0 oy
221 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (416 puan) tarafından
İlk kez kabız oldu 5 aylık aglıyor parçaladı kendini. Elimden hıc bsıy gelmıyor. Alerjik bebek. Yenı ogrendık  yenı kan damlasına basladık asm nın verdıgı. İlk kez kabız oldu. Kan damlasından mıdır. Nasıl gecıcek nolur tecrubelıler baksın yardım etsin. 

5 Cevaplar

0 oy
Profil image (766 puan) tarafından
Kan damlası kabizlik yapabiliyor .

Cok rahatsız olduysa yarim kansuk fitil yapabilirsiniz.
(416 puan) tarafından
Tam koydum 1 saat oldu yapmadı
-Reklam-
0 oy
(358 puan) tarafından
Zeytinyağıyla poposuna parmağınla dairesel şekilde masaj yap altına bez köy uyarildiginda yapr canım varsa şimdi yap
0 oy
(70 puan) tarafından
Canım kesinlikle kuru kayısı al ve biraz su koyup kaynat püre haline getirip yedir anında kesiyor biraz da zeytinyağı koy içine ama şu an kuru kayısı bulamam dersen yakmıyvak şekilde sıcak suya oturmaya çalış oda iyi gelir. 
0 oy
(19 puan) tarafından
Emziriyorsan hemen kayısı suyu yada şeftali suyu iç iki bardak kadar emzir sütünden geçer çok acılse fıtil at kabislik için deyince veriyorlar eczanede 
0 oy
(35 puan) tarafından
Benimde bebegim ek gıdaya gecince kabız oldugunu farkettim. Her gün kaka yapardı ama son günlerde baktım çok zorlanıyor. Ikınmaktan kıpkırmızı oluyordu. Sizin gibi ne yaparım ne ederim diye deli divane olduk. Eczaneye gittik hemen Bi ilaç verdiler. Aynı ilacı daha önce hastanede kaka testi yapacaklardı hemen kaka yapsın diue vermişlerdi. Direk popodan veriliyor. Merhem şeklinde bilseydi. Neyse o ilacı verdim kakasını yaptı. Ama ilerleyen günlerde yine yaparken zorlanıyırdu. O ilaçtan yine verdim. Sonra Bi tanıdık her tuvaletini yaparken bu ilacı verirsen buna alışır ve bu olmadan yapamaz deyince o ilacı birdaha kullanmadık ama bebegim çok zorlandığını görünce dayanamadım. Enjeksiyonla çok az poposuna zeytinyagı sıktım. Zeytin yagı poposunu yumuşatıyor ve kolay cıkarmasını saglıyor. Bu yöntemi de 2 3 kez yaptım ve artık hiç birley yapmıyorum. Hala zorlanıyor ama artık bacaklarını hareket ederek ona yardımcı oluyorum. İnşallah sizde şifa bulursunuz. Eger zeytinyagınız hakikiyse az miktarda deneyebilirsiniz.

Bu arada bir arkadaşımın bebegi de kan ilacı dan sonra kabız olmuştu, o kabak haşlayıp yedirmişti birdaha da kan ilacını vermesi düzeldi. Ama ben bebegime kayısı kaynatım suyunu da içirdim kabakta haşladım yedirdim,  armutta yedirdim fayda etmemişti. İsterseniz siz kabagı bir deneyin. Tabi bebeginiz 6 aylıktan büyükse.... 
(416 puan) tarafından
Bebegıme fıtıl taktım ama hala kaka yapmadı. Lutfen yardımcı olun o verdıgınz ilacın ismi neydi. Soyler mısınz. Köşeye sıkıstık artık bizde verelim. Lutfen.
(342 puan) tarafından
yapdimi canim
(35 puan) tarafından
İlacın ismi libalaks. Yeşil kutulu. Ama yinede siz eczanenize yada doktorunuza  sorun.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 399 göst.
16 Temmuz 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Suzan01 (174 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 271 göst.
0 oy
3 cevap 700 göst.
26 Haziran 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Hülya_buglem96 (112 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 143 göst.
...