0 oy
344 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (665 puan) tarafından
Annler kızım 5 aylık oldu ek gıda zamanı yaklaşıyor diye merak ettim sizce ek gıdaya sebze meyve ile başlamadan evde ayına uygun kendi yaptığım bebek bisküvi ile başlayabilir miyim öyle yapan anneler var mı  ya da direkt olarak yoğurt kabak havuş ile mi başlayım tecrübeli anneler cevap verirseniz sevinirim teşekkürler herkese
Bebek Ayı 5 aylık

4 Cevaplar

0 oy
(8,957 puan) tarafından
Baslayamazsiniz :) Bebe biskuvisinin icinde kac cesit malzeme var. Birine alerjisi varsa hangisi oldugunu anlayamazsiniz. Bir de mis gibi sebze, meyve varken neden bebek biskuvisi?
(665 puan) tarafından
Evde yaptığım bisküvi de mi olmaz yani tarifler görüyorum ondan dedim
(8,957 puan) tarafından
Tariflerde yumurta, tam bugday unu, pirinç unu, tereyağı, yogurt gibi cesitli malzemeler var. Birine alerjisi olabilir. Siz sebze, meyveyle baslayin. İlerleyen zamanlarda ihtiyac duyarsaniz tabi ki evde yapilmis bebe biskuvisi verebilirsiniz.
(665 puan) tarafından
Alerji testi yapıldı zaten ama dediğiniz de doğru
-Reklam-
0 oy
(1,025 puan) tarafından
Bisküvi karışım bir besindir. Hangisinin dokunduğunu bilemezsin. İçerisindeki herşeyi tek tek denedikten sonra verebilirsin. Ama önce sebzelerle başla. 3 gün kuraliyla başla. 3. Günün sonunda alerji döküntü, huzursuzluk, kabızlık vs. karsilasmadiysan yeni besine geçebilirsin. Bu süreçte testi geçen besini vermeye devam edebilirsin.
0 oy
(8,819 puan) tarafından
Ek gıdaya tadım yaparak başlama nedeni alerji gelişirse hangisinin yaptığını tespit edebilmek. Evde de yapsanız bebe bisküvisinin içinde yumurta, şeker, un daha artık ne koyuyorsanız birçok madde var, alerji olsa nereden bileceksiniz hangisi yaptı? Ayrıca ek gıdaya tatlı şeylerle başlayan bebekler daha sonra sebze ve yoğurt yemeyebiliyorlar. Son olarak da bence evde de yapsanız bebeğinize bisküvi vermeyin, asıl besin maddelerini verin. Biz bisküvi ile pudingle beslenmiyoruz ki bebeklerimizin gıdası bisküvi, muhallebi, puding olsun
0 oy
(9 puan) tarafından
En uygun ek gıda yoğurt ve 3 gün kuralını ihmal etmemelisiniz. Meyve püresi de verebilirsiniz ama tatlı ile başlayan bebeklerin daha sonra bazı yiyecekleri yemede sıkıntıları oluyor. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 200 göst.
0 oy
9 cevap 1,326 göst.
15 Aralık 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Glcnn (236 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 450 göst.
0 oy
2 cevap 237 göst.
26 Eylül 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Melike Erol (70 puan) tarafından soruldu
...