ilk kez oldu oda köyü oldu bizim için yapın yaptırın tavsiyede bulunun mutlaka 
(77 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Size ve bebeğinize bununla geçmiş olsun Allah daha kötüsünden korusun. Bende aşıyı yaptırdım da etrafta böyle söyleyenler olunca merak etmiştim.
0 oy
(139 puan) tarafından
O etraftakiler profesör zaten her konuda. Cocuklari geçirsin de görelim boyle konusuyorlar mi boş boş. Tövbe yarabbim ya. Ogluma vurduk 3 gun sonra gecirdi aşının canlı aşı olmasindan dolayi. Aşısız olsa ne olurdu acaba? 10 gun surdu ishali. 120 130 bez harcadik o ara sanirim. Şimdi 2.ogluma yaptik, onda bir sey olmadi. Kim soruyorsa mutlaka öneririm. 
(77 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(244 puan) tarafından
Biz rotavirüs aşısı olmuştuk.6 aylıkken rotavirüsü olduk çok hafif atlattık.sadece kusma oldu hastaneye yatmadan atlattık
(77 puan) tarafından
Teşekkür ederim benim de kafama takıldı

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 202 göst.
0 oy
0 cevap 229 göst.
0 oy
9 cevap 1,194 göst.
0 oy
3 cevap 210 göst.
23 Eylül 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Zikra66 (1 puan) tarafından soruldu
...