0 oy
820 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (586 puan) tarafından
Bebeğim 97 günlük. Bazı davranışların yanlış olduğunu ona hangi cümle veya kelimelerle ifade edebilirim :/

23 Cevaplar

+4 oy
(281 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Canım nasıl davranışı var çokmu ağlıyor, uyumuyor mu, süt mü emmek istemiyor muhtemelen bunlardır davranışı.

Bebeğine bu zamanda öğreteceğin davranışı sana sıralayayım.

Anne şefkati, anne merhameti.

Ağladığında kucağına al onu okşa, sev, sevgiyle muhabbetle içten sıkılmadan sevgiyle göz teması kurmaya çalış konuş.

Ten tene teması yap.

Gaz masajı yap.

Emzir emzirirken saçlarını sev yüzünü sev bebeğinle konuş aranızda sıkı bir bağ kurmaya çalış.

Sen bunları yap bebeğinde beğenmediğin davranışlar zamanla düzelir
(168 puan) tarafından
Aynen 3 aylik bebekte ne gibi yanlış davranış olabilir ki irade olarak farkındalığı yok bile daha bedensel ihtiyaclari hareketlerini belirliyor ve ihtiyaclarini aglayarak ifade edebiliyor ancak.... Yani canı yanar aglar gazi vardır basa cikamaz kendini geri atar uykusu vardir ağlar,pişik alt islakligi vardir aglar

İlk 4 ayda bilinc seviyesinde egitimden bahsetmek anlamsiz
Bu aylardaki sorunlari merhamet, sevgi ve sefkat ile ona olusturdugunuz konfor alanı çözer ve sonraki aylara guvenle baglanmis guvenle sizinle iletişim kurabilecek bir bebek birakmali....
(281 puan) tarafından
Çok haklısınız :)
-Reklam-
+4 oy
(852 puan) tarafından
Benim kızım 102 günlük bu dönemde nasıl yanlış davranışta bulunabilirler ki? 
+3 oy
Profil image (318 puan) tarafından
Lütfen saçmalamayın arkadaşlar. 3 aylık bebek ya. Please... Çocuğu uyarmak yerine kendinizi gözden geçirin. Ben neyi yanlış yapıyorum diye. Çocuklar görerek öğrenir. Bunu sadece şu an için demiyorum ileriki dönemler içinde diyorum. Önce çocuğu uyarmak yerine ben bir şry mi yaptım acaba diye düşünün. Belki sizden görmüştür duymuştur.
+2 oy
(590 puan) tarafından
Bende merak ettim benimkide 110 günlük ne gibi yanlış davranışlar acaba ağlamasın altına yapmasın sınırsız uyusun vs gibimi.

