0 oy
199 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (300 puan) tarafından
8 aylık kızım var ama bir türlü sebzeyi sevdiremedim. Her halini de yapıyorum. Önerisi tavsiyesi olan var mıdır? 
Bebek Ayı 8 aylık

4 Cevaplar

0 oy
(52 puan) tarafından
Benim kızım da hiç sebze yemeği yemiyor 15 aylık oldu. Ben hergün öğlen verdiğim çorbasını sebzeli yapıyorum mesela soğan havuç balkabağı mercimek veya pırasa karnıbahar balkabağı havuç gibi kemik suyu da ekliyorum tadı tatlı gibi olunca seviyor. Bir de sebzeli mücver yapıp veriyorum soğan kabak patates ıspanak veya brokoli o şekilde yiyor, belki fikir olur size de. Bebeğine sebze yemeğini sonradan sevdirenler nasıl yaptılar yazarsa sevinirim zorlamayın deniyor zorlamıyorum ama hala çocuğa kendimizden ayrı yemek pişiriyorum çok zorlanıyorum
(300 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum yorumunuz için. Bende et sulu karışık dediğiniz gibi yapıp yedirmeye çalışıyorum ama bir iki kaşık sonra midesi bulanıyor. Bende zorlamayım diyorum bırakıyorum ama onu yemiyor bunu yemiyor şaşırdım kaldım.
-Reklam-
0 oy
(1,025 puan) tarafından
Ek gidaya geçerken ilk sebze ile mi geçtiniz?
(300 puan) tarafından
Hayır yoğurt ile başladık.
(1,025 puan) tarafından
Yogurt güzel bir başlangıç. Sonrasında da sebze ve sebzeli çorbalarla devam edince bebeğin damak tadı oturmuş oluyor. 3. Bebeğim ben bu sefer böyle yaptım. Henüz pilav, Makarna gibi basit karbonhidratla tanismadi. Bu yüzden sebze yerken sorun yaşamıyorum. Meyveyi de en son akşam veriyorum nasılsa reddetmeden yiyecek biliyorum. Bir süre tatlı ve karbonhidratlara ara vermenizi sadece protein ve sebzelerle beslenmenizi tavsiye ederim. Sabah açken verin ve lezzetli tarifler deneyin. Yoğurtla tatlandırın. Yumurtasina da katabilirsiniz.
(300 puan) tarafından
Yoğurttan sonra eşimin ısrarı ile meyve verdim.  Şu an sürekli versem yiyor meyveyi. Sebze içinde dediğinizi uygulayacağım inşallah. Dediğiniz gibi bir süre tatlıyı kesmek en mantıklısı. Teşekkür ediyorum yorumunuz için Allah razı olsun.
0 oy
(1,484 puan) tarafından
Omlet içine koyabilirsin. Köfte yapabilirsin sebzeli. Ara ara buharda haşlanmış olarak teklif edin eğer kendi eliyle yemiyorsa önüne koyun kendisi yemeği sevecektir
(300 puan) tarafından
Omlet ile deneyim inşallah teşekkür ederim yorumunuz için.
0 oy
(655 puan) tarafından
Hiç buharda yumuşatip kesip önüne koydunuz mu kendi tutup yesin diye o şekilde oyun gibi geliyor daha çok yiyorlar. Bide mesela kızım tam bir çorbacı mercimek, tavuk suyu, yoğurt çorbası vs vs içeriklerine eklenebiliyor direk sebze tadını almıyorlar. mercimek çorbasına havuç patates soğan vs koyabilirsiniz mercimek onların tadını bastırır belki öylede sever.Sebze köftesi yapabilirsiniz.Bence netten de Bi araştırın çok yöntem var. Bizimki brokoliye karnabahar haşlayıp önüne koyunca parçalar halinde minik minik tutup kendi yemeyi seviyor. Onları başka türlü ağzına sürmüyor. Her çocuk farklı denemek lazım yöntemleri. 
(300 puan) tarafından
Buharda pişirdim, köfte halini yaptım, püre yaptım, çorbasına pilavına karıştırdım, pankek şeklinde yaptım ama  bir türlü yemek istemiyor. İlk bal kabağı vermiştim çorba şeklinde yedi ama sonra mümkün değil yemiyor. Parmak boyunda kesip buharda pişirdim önüne koydum. Elinde sıkıyor ama ağzına götürmüyor. Köfte ve pankek şekilde yaptığımda da önüne koydm yemek istemiyor. Diğer yiyckelere karşıda ilgisi azaldı. Tarhana çorbası yapıyordum bebekler için olanı onu şok seviyordu şimdi içmiyor. Muhallebi şeklinde bişeyler yiyor sadece.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 299 göst.
16 Aralık 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Bbeggüüm (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 214 göst.
11 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde zeynosum (687 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 364 göst.
11 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde zeynosum (687 puan) tarafından soruldu
...