Cidden merak ettim 
(3,760 puan) tarafından
109 gunluk benimki de cidden bende merak ettim, napiyo cocuk istemsizce annenin yuzune vuruyo gogusunu ciziyo bunlari falan mi kasttediyo acaba
(586 puan) tarafından
Evet.......... :)
(3,760 puan) tarafından
Bunlar istemsiz hareketler , bebek bilincli yapmiyo yani gelisimi acisindan da yapmasi gerek, yanlis deyip yapmasina engel olursaniz gelisiminide engel olursunuz
+2 oy
(1,406 puan) tarafından
Bunu ifade etmek için çok erken değil mi? 6 7 aydan sonra 'hayır'  ı anlar. Sert bir şekilde değil atıyorum ağzına almaması gereken bir şeyi aldığında ya da almaya yeltendiğinde 'annecim ağıza alınmaz' diyip 2.3.uyarı da 'ağzına aldığın için elinden alıyorum' diyorum ben. Bu şekilde yapa yapa genelde yanlış olduğunu anlayıp bir dahaki sefere yapsa da ağzından kendi çıkarıyor mesela. Bu şekilde öğretebilirsiniz ama şuan onu anlayacak dönemde değil. 
(586 puan) tarafından
Aydınlatıcı bir yanıt... Teşekkür ediyorum :)
+1 oy
(790 puan) tarafından
97 günlük bebek doğruyu yanlışı nerden bilsin dünyaya dair bildiği tek şey anne babası sevgiye merhamete ihtiyacı olduğu zaman değişik bı düşünce yapınız var
(586 puan) tarafından
Teşekkürler, sizin de :)
+1 oy
(8,938 puan) tarafından
Bebeginiz ifadelerinizi anlamak icin cok cok kucuk. Siz yine de dil gelişimi acisindan duzgun cumlelerle bebeginizle konusabilirsiniz. Mesela o ayda bir bebek cingiragini istemsizce kafasina vurabilir. "Cingiragimizi basimiza vurmuyoruz oglum/kizim" gibi cumleler kurabilirsiniz. Tabi ki anlamayacaktir ama bebeginizle ne kadar cok konusursaniz iletisim yetenegi o kadar hizli gelisir.
(586 puan) tarafından
Bu yapıcı yorumunuz için teşekkür ediyorum :)
0 oy
tarafından
Ne gibi yanlış davranışlar yapıyor 
0 oy
(1,556 puan) tarafından
3 aylık bebek neyi yanlış yapıyor olabilir ki :)
(687 puan) tarafından
Yüzünü çiziyormuş, salyası akıyormuş, tükürük atıyormuş :)
(1,556 puan) tarafından
Ne büyük dertler var Yarabbim :))
0 oy
(586 puan) tarafından
Örneğin yüzünü çizdiğinde kendini tanıyor diyorum ama bunu yapmaması gerektiğini de doğru bir dille ifade etmem gerekiyor. Veya istemsizce salyası akıyor ama kendisinin de tükürük attığı oluyor. Bunlar gibi. Kadının baş düşmanı gerçekten de kadın en başta, şu gelen yorumlara inanamıyorum. Sadece 1 kişi örnekle açıklamış ve bunun için de erken olduğunu söylemiş. Pes hepinize. Erken bunun için de diyip geçebilirdiniz. Bu kadar ya. 
(556 puan) tarafından
Munise001 burda çok şey okudum da bu çok fazla geldi. Nasıl bi mantık anlamadım .
(8,813 puan) tarafından
Muhtemelen annemiz ağaç yaş iken eğilir, şimdiden iletişim kurup doğruyu yanlışı öğreteyim diye düşünüyor. Ben de biraz mükemmeliyetçi bir insan olduğum için hamileyken böyle düşünüyordum. Ama deneyimleyerek öğrendim ki her şeyin bir zamanı var, o zaman gelmeden olmuyor
(586 puan) tarafından
Evet sevgili Bergush, tam olarak öyleyim ve tam olarak yazdıklarınızı anlatmaya çalışmıştım. Her şeyin bir zamanı olduğunu deneyimlemedim daha bi sürü linç yedim üstüne.
(8,813 puan) tarafından
Belki soruyu yanlış sormuş olabilirsiniz, ben de şaşırdım çünkü. Hani anlatsam anlar mı diye sorsanız farklı olurdu belki cevaplar. İnsanların bir karakteri bir de mizacı var, karakter eğitim ve çevre ile şekilleniyor, mizaç doğuştan geliyor ve değişmiyor. 17,5 aylık anneliği gösterdi ki bazen ne yaparsanız yapın mizaç karakterin önüne geçiyor, siz de ona uyum sağlayıp yola devam ediyorsunuz :)
(586 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum, yine güzel açıkladınız :)
0 oy
(47 puan) tarafından
Hangi davranışların yanlış oldugunu ifade ediceksiniz kii?? Bnm bebeğim de 110 günlük ama şuan hic bişeyi anlayamıyor neyin doğru neyin yanlış oldugu anlamaları için daha zaman var..  ne yapabilir ki ağlayıp uyumamaktan başka merak ettim
0 oy
(121 puan) tarafından
Yanlış davranışı bebeğin ağlıyor olması sanırım :))
(586 puan) tarafından
Yazık... Bu cevap için harcadığınız zamana...  Biraz empati. Siz anneyseniz ben de anneyim. Bu aşağılayıcı ifade de nedir!
(121 puan) tarafından
Aşağılayıcı degil canim ironi :)
0 oy
(1,726 puan) tarafından
108 günlük oğlum var benimde ama sizinkinin ne yanlışı var çok merak ettim anlatisimisin rica etsem 
0 oy
(586 puan) tarafından
Buraya yorum yazan bütün annelere soruyorum, bebeğiniz ağzına battaniyesini tepiştirdiğinde, ona sormadan, hiçbir şey söylemeden direkt ağzından çekiyor musunuz yoksa hayır bebişiiim bu şekilde yapmıyoruz lütfeen :) mi diyorsunuz, sokma be şunu ağzına mı diyorsunuz? 
(586 puan) tarafından
97 günlük bebekle iletişim kurulmamalı mı? Veya o battaniyeyi tepiştirdiğinde biz de mi ağzımıza battaniye tepip gülmeliyiz? Bu mu doğru olan... Yüzünü çizmemesi için tırnağını kesmeliyiz elbette, tamam, fakat bu davranışın kendi bedenine zarar verdiğini empoze etmemeli miyiz, hayır bebişiiim, diyemez miyiz, 97 günlük bebek bunları anlamaz mı
(129 puan) tarafından
Bende yeni tecrübesiz bir anneyim; ama sürekli araştırıyorum, kitaplar makaleler okuyorum sürekli bebeğimi gözlemliyorum. Bazen başkalarının tecrübelerini dinlemek yerine kendin gözlemleyerek çözmen daha iyi olur. Tabii ki yeri geldikçe tecrübe sahibi insanlarada kulak vermek lazım ama kendi tecrübeni de zamanla kendin kazanacaksın.
Bebekler doğduklarında hiç bir şeyin farkında değiller, yaptıkları her davranış sadece içgüdüseldir. İlk ay hatta 40ı çıkana kadar kendilerinin bağımsız bir birey olduğunun farkında değiller kendilerini hala anneyle bir bütün olarak görüyorlar. Ondan sonraki süreçte yavaş yavaş çevreyi çözmeyi öğreniyorlar ki her çocuğun gelişimi kendine özeldir kimisi belki 3 aylıkken hayırdan anlar kimisi 6 aylıkken anlar. Ama genel olarak sizin söylediğiniz yüzünü çizmemesi gerektiğini anlaması bence ancak konuşmaya başlaması iletişim kurmasıyla ancak öğretilebilir.
Benim bebeğim 5 gün sonra 7 aylık olacak aslında aynı soru benimde aklımdaydı bebeğime yanlışları nasıl öğretebilirim.  Acaba benim için doğru zaman mı? Ben ne yazıkki benim yüzümden olan bir yanlışlığı düzeltmek istiyorum. Sürekli benim saçımı çekmek istiyor. Geceleri saçımı tutmadan uyumuyor. Diş çıkarma sürecinde yanlız bırakmamak için kendimle uyuttum ne yazıkki böyle bir huy geliştirdi.
Denicem bakalım tatlı tatlı söyleyerek gece elini başka bir şeye alıştırarak kendi saçlarımı kurtarmayı denicem bakalım ne olacak
(586 puan) tarafından
Tecrübe sahibi insanlara bi kulak veriyim dedim kulağımdan oluyordum az kalsın, elbette kendim de gözlemliyorum. Battaniyesini ağzına tepiştirdiğinde ona kızmıyorum, sert çıkmıyorum, elini emdiğinde aa çok mu tatlı ben de bakıyım bakalım tadına bebişim diye onunla beraber hareket ediyorum vs vs.. Ama burda sanki bebeğim tükrük attığı için ona şiddet uyguluyormuşum gibi bi linç var. Birkaç tane aydınlatıcı ve anlayışlı yorum var. Başlığa dikkat etmedim zannediyorum.
(129 puan) tarafından
Genel olarak linçlemeye hazır bir toplumuz ne yazıkki anlamadan dinlemeden... Bende başlığı görünce ne demek istediğinizi anlamamıştım. Ama linçlemek yerine neyi kastetdiğinizi sormak daha uygun olurdu tabi.
0 oy
(8,813 puan) tarafından
Şaka yapıyorsunuz herhalde? 97 günlük bebek hangi bilinçle nasıl bir yanlış yapıyor olabilir? 
0 oy
(586 puan) tarafından

BUNLARI ÖĞRETMENİZ İÇİN HENÜZ ERKEN ANNESİ diyen 1 kişi çıktı sadece. Teşekkür ediyorum bütün yanıtlar için. Aydınlandım. 

0 oy
(718 puan) tarafından
İyi misiniz?
(586 puan) tarafından
İyiyim teşekkür ederim, siz nasılsınız?
0 oy
tarafından
Benimkide yüzünü çiziyor tırnaklarını kesiyorum ama ellerini keşfediyor o yüzden bişey yapmıyorum elini kesfetsin diye. Battaniyeyi ağzına sokuyor eksik veriyorum ya da meme teklifi ediyorum ya da battaniyeyi uzaklaştırıyorum. Elbette iletişim kuruyorum hayır annecim battaniye ağza sokulmaz diye. Ellerinide bak annecim bunalr senin elin bunlarda benim elim diye konuşuyorum
(586 puan) tarafından
İşte aranılan yorum. Teşekkür ederim. Demek ki doğru iletişim diye bi şey var.  "öğretmek" var.
tarafından
Tabiki var el el diyorum inan ki oğlum el demeye çalışıyor. Henüz küçük anlamaz bilmez diyenler olacak ki etrafımda da oluyor ama ben ne kadar çok konuşursam o kadar iyi oluyor gelişimi için. Anlıyorlar sen konuş ellerini al eline el el de bu senin elin buda benim elim de göster hatta konuşmasi için onada fırsat ver. Rica ederim sağlıkla büyütelim inşallah bebeklerimizi
0 oy
(1,231 puan) tarafından
97 günlük bebeğin ne yanlışı var ki. Onun tüm yaptıkları doğru zaten. Gelişimi için gerekli şeyleri yapıyor. Ama bebeklerimize doğduğu günden en itibaren konuşarak iletişim kurmanız önemli tabi ki 
0 oy
(1,668 puan) tarafından
küçucuk sabi ne yanliş daranişi olabilir ki  bide şuan 2 yaşindalar falan bir şeyi anlamiyorler hele 3 aylik bebek 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 904 göst.
0 oy
5 cevap 483 göst.
9 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Beyza58. (792 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 648 göst.
...